Şimdi Ara

Katipliğe Hazırlanmayı Düşünüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
66
Cevap
1
Favori
8.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaşım 22 önlisans bitirip dikey geçiş sınavı ile lisansa geçiş yaptım ve okula devam ediyorum ama okul artık sıkmaya başladı. Birde kişilik olarak lay lay lom takılan birisi değilim. Ciddi ve disiplinli yaşamaya çalışıyorum, hayata toz pembe bakabilen birisi değilim. Okul bitince de kpss derdi olacak bari şimdiden kazanırsam ya da memurluğua ufaktan giriş yaparsam zamanla mevki değiştiririm diye düşünüyorum. Okurken 2bin lira maaş alması ve hayatım şimdiden birilerine bağlı değilken güzel bir durum ortaya çıkarır. Kpss'den 76 puan almıştım sıralamaya girebilir miyim bilmiyorum ama şansımı denemek istiyorum. Forumda da katip olan çok büyüğümüz var. Belki kendileri tavsiye etmeyecektir ama insanın elinden daha iyisi gelmiyorsa yaptığı işe dört elle sarılmalı ve şükretmelidir diye düşünürüm. Bu konuda katip büyüklerimiz ne yorum yapabilir diye konuyu açtım.

• NOT : Beğenmiyorsan git başka iş yap, zorla mı yapıyorsun, o işi bulamayanlar var, haline şükret, nankörlük yapma DİYECEK DÜŞÜNCESİZLERLE MUHATTAP OLMAYACAĞIMI, önce yazının tamamını okumaları gerektiğini BELİRTEYİM! iyi ya da kötü geçimimi bu işten sağlıyorum, bana bu durumu bu şekilde girmeden anlatmış olsalardı burada olmazdım, buraya girene kadar çektiğim badireler sonrasında gerek çevresel baskı, gerek ise yılların getirdiği mesleki ve kişisel kayıplar nedeni ile mecbur durumda olduğumdan bu sözlerin sahipleri ile muhattap değilim öncelikle bunu belirteyim.

Merhabalar, yaklaşık 6 yıldır kâtip olarak görev yapıyorum, öncelikle maaşımız geçtiğimiz ay itibarı ile 4 yıllık fakülte mezunu olmam ve lisede hazırlık okumuş olmam nedeni ile 1/7 derece/kademe'den ödeniyor ve son aldığım maaş 1.870,00 TL idi, bekarım bu nedenle evlilik ve çocuk yardımım da yok haliyle. Yeni yıl zamları ile ite kaka 2.000,00 TL'yi ancak bulacaktır diye düşünüyorum. Giyim yardımı olarak 15,00 TL'den daha düşük bir ödeme yapılıyor yıllık bir kere onun haricinde yine her yıl bir kere bankadan tam olarak hatırlamıyorum ama 300,00 TL 'den düşük bir promosyon ücreti alıyoruz, otopsi, keşif ya da haciz, icra işlemlerinde işlem başına komik rakamlar elde ediyorsun ancak bunlar inan komik rakamlar ki inan o gün adliyeye gelişte o parayı zaten ulaşımına harcamış oluyorsun, yeme, içme masraflarını saymıyoruz. :D Katip ACIKMAZ! (tabii ki bu örnek mahkeme ve icra müdürlüklerinde/memurluklarında çalışanlar için ve yer yer farklılık gösterebiliyor) bir süredir savcılıkta çalışıyorum ki nöbetimiz 7 gün sürüyor, 7 gün boyunca mesai saatlerinde normal mesaini yapmanın ardından, mesainin dışında senin görevin bitmiyor ve devam ediyorsun, yakalanan şahısların sorguları, mahkemeye sevk işlemleri, olay yeri keşif işlemleri ve otopsilerde görev alıyorsun, telefonun her an çalabilir endişesini geçtim gece saat kaç olduğunun bir önemi yok ve 7 gün (haftasonu dahil) bu durum devam ediyor, ilk bir iki yıl kazanmak için çektiğin çileyi göz önüne alarak kendini zorluyorsun katlanmak için ardından da zaten özel sektördeki tüm bağlarını kopartmış olduğun için ve ailenin umutlarını yıkmamak adına dönüş yapamıyorsun.
    Burada aktardıklarım şahsi görüşlerimdir üzerine alınanın keyfi bilir, yarası olan gocunsun. Adalet Bakanlığı personelinin durumu açısından fikir sahibi olmanı sağlamayı umut ediyorum;
    Mübaşir, hizmetli ve şoför arkadaşlarımızın sorumluluğu kesinlikle bir katibin sorumluluğunun yanında yarı yarıya bile kıyas kabul etmez, aynı maaşı aldığınız gibi onlar gerçekten giyim yardımı (yılda 2 defa) ve keşif, otopsi ve diğer görevlendirmelerde amirlerin taktir ettikleri meblağlar oranında sarf ücreti alıyorlar. HŞimdiki aklım olsa kesinlikle 1. tercihim Mübaşirlik, 2. tercihim şoförlük, 3. tercihim hizmetlilik ve son tercihim kâtiplik olurdu. Bana bu durumu bu şekilde kimse anlatmadı, bu nedenle işe başladığım zamana kadar aralarındaki farkları bu şekilde bilmiyordum. :) Aynı hatta daha az gelirle 2-3 kat fazla iş yapmak? Sorumluluk tavan yapmış şekilde hemde... Ha Ayrıca bu demek değil ki emeğimizin hakkını alabiliyoruz, yaptığımız işin ağırlığı ve sosyal götürüleri karşısında aldığımız ücret çok komik, kardeş meslek olarak nitelendirebileceğimiz polis arkadaşlarımız gerek maaşları ile gerek ise askerlik hizmetinden muaf tutulmaları, sosyal hakları ve yıpranma tazminatları ile bize yapılan haksızlığın boyutunu anlamanız için emsal teşkil edecektir.

Azıcık hakkaniyet gözetilmeye çalışılırsa öne atılacak bahaneler ve cevabım;
    -sizin sendikaya üye olma hakkınız var
    - sendika üyesi hatta yönetiminde sayılırım, ,ilçe temsilcisiyim, şimdiye kadar 6 yıldır hak kazanımını bırakın, kaybetmediğimiz hak kalmadı,
    -sizin tayininiz yok, göreve başladığınız yerde devam ediyorsunuz
    - tayin olup haklarımız eşitlenecekse ve doğuda görev yaptığımızda aynı şekilde tazminat alacaksak bence sıkıntı yok tayin problem değil.
    -biz sokaklarda koşturup o suçluları toplayıp karşınıza getiriyoruz, canımız koltukta geziyoruz,
    - bütün suçlularla bizler de muhatap oluyoruz ki bizim girişimiz, çıkışımız rahatlıkla takip edilebildiği gibi bizler silah da taşıyamıyoruz, bu nedenle kaç meslektaşım adliye içinde bile hayatını kaybetti bir zahmet araştırıverin bunu dile getirmeden önce,
    -siz üniforma giymekle uğraşmıyorsunuz
    - biz de takım kıyafet çilesi çekiyoruz ki üniforma olmadığı için sürekli aynı takımı giyemiyoruz ki o takım kıyafetleri de devletin bana yılda verdiği 15,00 TL'den düşük giyim yardımı ile almamı hayal etmek bile akla mantığa aykırı.
    -biz zaten devlet görevi yapıyoruz amacımız zaten ülkeyi ve halkın güvenliğini korumak askerlik vakit kaybı bizim için,
    - biz farklı bir devletin işini mi yapıyoruz? getirilen tüm suçluların tüm işlemlerini başlangıçtan sona kadar bizler gerçekleştirmiyormuyuz? Zaten aldığımız maaş belliyken, askerlik sürecinde tüm hayatımızı askıya aldığımız gibi bu süre zarfında hiçbir ödeme de almıyoruz, askerlik dönüşü tüm sosyal hayatımızla birlikte iş yerinde de tüm bilgi birikimimiz sekteye uğramış şekilde dönüyoruz.
    Ayrıca alınan yıpranma tazminatı, ulaşım araçlarından ücretsiz istifade etme, özel tesislerden yararlanma, maaşlar arasındaki farklar da bir düşünülsün isterse?

Kesinlikle Adalet Bakanlığı personelleri hakettikleri ücretleri alamadıkları gibi, bırakın emeklerinin maddi karşılığını, manevi olarak da yıpratılmakta. Bizim için söylenen "Modern Köleler" teriminin çıkış noktası da buraya dayanmakta. Bir saatlik öğle aranı dahi kullanamadan mola vermeksizin çalıştığın günün akşamında herkes çıkarken amirinin tek bir kelimesi (çıkma) nedeni ile ücret almaksızın çalışmak, kendileri bazen öğleye kadar gelmezken senin 10 dakikalık gecikmen için tutanak tutulması, haftasonu nöbetlik bir iş olmamasına rağmen "nöbetçisin haftasonu gel karar yazacağız", "haftasonu gelir evrak takarsın, gelen evraklarla vakit kaybetme gel karar yazalım" tarzı cümleler ile yaptığın işin taktir edilmesini boşver amirler açısından hiçbir değerinin olmadığı ancak gelen müfettişler tarafından kontrol edildiğinde yine "sana bunları takmanı söylemedim mi" şeklinde ihalenin sende kalacağı durumlarla o kadar çok karşılaştım ki. Yani bu yazdıklarım buz dağının görünen yüzü ki mobing olayına canlı örnek görmek istiyorsanız sadece bir günlüğüne adliyede bir tanıdığınızın yanına uğramanız ya da bir duruşmaya girdiğinizde personeli izlemeniz yeterli olacaktır.
  • Huseyinn31 H kullanıcısına yanıt
    NOT : Beğenmiyorsan git başka iş yap, zorla mı yapıyorsun, o işi bulamayanlar var, haline şükret, nankörlük yapma DİYECEK DÜŞÜNCESİZLERLE MUHATTAP OLMAYACAĞIMI, önce yazının tamamını okumaları gerektiğini BELİRTEYİM! iyi ya da kötü geçimimi bu işten sağlıyorum, bana bu durumu bu şekilde girmeden anlatmış olsalardı burada olmazdım, buraya girene kadar çektiğim badireler sonrasında gerek çevresel baskı, gerek ise yılların getirdiği mesleki ve kişisel kayıplar nedeni ile mecbur durumda olduğumdan bu sözlerin sahipleri ile muhattap değilim öncelikle bunu belirteyim.

Merhabalar, yaklaşık 6 yıldır kâtip olarak görev yapıyorum, öncelikle maaşımız geçtiğimiz ay itibarı ile 4 yıllık fakülte mezunu olmam ve lisede hazırlık okumuş olmam nedeni ile 1/7 derece/kademe'den ödeniyor ve son aldığım maaş 1.870,00 TL idi, bekarım bu nedenle evlilik ve çocuk yardımım da yok haliyle. Yeni yıl zamları ile ite kaka 2.000,00 TL'yi ancak bulacaktır diye düşünüyorum. Giyim yardımı olarak 15,00 TL'den daha düşük bir ödeme yapılıyor yıllık bir kere onun haricinde yine her yıl bir kere bankadan tam olarak hatırlamıyorum ama 300,00 TL 'den düşük bir promosyon ücreti alıyoruz, otopsi, keşif ya da haciz, icra işlemlerinde işlem başına komik rakamlar elde ediyorsun ancak bunlar inan komik rakamlar ki inan o gün adliyeye gelişte o parayı zaten ulaşımına harcamış oluyorsun, yeme, içme masraflarını saymıyoruz. :D Katip ACIKMAZ! (tabii ki bu örnek mahkeme ve icra müdürlüklerinde/memurluklarında çalışanlar için ve yer yer farklılık gösterebiliyor) bir süredir savcılıkta çalışıyorum ki nöbetimiz 7 gün sürüyor, 7 gün boyunca mesai saatlerinde normal mesaini yapmanın ardından, mesainin dışında senin görevin bitmiyor ve devam ediyorsun, yakalanan şahısların sorguları, mahkemeye sevk işlemleri, olay yeri keşif işlemleri ve otopsilerde görev alıyorsun, telefonun her an çalabilir endişesini geçtim gece saat kaç olduğunun bir önemi yok ve 7 gün (haftasonu dahil) bu durum devam ediyor, ilk bir iki yıl kazanmak için çektiğin çileyi göz önüne alarak kendini zorluyorsun katlanmak için ardından da zaten özel sektördeki tüm bağlarını kopartmış olduğun için ve ailenin umutlarını yıkmamak adına dönüş yapamıyorsun.
    Burada aktardıklarım şahsi görüşlerimdir üzerine alınanın keyfi bilir, yarası olan gocunsun. Adalet Bakanlığı personelinin durumu açısından fikir sahibi olmanı sağlamayı umut ediyorum;
    Mübaşir, hizmetli ve şoför arkadaşlarımızın sorumluluğu kesinlikle bir katibin sorumluluğunun yanında yarı yarıya bile kıyas kabul etmez, aynı maaşı aldığınız gibi onlar gerçekten giyim yardımı (yılda 2 defa) ve keşif, otopsi ve diğer görevlendirmelerde amirlerin taktir ettikleri meblağlar oranında sarf ücreti alıyorlar. HŞimdiki aklım olsa kesinlikle 1. tercihim Mübaşirlik, 2. tercihim şoförlük, 3. tercihim hizmetlilik ve son tercihim kâtiplik olurdu. Bana bu durumu bu şekilde kimse anlatmadı, bu nedenle işe başladığım zamana kadar aralarındaki farkları bu şekilde bilmiyordum. :) Aynı hatta daha az gelirle 2-3 kat fazla iş yapmak? Sorumluluk tavan yapmış şekilde hemde... Ha Ayrıca bu demek değil ki emeğimizin hakkını alabiliyoruz, yaptığımız işin ağırlığı ve sosyal götürüleri karşısında aldığımız ücret çok komik, kardeş meslek olarak nitelendirebileceğimiz polis arkadaşlarımız gerek maaşları ile gerek ise askerlik hizmetinden muaf tutulmaları, sosyal hakları ve yıpranma tazminatları ile bize yapılan haksızlığın boyutunu anlamanız için emsal teşkil edecektir.

Azıcık hakkaniyet gözetilmeye çalışılırsa öne atılacak bahaneler ve cevabım;
    -sizin sendikaya üye olma hakkınız var
    - sendika üyesi hatta yönetiminde sayılırım, ,ilçe temsilcisiyim, şimdiye kadar 6 yıldır hak kazanımını bırakın, kaybetmediğimiz hak kalmadı,
    -sizin tayininiz yok, göreve başladığınız yerde devam ediyorsunuz
    - tayin olup haklarımız eşitlenecekse ve doğuda görev yaptığımızda aynı şekilde tazminat alacaksak bence sıkıntı yok tayin problem değil.
    -biz sokaklarda koşturup o suçluları toplayıp karşınıza getiriyoruz, canımız koltukta geziyoruz,
    - bütün suçlularla bizler de muhatap oluyoruz ki bizim girişimiz, çıkışımız rahatlıkla takip edilebildiği gibi bizler silah da taşıyamıyoruz, bu nedenle kaç meslektaşım adliye içinde bile hayatını kaybetti bir zahmet araştırıverin bunu dile getirmeden önce,
    -siz üniforma giymekle uğraşmıyorsunuz
    - biz de takım kıyafet çilesi çekiyoruz ki üniforma olmadığı için sürekli aynı takımı giyemiyoruz ki o takım kıyafetleri de devletin bana yılda verdiği 15,00 TL'den düşük giyim yardımı ile almamı hayal etmek bile akla mantığa aykırı.
    -biz zaten devlet görevi yapıyoruz amacımız zaten ülkeyi ve halkın güvenliğini korumak askerlik vakit kaybı bizim için,
    - biz farklı bir devletin işini mi yapıyoruz? getirilen tüm suçluların tüm işlemlerini başlangıçtan sona kadar bizler gerçekleştirmiyormuyuz? Zaten aldığımız maaş belliyken, askerlik sürecinde tüm hayatımızı askıya aldığımız gibi bu süre zarfında hiçbir ödeme de almıyoruz, askerlik dönüşü tüm sosyal hayatımızla birlikte iş yerinde de tüm bilgi birikimimiz sekteye uğramış şekilde dönüyoruz.
    Ayrıca alınan yıpranma tazminatı, ulaşım araçlarından ücretsiz istifade etme, özel tesislerden yararlanma, maaşlar arasındaki farklar da bir düşünülsün isterse?

Kesinlikle Adalet Bakanlığı personelleri hakettikleri ücretleri alamadıkları gibi, bırakın emeklerinin maddi karşılığını, manevi olarak da yıpratılmakta. Bizim için söylenen "Modern Köleler" teriminin çıkış noktası da buraya dayanmakta. Bir saatlik öğle aranı dahi kullanamadan mola vermeksizin çalıştığın günün akşamında herkes çıkarken amirinin tek bir kelimesi (çıkma) nedeni ile ücret almaksızın çalışmak, kendileri bazen öğleye kadar gelmezken senin 10 dakikalık gecikmen için tutanak tutulması, haftasonu nöbetlik bir iş olmamasına rağmen "nöbetçisin haftasonu gel karar yazacağız", "haftasonu gelir evrak takarsın, gelen evraklarla vakit kaybetme gel karar yazalım" tarzı cümleler ile yaptığın işin taktir edilmesini boşver amirler açısından hiçbir değerinin olmadığı ancak gelen müfettişler tarafından kontrol edildiğinde yine "sana bunları takmanı söylemedim mi" şeklinde ihalenin sende kalacağı durumlarla o kadar çok karşılaştım ki. Yani bu yazdıklarım buz dağının görünen yüzü ki mobing olayına canlı örnek görmek istiyorsanız sadece bir günlüğüne adliyede bir tanıdığınızın yanına uğramanız ya da bir duruşmaya girdiğinizde personeli izlemeniz yeterli olacaktır.

• Abi bu sene kpss'ye önlisans olarak başvuracağım ve adam akıllı hazırlanmayı düşünüyorum. Yaş erken iken memurluk hayatı daha güzelleştirir çünkü kimseye bir bağlılığın olmayacak. Bundan dolayı en erken memuriyet yolu katiplik göründüğü için bende şansımı denemek istiyorum. Ayrıca lisans okuyorum okulun bitmesine de 2.5 sene var. Daha sonra bir şekilde başka kurumlara geçebiliriz diye düşünüyorum. Katipliğin zorluklarını çok yerde okudum ama bir denemek istiyorum.
  • Mübaşir ve hizmetli olmak çok daha mantıklı. Hem uygulama sınavı da yok.
    Açıktan atama yöntemi ile alım yapılıyor. Ayrıca şoför kadrolarını da Gözden geçirin. Tabii ki sabit maaşının olması hayatını düzene sokması sağlıyor. Sadece bir kişi de çıkıp anlatmadı deme daha sonra ben elimden geleni yaptım :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kay1PRuH

Mübaşir ve hizmetli olmak çok daha mantıklı. Hem uygulama sınavı da yok.
    Açıktan atama yöntemi ile alım yapılıyor. Ayrıca şoför kadrolarını da Gözden geçirin. Tabii ki sabit maaşının olması hayatını düzene sokması sağlıyor. Sadece bir kişi de çıkıp anlatmadı deme daha sonra ben elimden geleni yaptım :)

Şuan için alım sadece katipliğe var hocam mübaşir ve şoför filan olsa onlara da başvururdum ve alım olduğu zaman haberim olursa o zaman bu ikisine de başvuru yapabilirim. Sabit maaş ve hayatı düzene sokması öğrenci iken çok daha iyi olacaktır. Teşekkür ederim anlatımınız için.
  • Katiplik bi alternatif kalsın senin için klavye sınavında ilk 10'a vs. girebilirsen bir de askerliğini yaptıysan mülakatta seçilme şansın yüksek olur, ancak önceliğin kpss ile direk atanmak olsun, öncelikli önlisans kpss ye hazırlanmanı öneririm. Her kurumun avantajları dezavantajları oluyor, ben de adliyede soruşturma vs. geçirdim hatta asaletim tasdik edilmedi vs. başımdan çok olay geçti; ama eğer içinde bulunduğun durumdan çok fazla şikayet eder ve takıntı yaparsan işler çok sarpa sarıyor. Aynı dönem beraber memuriyeti kazandığımız bir arkadaş var dı o 5 ay sonra istifa etti ben yapamayacağmı bu işi diye. Şu an üzerinden 3 yıla yakın geçti çok pişman, lisans mezunu olmasına rağmen atanamıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: macchess

Katiplik bi alternatif kalsın senin için klavye sınavında ilk 10'a vs. girebilirsen bir de askerliğini yaptıysan mülakatta seçilme şansın yüksek olur, ancak önceliğin kpss ile direk atanmak olsun, öncelikli önlisans kpss ye hazırlanmanı öneririm. Her kurumun avantajları dezavantajları oluyor, ben de adliyede soruşturma vs. geçirdim hatta asaletim tasdik edilmedi vs. başımdan çok olay geçti; ama eğer içinde bulunduğun durumdan çok fazla şikayet eder ve takıntı yaparsan işler çok sarpa sarıyor. Aynı dönem beraber memuriyeti kazandığımız bir arkadaş var dı o 5 ay sonra istifa etti ben yapamayacağmı bu işi diye. Şu an üzerinden 3 yıla yakın geçti çok pişman, lisans mezunu olmasına rağmen atanamıyor.

Hocam ben şuna inanırım eğer elinden daha iyi bir iş gelmiyorsa yaptığın işten şikayet etmeyeceksin daha iyisini yapmak için uğraşacaksın. Şuan bende lisans okuyorum minimum 2.5 sene var bitmesine. Kpss'ye önlisans mezunu olarak gireceğim önlisans mezuniyet belgem de var. Yalnız katiplik yakın tarihte olduğu için bir başvurup şansımı denemek istiyorum. Askerliği ise yapmadım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar ben hem lisans hemde önlisans (adalet) mezunuyum, Daha önce hiç lisans olarak sınava girmedim, bu yıl hangisi ile sınava girersem daha çok şansım olur? Her halukar da düz memurluk düşündüğümden B grubu tercih yapıcam. Sizce ne yapmam lazım?
  • Önlisans adalet 80-81 civarı kapattı kpss ile. Eğer lisans bölümünü kolay atanan bir bölüm değilse ön lisans gir kesinlikle, ben ed 2014 te önlisans greceğim. Sırf bunun için lisans eğitimini uzatanlar var :).
  • quote:

Orijinalden alıntı: macchess

Önlisans adalet 80-81 civarı kapattı kpss ile. Eğer lisans bölümünü kolay atanan bir bölüm değilse ön lisans gir kesinlikle, ben ed 2014 te önlisans greceğim. Sırf bunun için lisans eğitimini uzatanlar var :).

Benim de önlisans işletme var iyi bir şekilde hazırlanayım diyorum da bakalım çalışabilecek miyiz
  • Kay1PRuH kullanıcısına yanıt
    hocam bu söylediklerinin hepsine katılıyorum yerinde tespitler saydıklarının bazıları genel sorun bazıları kişisel sorunlar yani adliyeden adliyeye değişen çalıştığın birime gre değişen sorunlar.

katiplik seçecek arkadaşlar iyi bir üniversite yada iyi bir meslek sahibi iseniz hiç bulaşmayın bu işe ama eğer lise veya adı duyulmamış üniversitenin adı duyulmamış bir bölümünden mezun iseniz özel sektörde hırpalanacağınıza katip olup devlet için çalışıyorum dersiniz.
  • Ben de İstanbul'da bir 2 buçuk yıllık bir katip olarak başka bir kuruma atanabiliyorsan oraları dene derim.
    Ama özel sektörden çok çok çok daha iyi. Ben çok memnunum. Üniversiteyi bırakmıştım lise kpss ile girdim, daha önce muhasebeci olarak çalışıyordum özel sektörde ve yarı maaşı alıyordum.
    Burada sabah 8 akşam 5 çalışıyorum.
    Zorluk durumu çalıştığınız birime göre değişiyor. İstanbul Adliyesinde mahkemede zabıt katibi isen yılda 3 kez nöbet geliyor, savcılık katibi isen ayda 1 kez.
    Ve işin garibi ben de girmeden çok araştırdım internette hep kötü yorumlar var,
    İstanbul Adliyesinde şu an 2167 Zabıt Katibi var ve durumundan şikayet eden birini görmek çok zor. Maaşlar konusunda ise herkes çok şikayetçi.
    Ve bir tespit daha en çok şikayet eden arkadaşlar genelde liseden ya da üniversiteden sonra çıkınca direk memurluğa başlayan arkadaşlar, daha önce özel sektörde çalışmış olan arkadaşlar, özel sektörde patronun eziyetini çekmiş adamlar şikayetçi olmuyor çalışma ortamından.
    Kısacası ben rahat bir birimdeyim ve amirlerim çok iyi ondandır belki de ama ben çok memnunum.
    Eksilerine gelecek olursak
    - Yemek ücreti yok cebinden ödüyorsun
    - Mesai ücreti yok amir kal derse kalacaksın
    - Maaş memurlar arasındaki en az maaş
    - Diğer kurumlar gibi sabah 8 gelir oturur akşam 5 de çıkar giderim yok gün içinde boş oturman zor

Bir de son olarak, lisans bitirince atanırım giderim demişsin ama Adalet Bakanlığı sadece MEB'e direk muvafakat veriyor, yani öğretmen olarak atanırsan direk gidersin. Ama diğer kurumlara muvakafat vermiyor yani öyle KPSS kazandım gidicem yok. Üst ünvana gitmen lazım Uzman, Uzman Yardımcısı kadrolarına atanman lazım. Mesela Bilgisayar İşletmeni, Gümrük Memurluğuna falan atanırsan KPSS ile Adalet Bakanlığı muvafakat vermiyor. İstanbuldan bu şekilde KPSS ile atanıp gidemeyen arkadaşlarım var.
    Bir de bu açıdan düşünürsen senin için olur...

• moonwhite kullanıcısına yanıt
    Adalet Bakanlığı muvafakat vermiyor derken hocam? Biraz daha açıklayabilir misiniz? Üniversite bittikten sonra B grubu kadrolara atansak katipliği bırakıp gidemiyor muyuz? İstifa mı gerekiyor? İstifa kolay mı? Bir de Zabıt Katipliği ile İcra Katipliğinin farkları?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ercnzkn

Adalet Bakanlığı muvafakat vermiyor derken hocam? Biraz daha açıklayabilir misiniz? Üniversite bittikten sonra B grubu kadrolara atansak katipliği bırakıp gidemiyor muyuz? İstifa mı gerekiyor? İstifa kolay mı? Bir de Zabıt Katipliği ile İcra Katipliğinin farkları?

B grubu kadroda hangi meslekler ünvanlar var bilmiyorum ama aynı statüde ünvana atanmaya muvafakat yani onay vermiyor demek istemiştim. İllaki kendinden üst gruba geçmelisin.

Icra katipliği ile zabıt katipliği farkı icra katipliği sadece icra müdürlüklerinde çalışıcak, daha ilk kez alınıcak bu sene. Maaş konusunu ondan bilmiyoruz ama aynı olur diye tahmin ediyoruz öyle 1000 tl fazla alırsınız diyenlere inanmayın.
    Zabıt katibi ise savcılık mahkeme idari isler komisyon gibi her birimde çalışabilir

Istifaya gelince istifa Amir'in onayına tabi dilekçeni verirsin kabul edilirse ayrılabilirsin. Dilekçeyi verip gidersen ise gelmemiş sayılır memuriyetten atılırsın. Ama beklersen istifa etmiş sayılırsın.
    Istifa edersen 6 ay icinde bir kurumda kadrolu memur olarak işe başlayamazsın, memuriyetten atılırsan 1 yıl başlayamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonwhite -- 1 Şubat 2014; 0:01:16 >

• moonwhite kullanıcısına yanıt
    girmesi bi dert çıkması başka bi dert yani. teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ercnzkn

girmesi bi dert çıkması başka bi dert yani. teşekkür ederim.

Rica ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: moonwhite

Ben de İstanbul'da bir 2 buçuk yıllık bir katip olarak başka bir kuruma atanabiliyorsan oraları dene derim.
    Ama özel sektörden çok çok çok daha iyi. Ben çok memnunum. Üniversiteyi bırakmıştım lise kpss ile girdim, daha önce muhasebeci olarak çalışıyordum özel sektörde ve yarı maaşı alıyordum.
    Zorluk durumu çalıştığınız birime göre değişiyor. İstanbul Adliyesinde mahkemede zabıt katibi isen yılda 3 kez nöbet geliyor, savcılık katibi isen ayda 1 kez.
    İstanbul Adliyesinde şu an 2167 Zabıt Katibi var ve durumundan şikayet eden birini görmek çok zor. Maaşlar konusunda ise herkes çok şikayetçi.
    Ve bir tespit daha en çok şikayet eden arkadaşlar genelde liseden ya da üniversiteden sonra çıkınca direk memurluğa başlayan arkadaşlar, daha önce özel sektörde çalışmış olan arkadaşlar, özel sektörde patronun eziyetini çekmiş adamlar şikayetçi olmuyor çalışma ortamından.
    Kısacası ben rahat bir birimdeyim ve amirlerim çok iyi ondandır belki de ama ben çok memnunum.
    - Diğer kurumlar gibi sabah 8 gelir oturur akşam 5 de çıkar giderim yok gün içinde boş oturman zor

Bir de son olarak, lisans bitirince atanırım giderim demişsin ama Adalet Bakanlığı sadece MEB'e direk muvafakat veriyor, yani öğretmen olarak atanırsan direk gidersin. Ama diğer kurumlara muvakafat vermiyor yani öyle KPSS kazandım gidicem yok. Üst ünvana gitmen lazım Uzman, Uzman Yardımcısı kadrolarına atanman lazım. Mesela Bilgisayar İşletmeni, Gümrük Memurluğuna falan atanırsan KPSS ile Adalet Bakanlığı muvafakat vermiyor. İstanbuldan bu şekilde KPSS ile atanıp gidemeyen arkadaşlarım var.

Hocam ben icra katipligine basvurmak istedigim adliyeye baska bir adliyeden basvuru yaptim islak imzali dosyalarim posta ile gonderildi basvurularin bitmesine 3 gun vardi on kaydin yapildi dedi oradaki gorevli islak imzali dosyalar 31inden sonra da gitmis olsa basvurum kabul edilir mi ? Ayrica bilgisayar sertifikasi degil de onlisansta bilgisayar dersi gordugumu gosteren transkript verdim dosyalarimi inceleyecek olan gorevli acikca bilgisayar olarak dersin adi yazmasa da bilgisayar dersi gordugumu anlayabilir mi ? ( ders adi olarak bilgi ve iletisim teknolojileri yaziyor) simdi aklima geldi keske o dersin ustunu fosforlu kalem ile ya da altini cizseydik

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

quote:

Ben de İstanbul'da bir 2 buçuk yıllık bir katip olarak başka bir kuruma atanabiliyorsan oraları dene derim.

Hocam ben icra katipligine basvurmak istedigim adliyeye baska bir adliyeden basvuru yaptim islak imzali dosyalarim posta ile gonderildi basvurularin bitmesine 3 gun vardi on kaydin yapildi dedi oradaki gorevli islak imzali dosyalar 31inden sonra da gitmis olsa basvurum kabul edilir mi ? Ayrica bilgisayar sertifikasi degil de onlisansta bilgisayar dersi gordugumu gosteren transkript verdim dosyalarimi inceleyecek olan gorevli acikca bilgisayar olarak dersin adi yazmasa da bilgisayar dersi gordugumu anlayabilir mi ? ( ders adi olarak bilgi ve iletisim teknolojileri yaziyor) simdi aklima geldi keske o dersin ustunu fosforlu kalem ile ya da altini cizseydik

Hiç üzülme senin Savcılıktan yolladığın tarih önemli, yani 1 hafta sonra da gitse sen 31'ine kadar verdiysen kabul edecekler onda sorun yok.
    Transkript konusunda da dert etme o da kabul oluyor, zaten başvuruyu alan arkadaş biliyordur "Temel Bilgi Teknolojileri Dersi"nin bilgisayar dersi olduğunu. Kabul edilmeme şansı yok. Umarım KPSS sıralamasına girersin ve sınava girmeye hak kazınırsın. Hayırlı olsun

• quote:

Hiç üzülme senin Savcılıktan yolladığın tarih önemli, yani 1 hafta sonra da gitse sen 31'ine kadar verdiysen kabul edecekler onda sorun yok.
    Transkript konusunda da dert etme o da kabul oluyor, zaten başvuruyu alan arkadaş biliyordur "Temel Bilgi Teknolojileri Dersi"nin bilgisayar dersi olduğunu. Kabul edilmeme şansı yok. Umarım KPSS sıralamasına girersin ve sınava girmeye hak kazınırsın. Hayırlı olsun

İnşallah hocam.. Önlisansta bilgisayar dersi almıştım ama bu dönem üniversitede tekrar varmış bu sefer adı direk temel bilgi teknolojileri diye geçiyor. Bir an önce meslek sahibi olmakta fayda var ileride daha da zorlaşacak bu durumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

quote:

İnşallah hocam.. Önlisansta bilgisayar dersi almıştım ama bu dönem üniversitede tekrar varmış bu sefer adı direk temel bilgi teknolojileri diye geçiyor. Bir an önce meslek sahibi olmakta fayda var ileride daha da zorlaşacak bu durumlar.

Aynen öyle bizde geçen sene KPSS'de 70 i geçen herkes sınava girebiliyordu. Bu sene İcra Katipliği kadrosunda kısıtlama koydular. Alınacak kişinin 20 katı girecek, sonra da 90 kelimeyi geçenlerden 3 katı girebilecek mülakata. İyice zorlaşıyor durumlar.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.