Şimdi Ara

Katlanabilir iPhone netleşiyor: Ekran kırışıklığını unutun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Katlanabilir iPhone netleşiyor: Ekran kırışıklığını unutun
    Katlanabilir telefonlar bildiğiniz gibi uzun bir süredir hayatımızda ve Apple halen bu yarışa dahil olabilmiş değil. Dolayısıyla uzun süredir katlanabilir iPhone'un ne zaman piyasaya çıkacağı konuşuluyor ve bugüne kadar yalnızca bazı "tahmini" özellikler paylaşıldı. Ancak bu belirsizlik yavaş yavaş sonlanıyor. Son olarak cihazın tasarımı hakkında önemli detaylar ortaya çıktı. 

Tasarımıyla rakipsiz olabilir

Son sızıntılara göre Apple, ilk katlanabilir telefonunda amorf alaşımı kullanmayı planlıyor. Kaçıranlar için "sıvı metal" olarak da bilinen bu bileşen, bükülmeye, deformasyona ve baskıya karşı oldukça dayanıklı ve geleneksel titanyuma kıyasla 2,5 kat daha güçlü olacak. Bu da menteşenin ömrünü uzatırken cihazın genel dayanıklılığını önemli ölçüde artıracak.

Ayrıca Bkz.Katlanır telefon tavsiyesi isteyenlere en iyi katlanabilir telefonlar (2025)

Öte yandan bu özel menteşe tasarımının ekranın katlanma noktasında oluşan kırışıklıkları azaltabileceği veya tamamen yok edebileceği belirtiliyor. Bunun daha önceki raporlarla benzer olduğunu söyleyelim. Keza uzun süredir şirketin esnek OLED ekran teknolojisini geliştirmek için donanım tedarikçileriyle çalıştığı ve ekranın katlandığında oluşabilecek deformasyonları minimize etmeye odaklandığı söyleniyor.

Katlanabilir iPhone'un henüz resmi olarak doğrulanmadığını belirtelim. Ancak yakın tarihte Jeff Pu, cihazın Foxconn'da "Yeni Ürün Tanıtımı (NPI)" aşamasında test edildiğini sızdırdı. Seri üretimin ise 2026’nın ikinci yarısında başlaması ve cihazın 2026 sonunda veya 2027 başında piyasaya çıkması bekleniyor. 

Katlanabilir iPhone beklenen özellikler

Apple'ın ilk katlanabilir iPhone modeli için Galaxy Z Fold serisine benzer bir yaklaşım benimsediği doğrulandı. Cihaz, katlandığında 9-9,5 mm, açıldığında ise 4,5-4,8 mm kalınlığında olacak. Ekran tarafında ise, 7,8 inç büyüklüğünde iç ekran ve 5,5 inç dış ekranın yer alacağı belirtiliyor. 

Kaynak:https://www.gsmarena.com/apples_foldable_iphone_to_use_liquid_metal_hinge_much_stronger_than_titanium-news-67139.php

• Bekara boşanmak kolay tabi, daha önceki safir cam muhabbeti gibi yapmadıkları işlerle insanlara yanlış bilgi veriyorlar.

Buyursunlar katlama izini yok etsinler göstersinler, sonra konuşsunlar, display üreticileri kaç yıldır üstünde kafa patlatıyor bulamamış, ekran üretmeyen elma ortada bir şey yok şimdiden çözdüğünü söylüyor.

Komik hikaye.
    Iphone da genel olarak şarj konusu problemli. Android tarafında Samsung, xiaomi sıkça kullandım, xiaomi hızlı şarj ile 90w iyi çözüm üretiyor ama hiç şarj etmeyim derseniz tam bir günü çıkarması (sizin tabirle yatağa giderken %10)cok mümkün olmuyor..
    Son dönemde çıkan telefon modelleri artık birbirini tekrar edince, uzun süredir takip ettiğim katlanır telefonlara tekrar baktım. Galaxy fold uj yok yavaş sarj olması, pil ömrü, kapalı halde ekranın çok olması sebebiyle sürekli bir ekranı açma isteği haliyle tek elle kullanımın zor olması nedeniyle ertelemesitim.. Tabi kalın olması da çok hoşuma gitmedi.

Bir çılgınlık yapıp hiçbir magic v3 e geçtim.. Xiaomi 14 ile kapalı hali aynı boyutya ve hiç açmadan teli kullanabiliyorum. Kalınlık standart bir bar telefon kalınlığı. 67w şarj destekliyor ve en önemlisi, sıkıntı olur mu dediğim pil ömrü, işim gereği tüm gün ekran saatim çok fazla. Sabah 7 den akşam 12ye kadar daha %10 altını görmedim. Oyun telefonda oynamam kendi kullanımın ile kıyaslıyorum elma-elma olarak.. Henüz hiç bir bar telefonda bu saat aralığında şarj etmeden gitmem mümkün olmamıştı..
    İkinci takıldığım ekran ortası kırışıklık. Honor bunu da çözmüş, kullanımda ekran açıkken görmeniz imkansız diyebilirim.. Ön yargılarımi yıktı kesinlikle..
    Magic v2 nin olumlu kullanıcı yorumlarına güvenip v3 aldım.. Şiddetle tavsiye ederim.
    S24 ultraya göre kamerası bir tık daha zayıf, selfie kamerası iyi değil. Benim için selfi kamerasının bir önemi yok zira boyle bir ihtiyaç varsa ekranı katlayıp ana kamera ile selfie çekebiliyorsunuz..
  • Eğer katlanabilir telefonların standart kusurlarını çözerlerse ki çözebileceklerine inanıyorum, ortaya muhteşem bir cihaz çıkar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mesela cam amorf bir sıvıdır.

• Arkadaş ben yatağıma full kullanımda %10 şarj ile gireyim bana yeter, ne katlayıp ezip büküyorsun.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bunun bu bu yüzyılda olması imkansız. Çünkü Apple in yapması yıllar alır.

• karacaardıç kullanıcısına yanıt
    Iphone da genel olarak şarj konusu problemli. Android tarafında Samsung, xiaomi sıkça kullandım, xiaomi hızlı şarj ile 90w iyi çözüm üretiyor ama hiç şarj etmeyim derseniz tam bir günü çıkarması (sizin tabirle yatağa giderken %10)cok mümkün olmuyor..
    Son dönemde çıkan telefon modelleri artık birbirini tekrar edince, uzun süredir takip ettiğim katlanır telefonlara tekrar baktım. Galaxy fold uj yok yavaş sarj olması, pil ömrü, kapalı halde ekranın çok olması sebebiyle sürekli bir ekranı açma isteği haliyle tek elle kullanımın zor olması nedeniyle ertelemesitim.. Tabi kalın olması da çok hoşuma gitmedi.

Bir çılgınlık yapıp hiçbir magic v3 e geçtim.. Xiaomi 14 ile kapalı hali aynı boyutya ve hiç açmadan teli kullanabiliyorum. Kalınlık standart bir bar telefon kalınlığı. 67w şarj destekliyor ve en önemlisi, sıkıntı olur mu dediğim pil ömrü, işim gereği tüm gün ekran saatim çok fazla. Sabah 7 den akşam 12ye kadar daha %10 altını görmedim. Oyun telefonda oynamam kendi kullanımın ile kıyaslıyorum elma-elma olarak.. Henüz hiç bir bar telefonda bu saat aralığında şarj etmeden gitmem mümkün olmamıştı..
    İkinci takıldığım ekran ortası kırışıklık. Honor bunu da çözmüş, kullanımda ekran açıkken görmeniz imkansız diyebilirim.. Ön yargılarımi yıktı kesinlikle..
    Magic v2 nin olumlu kullanıcı yorumlarına güvenip v3 aldım.. Şiddetle tavsiye ederim.
    S24 ultraya göre kamerası bir tık daha zayıf, selfie kamerası iyi değil. Benim için selfi kamerasının bir önemi yok zira boyle bir ihtiyaç varsa ekranı katlayıp ana kamera ile selfie çekebiliyorsunuz..

• Apple'ın bu özelliğini çok seviyorum. Bir şey mükemmel olmadıkça kullanmıyor. Şimdiki katlanabilir telefonlar iğrenç görünüyor. O katlama kısmı insanı çıldırtır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eğer başarırsa cidden katlanabilir piyasası ciddi şekilde canlanır muhtemelen de başaracak çünkü tam geliştirmeden piyasaya ürünü sürmüyor Apple Samsung gibi olmamış ürünü sürmüyor piyasaya.

• thyr1234 kullanıcısına yanıt
    he he eminim yapar. kavisli telefonu onun için yapamadı değil mi şalkdlşaskd. herif 5-6 sene üretim sözü almadığı ürünleri üretmiyor siz de hala sizi düşünüyor sanın. herif bu yıl kullandığını seneye alt üründe kullanıyor FE serisi gibi

• Adamlar zeki öyle lap diye yıllar önce atlamadılar katlanır işine. Sanki yapamayacaklar mıydı. Önce gözlem sonra arge ve tüm eksiklikleri giderilmiş bir ürün. İz ciddi problem 2 yıl içinde muşamba oluyor. Bunu çözüp piyasaya çıkarlarsa akıllıca.

• katlanma izini tamamen yok edebilirlerse ve uzun kullanım sonrasında da deformasyon olmazsa almak isteyeceğim tek katlanabilir telefon olur ama fiyatı çok yüksek olacağından vision pro gibi yanına yanaşılamayacak ürünler arasında yer alacak maalesef. En azından normal yollarla para kazananlar için

• Bekara boşanmak kolay tabi, daha önceki safir cam muhabbeti gibi yapmadıkları işlerle insanlara yanlış bilgi veriyorlar.

Buyursunlar katlama izini yok etsinler göstersinler, sonra konuşsunlar, display üreticileri kaç yıldır üstünde kafa patlatıyor bulamamış, ekran üretmeyen elma ortada bir şey yok şimdiden çözdüğünü söylüyor.

Komik hikaye.

• katlanır ekran yerine ortaya çerçeve koyup onu savunmasalar keşke Apple dan beklenir.

• Yapmazlar, coktan yapmis bir firmayi satin alirlar, biz yaptik derler.

• Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

Bana da hiç inandırıcı gelmedi. Mekanik fiziksel yıpranma eşyanın tabiatı çünkü. Bu yıpranmayan bir araba lastiği üreteceğim demek gibi. Bir araba lastiğinin yıpranmasını minimize edebilirsin ama sürtünme gibi dışsal kuvvetler varolduğu sürece tamamen engelleyemezsin. Göz boyuyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanki kendi ekran üretiyor da bunu basaracak, paneli aldığın uretici belli, cep telefonu piyasasında paneli üreten firmalarda belli havalara gel sen.

En fazla samsung ile anlaşır fazladan para öder üretim imkanı varsa yapar sonra 3 katı fiyatla satar 6 ay sonra ayni teknolojiyi samsung kendi kullanır

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.