Şimdi Ara

Kaspersky Antivirüs Hakkında Öneri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bilgisayarımın güvenliği konusunda çok büyük takıntılarım var IP adresim değişmemesinden kaynaklı olabiliyor. (Statik DHCP) Ve bilgisayarıma RAT denilen casus programın girdiğini düşünüyorum bilgisayarım güncel ve windows defender yüklü tabii bir yere kadar bu tür büyük virüsleri bulamayacağını düşünüyorum onun için Kaspersky'e döneyim dedim sizce nasıldır bu Kaspersky? Almalı mıyım? Artı olarak bilgisayara Kaspersky kurulmadan önce bir virüs bulaştıysa Kaspersky yükledikten sonra silinebilir mi ? Bu sorular çok önemli benim için teşekkürler.

• İlk önce kaspersky rescue diski iso olarak indirip bunu rufus veya unetbootin i kullanarak, usb belleğe bootable olarak yazdırıp Pcyi bu aygıtttan başlat. Linux masaüstü açılınca, önce veri tabanını güncelle. Daha sonra tüm diskleri işaretleyip tarama yap. Bu sayede kaspersky i kurmadan test etmiş olursun. Bunun haricinde Avira, bitdefender, eset veya norton rescue disklerini de aynı mantıkla kullanabilirsin. Ben yıllardır kullanıyorum.

Kaspersky rescue disk kullanımı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hocam öncelikle vermiş olduğunuz kıymetli yönergeler için çok teşekkürler. Bir sorum daha olacak Kaspersky ben para verip almayı düşünüyorum bu dediğiniz Kaspersky Rescue CD'sini kendi sitelerinden indiremezmiyim lisans orjinal olunca ?
    Birde hocam benim IP adresim maalesef değişmiyor (Statik DHCP) olduğu için bu durumda da IP adresim biliniyor bir network uzmanı tarafından çok rahatsız ediyor bu durum dinamik DHCP nasıl yapacağımızıda bilmiyorum maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 112-Rammstein

Merhaba hocam öncelikle vermiş olduğunuz kıymetli yönergeler için çok teşekkürler. Bir sorum daha olacak Kaspersky ben para verip almayı düşünüyorum bu dediğiniz Kaspersky Rescue CD'sini kendi sitelerinden indiremezmiyim lisans orjinal olunca ?
    Birde hocam benim IP adresim maalesef değişmiyor (Statik DHCP) olduğu için bu durumda da IP adresim biliniyor bir network uzmanı tarafından çok rahatsız ediyor bu durum dinamik DHCP nasıl yapacağımızıda bilmiyorum maalesef.

Kaspersky Rescue Disk, antivirüs değildir ve ücretsizdir.

• Arkadaşın dediği gibi ücretsizdir. Ayrıca Windows üzerine kurulan exe uzantılı program da değildir. Bu genelde virüs sebebiyle çökmüş Windows'ta virüs temizliği ve veri kurtarmak içindir. Linux tabanlı olduğu için, Windows için yazılan virüs, bu ortamda devre dışı kalıyor. Dolayısıyla temizlemek kolay oluyor. Bunu bir cdye yazdırıp ara sıra tarama yapmakta fayda var. Usb belleğe de olur.
    Diğer konuya çok hakim değilim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 30 Haziran 2017; 16:24:4 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sistem normal başlatılıyor avast yazılımında tarattım bir şey çıkmadı. Windows defender tarattım bir şey çıkmadı. Ben direk bununla uğraşmayıp Kaspersky yükleyip taratsam da etkili olur mu yoksa kaspersky e mi virüs bulaşır ?
  • Avira free yukle keyfine bak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Android Antivirüs Önerisi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Windows 10 ise Kaspersky alma uyumsuzluk problemi var şu an. Bitdefender iyidir.
  • Scalh kullanıcısına yanıt
    Uyumsuzluk problemi olduğunu nereden anladın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ejihov

Uyumsuzluk problemi olduğunu nereden anladın ?

Bir aralar kendi sitesinde yayınlamıştı uyumluluk problemi yaşıyoruz diye. 1 ay önce filan yine indirdim uyumlu artık deniyordu. Ancak anlık korumanın düzgün çalıştığını söyleyemem zira kaldırıp Bitdefender kurunca yaklaşık 6 tane virüsü fark bile etmediğini gördüm.
    Tespit etmese bile virüslerin zarar vermesini önlüyor. Bazılarını ayarlardan açık olmadığı için tespit etmemiş olabilir. Ama dediğim gibi virüslerin zarar vermesine izin vermez.
  • quote:

Tespit etmese bile virüslerin zarar vermesini önlüyor. Bazılarını ayarlardan açık olmadığı için tespit etmemiş olabilir. Ama dediğim gibi virüslerin zarar vermesine izin vermez.

Hocam, bunu nasıl kibarca söylerim bilmiyorum ama resmen saçmalıyorsun. Ne demek zarar vermesine izin vermiyor görmüyorsa neyi engelleyecek? Log dosyalarına tek tek bakıyorum karantinaya engellenen dosya raporlarına... Görmüyor işte uzatmanın anlamı yok. Ayrıca bütün ayarlar yapılmıştı ve koruma düzeyleri en yüksek seviyedeydi. İlaç dosyalarını bile direkt silmesi emrini verdim onlarca ilaç vardı sistemde birine bile dokunmadı. Fanatikliğin alemi yok.
    İlaçlar virüs mü niye silsin ?
  • quote:

İlaçlar virüs mü niye silsin ?

Örneğin Office 2016 ilacı Eset, Bitdefender ve Avira tarafından "Hacktool/Zararlı olabilecek yazılım" olarak kabul edilirken Kaspersky efendi niye bir şey yok temiz bu diyor? Açıklar mısınız? Ayrıca sistemi çökerten çakma KMS programını da tarama yaptırdım (evet bizzat kullandım ve sistem çöktü) ve yine temiz dedi. İlk başta ben de öyle düşündüm ancak en azından zararlı olabilecek yazılım yahut potansiyel virüs vb. bir şey yazmasını beklerdim. Olmamış, yapamamışlar.
    Sağ tıklayıp dosyanın güvenilirliğine ve kaç kişi tarafından kullanıldığına bakabilirsiniz. Antivirusu kapatıp çakma KMS programını kullandığın için de pc çöktü.
  • quote:

Sağ tıklayıp dosyanın güvenilirliğine ve kaç kişi tarafından kullanıldığına bakabilirsiniz. Antivirusu kapatıp çakma KMS programını kullandığın için de pc çöktü.

Düzelteyim, savunduğunuz "sözde" antivirüs kuruluyken yaşandı bu çökme olayları. Atı alan Üsküdar'ı geçti hocam artık Bitdefender kurdum. Böyle ilaç bulduğu zaman potansiyel zararlı deyip uyarıyor istersem siliyor istemezsem silmiyor. Kafam rahat.
    Kurulu olması aktif olduğu anlamına gelmiyor.
  • Ejihov E kullanıcısına yanıt
    Kaspersky Antivirüs Hakkında Öneri?

Açılan ekran aynı böyleydi 1 öneri yazıyordu o da lisans içindi yaklaşık 1 ayı filan kalmıştı. Bu hala aktif değil mi demek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scalh -- 4 Temmuz 2017; 20:44:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scalh

quote:

Hocam, bunu nasıl kibarca söylerim bilmiyorum ama resmen saçmalıyorsun. Ne demek zarar vermesine izin vermiyor görmüyorsa neyi engelleyecek? Log dosyalarına tek tek bakıyorum karantinaya engellenen dosya raporlarına... Görmüyor işte uzatmanın anlamı yok. Ayrıca bütün ayarlar yapılmıştı ve koruma düzeyleri en yüksek seviyedeydi. İlaç dosyalarını bile direkt silmesi emrini verdim onlarca ilaç vardı sistemde birine bile dokunmadı. Fanatikliğin alemi yok.

Kedidir o kedi

• quote:

Orijinalden alıntı: EfeYakupKarahanlı

quote:

Orijinalden alıntı: Scalh

quote:

Kedidir o kedi

Hocam diretiyorlar yahu hasta ediyorlar beni sonra vay efendim agresifsin al ban ye

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.