Şimdi Ara

KATILIMEVİM EV FİNANSMANINA GİRDİM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
4
Favori
8.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yıllar sonra bir ev alma hayali ile faizlerin yüksek olması sebebiyle finansman şirketlerine yöneldim.

Öncelikle bu şirketler eskisi gibi değil, BDDK'ya tabi oldular. Tabi olmayanlara izin verilmedi. Olanlar da lisans alabilmek için de ciddi paralar ödediler.

Tüm düzenlemeleri de BDDK kararları ile belirleniyor. (Katılım Bedelinin %7 sabit olması gibi)

Tüm araştırmalarım sonunda Katılımevim'in ödemeleri bana daha uygun geldi ve 1.2Milyon peşinat ile sisteme girdim.

Öncelikle sistem şu şekilde çalışıyor.

çekilişli veya çekilişsiz kişiye özel sistem.

Peşinat ve aylık ödediğiniz taksit miktarı istediğiniz miktar %45 e geldiğinde ödeme almaya hak kazanıyorsunuz.

Ben kişiye özel 4 milyonluk finansmana girdim ve Yüzde 7 katılım bedeli 280bin TL ödedim. (kredi kartına 6 taksit)

Ayrıca 1.2 milyon TL peşinat verdim. Aylık ödemelerim 46.500 TL

Temmuz 2026 da teslimat olacak ve teslimat sonrası 66.100 TL ödeyeceğim. (diğer firmalarda teslimat sonrası sabit taksit yoktu her sene artıyordu o yüzden vazgeçtim.)

Temmuz ayının başında bana ev bulmam söylenecek. bulduğum eve eksper gelip bakacak ve uygunluğu varsa ev sahibi noterde satışı verecek.

Tapuda firma eve ipotek koyduktan sonra 4 Milyon TL ev sahibine yatacak.

Gelişmeleri buraya yazmaya devam edeceğim.

Sorunuz varsa sorabilirsiniz.

Edit 1: katılım bedelinin karta taksiti kaldırılmış arkadaşlar

Edit 2: alınacak ev için gerekli şartlar şunlarmış:

+hisseli olmamalı

+iskanı olmalı

+%80 bitmiş olmalı

+ağır hasarlı olmamalı

Edit 3: evli olduğum için Eş Muvafakatnamesi imzalamaya davet edildim. erkenden halledersen iyi olur dediler. bu hafta içi eşimle birlikte gideceğim.

edit 4: bugün 444 1 100 numaralı telefondan arandım. katılımevim miş. vukuatlı nüfus kayıt örneği ve tüm sgk gelir dökümünü whatsapp üzerinden iletilmem istendi. bende hemen ilettim. teslimat tarihinin 15-25 temmuz arasında olacağı söylendi. işlemlere başlamam için şubedeki birine yönlendirildim ve sms üzerinden iletişim bilgileri bana iletildi. 2 gün sonra gideceğim.

edit 5: ev bakmaya devam ediyorum. beğendiğim evin tapusunu iletmem bekleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bradley Cooper -- 4 Ağustos 2026; 12:25:46 >

10 yıldır sistemde olup evi çıkmayan. Sonra parası alan tanıdığım var. Evet Nakit ve kredi konusunda insanlarımız sorunlarla baş edemiyor ama böyle bir sistemin götürüsünü de hesaplamak lazım.

Umarım sizin için hayırlı olur ne diyelim

ben çekilişsiz sisteme girdim hocam. temmuzda alacağım

aylık ödemelere devam ediyorum hocam. şuana kadar bir aksilik yaşamadım.

katılımevimden, iş yerinden ve aileden olmak üzere bir çok tanıdığım ev araba aldı bir sıkıntı yaşamadılar.

araştırdığım kadarı ile bu sistemin en az şikayetinin olduğu kurum katılımevim. eminevim de şikayetler daha fazla.

İnşallah sıkıntısız tamamlanır süreciniz hocam.

Genelde sıkıntı ödeme kısmı haftasında yaşanıyormuş paranın verileceği tarih gecikince mal sahibi ile sizin süreciniz aksıyor haliyle

Durumu arada paylaşın ki herkes fikri olsun tecrübe olur

Sizin içinde hayırlısı olsun inşallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster
  • SonKaleFener kullanıcısına yanıt

inşallah hocam güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

tüm evraklar hazırlanıp satış verildikten sonra eğer öğlene kadar tapu/ruhsat teslim edilirse paranın hesaba geçmesi Saat 14'te, öğleden sonra işlemler biterse akşam 17, küçük bir ihtimal ertesi gün sabahına kalabiliyor.

burada önemli olan ev/araba sahibinin bu konuda bilgisinin olup anlayışlı davranması. Ben o işlerden anlamam nakit isterim diyen de olabiliyor.

Adamı ikna etmek için firmaya götürüp kahve içiririz artık yapcak bişe yok :)

şuan ödemelerime devam ediyorum hocam.

ev bulma, eksper, noter, ipotek, satış gibi işlemlerle alakalı güncellemeleri detaylı olarak yazacağım.

Çorum Katılımevim şubesinden konut için 48 ay çekilişli kampanyaya katıldım. Sözleşme öncesi tarafıma verilen evrakta teslimat tarihim Eylül 2026 olarak belirtilmişti. Sözleşme imzalamadan önce, teslimatı iki ay daha erken alabileceğim bir plan yapılıp yapılamayacağını sorduğumda, 48 ay çekilişli planda on ay kura’ya gireceğimiz, eğer kura çıkmazsa 36 ay çekilişsiz, 83.333 TL eşit taksitli plana geçileceği ve teslimatın Temmuz 2026’da yapılacağı söylendi. Bu konuşmaların hepsi WhatsApp yazışmalarında da mevcuttur.

Sözleşme günü, evrak üzerindeki teslimat tarihinin çok dikkate alınmaması, şirketin erken teslimat kampanyasının olduğu, kura çıkmazsa zaten 36 ay çekilişsiz yeni plana geçireceği ifade edildi. Biz de açıkçası sadece Temmuz 2026 teslimat tarihine odaklandık. Bana “Mart‑Nisan gibi bize hatırlatın, Mayıs ayındaki son kuradan sonra 36 ay çekilişsiz taksitli plana geçiririz” denildi. Ancak 11 Mayıs tarihinde, sistemde astronomik taksitli yeni bir sözleşme açıldığını ve bu sözleşmede teslimat tarihinin Temmuz 2026 değil, Ekim 2026 olarak göründüğünü fark ettim.

Şube ile tekrar görüştüğümde, kura öncesinde kampanyaya katıldığımız, taksitlerimin 83.333 TL olarak düzenleneceği ve teslimatımın Eylül 2026 olacağı söylendi. Ben de hem taksitim artacak hem vade 48 aydan 36 aya düşecek, ama teslimat yine Eylül 2026 olacaksa, o zaman neden plan değişikliği yaptığımızı, eski sözleşmede zaten Eylül 2026 teslimatının yazdığını sordum. Buna karşılık, aslında teslimat tarihim Nisan 2027 olarak ifade edildi. Ben iki ay daha erken teslim alabilmek için 36 aylık plana geçmeyi düşünürken, böyle bir tarihe razı olmam bekleniyor.

Sonrasında “Teslimat tarihine çok takılmayın, çıkmazsa plan değiştiririz” şeklindeki söylemler, “Sizi buraya getirip ikna etmek için öyle söyledim, imzalamasaydınız, inanmasaydınız” gibi son derece yakışıksız ifadelere dönüştü. En son aşamada bana söylenen, ya Nisan 2027 teslimatlı mevcut sözleşmeyi kabul etmem ya da yeni açılan 36 aylık, Eylül 2026 teslimatlı sözleşmeyi kabul etmem gerektiği oldu. Fakat sistemde görünen yeni sözleşmede taksitler 83.333 TL eşit taksitli olarak görünmüyor ve teslimat tarihi de Ekim 2026 olarak yer alıyor. “Kuradan sonra düzeltiriz” denilse de, yaşadığım bu güvensizlikten dolayı buna da inanmıyorum.

• KATILIMEVİM EV FİNANSMANINA GİRDİM.

Çorum Katılımevim şubesinden konut için 48 ay çekilişli kampanyaya katıldım. Sözleşme öncesi tarafıma verilen evrakta teslimat tarihim Eylül 2026 olarak belirtilmişti. Sözleşme imzalamadan önce, teslimatı iki ay daha erken alabileceğim bir plan yapılıp yapılamayacağını sorduğumda, 48 ay çekilişli planda on ay kura’ya gireceğimiz, eğer kura çıkmazsa 36 ay çekilişsiz, 83.333 TL eşit taksitli plana geçileceği ve teslimatın Temmuz 2026’da yapılacağı söylendi. Bu konuşmaların hepsi WhatsApp yazışmalarında da mevcuttur.

Sözleşme günü, evrak üzerindeki teslimat tarihinin çok dikkate alınmaması, şirketin erken teslimat kampanyasının olduğu, kura çıkmazsa zaten 36 ay çekilişsiz yeni plana geçireceği ifade edildi. Biz de açıkçası sadece Temmuz 2026 teslimat tarihine odaklandık. Bana “Mart‑Nisan gibi bize hatırlatın, Mayıs ayındaki son kuradan sonra 36 ay çekilişsiz taksitli plana geçiririz” denildi. Ancak 11 Mayıs tarihinde, sistemde astronomik taksitli yeni bir sözleşme açıldığını ve bu sözleşmede teslimat tarihinin Temmuz 2026 değil, Ekim 2026 olarak göründüğünü fark ettim.

Şube ile tekrar görüştüğümde, kura öncesinde kampanyaya katıldığımız, taksitlerimin 83.333 TL olarak düzenleneceği ve teslimatımın Eylül 2026 olacağı söylendi. Ben de hem taksitim artacak hem vade 48 aydan 36 aya düşecek, ama teslimat yine Eylül 2026 olacaksa, o zaman neden plan değişikliği yaptığımızı, eski sözleşmede zaten Eylül 2026 teslimatının yazdığını sordum. Buna karşılık, aslında teslimat tarihim Nisan 2027 olarak ifade edildi. Ben iki ay daha erken teslim alabilmek için 36 aylık plana geçmeyi düşünürken, böyle bir tarihe razı olmam bekleniyor.

Sonrasında “Teslimat tarihine çok takılmayın, çıkmazsa plan değiştiririz” şeklindeki söylemler, “Sizi buraya getirip ikna etmek için öyle söyledim, imzalamasaydınız, inanmasaydınız” gibi son derece yakışıksız ifadelere dönüştü. En son aşamada bana söylenen, ya Nisan 2027 teslimatlı mevcut sözleşmeyi kabul etmem ya da yeni açılan 36 aylık, Eylül 2026 teslimatlı sözleşmeyi kabul etmem gerektiği oldu. Fakat sistemde görünen yeni sözleşmede taksitler 83.333 TL eşit taksitli olarak görünmüyor ve teslimat tarihi de Ekim 2026 olarak yer alıyor. “Kuradan sonra düzeltiriz” denilse de, yaşadığım bu güvensizlikten dolayı buna da inanmıyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Çorum Katılımevim şubesinden konut için 48 ay çekilişli kampanyaya katıldım. Sözleşme öncesi tarafıma verilen evrakta teslimat tarihim Eylül 2026 olarak belirtilmişti. Sözleşme imzalamadan önce, teslimatı iki ay daha erken alabileceğim bir plan yapılıp yapılamayacağını sorduğumda, 48 ay çekilişli planda on ay kura’ya gireceğimiz, eğer kura çıkmazsa 36 ay çekilişsiz, 83.333 TL eşit taksitli plana geçileceği ve teslimatın Temmuz 2026’da yapılacağı söylendi. Bu konuşmaların hepsi WhatsApp yazışmalarında da mevcuttur.

Sonrasında “Teslimat tarihine çok takılmayın, çıkmazsa plan değiştiririz” şeklindeki söylemler, “Sizi buraya getirip ikna etmek için öyle söyledim, imzalamasaydınız, inanmasaydınız” gibi son derece yakışıksız ifadelere dönüştü. En son aşamada bana söylenen, ya Nisan 2027 teslimatlı mevcut sözleşmeyi kabul etmem ya da yeni açılan 36 aylık, Eylül 2026 teslimatlı sözleşmeyi kabul etmem gerektiği oldu. Fakat sistemde görünen yeni sözleşmede 19 taksit ve 158 bin yüksek ödemeli

teslimat tarihi de Ekim 2026 olarak yer alıyor. “Kuradan sonra düzeltiriz” denilse de, yaşadığım bu güvensizlikten dolayı buna da inanmıyorum.

• Bradley Cooper kullanıcısına yanıt

Geçen aydan bugüne kadar bir değişiklik var mı hocam?

yok hocam nasıl bir değişiklik olsun :) ödemeye devam ediyorum.

mayıs taksidi de tamam.

ufaktan ev bakmaya başladım ama temmuza kadar bekleyemeyiz diyorlar haklı olarak :)

• Temmuz 2026 da zaten ev almaya hak kazanacaktınız diye hatırlıyorum. Temmuza kadar bekleyemeyiz diye kim anlayamadım. Teslim için konuştunuz mu hiç? Teslim edemeyiz vs bir olumsuzluk yaşatacaklar mı acaba?

temmuzda para teslimi olacak hocam.

ev bakmaya başladık. beğendiğim evler var ama ödemeyi temmuzda dediğimde haklı olarak temmuzu bekleyemeyiz diyor ev sahipleri. onu diyorum.

• Bu katılım evim gibi yerlerde şu tarihte anlaşıp parayı alamayanlarin yorumları çok ben bu fuzul ev sordum sen ay ay parayı yatirirsan gününde para alabiliyorsun 1 ay para ertelersen anlasman Aralık ayında ise Ocak ayına atıyor Muş

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.