Arkadaşlar şu facebooktaki av-marketplace adlı sayfadan 6 aylık kaspersky pure keyi almayı denedim ancak Türkiye'de geçerli olmadığını söyleyen bir sayfaya yönlendirdi. Bende ip değiştirip girdim ve lisansı aldım fakat kaspersky'de keyi aktifleştirmeyi denediğimde invalid key for region gibi bir hatayla karşılaştım. Sonra internetten bulduğum UK,CANADA,US ip'lerini kaspersky deki update ayarları bölümüne ip ve port adreslerini girerek denedim. Fakat bu seferde bağlanılan ip'ler için kullanıcı adı ve şifre istiyor üstelik bu ip'ler ücretsiz. Bende expat shield'ı denedim ama buda sonuç vermedi ingiliz ip'sine bağlı olduğu halde kaspersky yine region hatası verdi Sonra pirivatettunnel'i deneyim dedim. Sitesine üye oldum ve private tunneli indirdim sonra programda mail adresi ve şifre yerine bilgilerimi girip bağlanacağım vpn'yi seçtim ve connect dedim 10 dk bekledim ama ne connec oluyor ne hata veriyor Size sorum şu bu private tunnel nasıl connect olucak veya bu kaspersky keyini aktifleştirmek için ne yapmam lazım Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşşekkürler.