Şimdi Ara

Kasmayan oyunlar şimdi kasıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2-3 konu açtım fakat hiçbir şekilde çözemedik durumu.

Sorun ne zaman başladı tam hatırlamıyorum fakat ilk zamanlar onboard intel grafik kullanıyordum. Sonradan R9 280 Ekran kartı aldım. ETS 2 , CS GO gibi oyunları ultrada hiç fps düşüşü yaşamadan oynadım.

Birde ultra oynadığım zamanlarda Ram 4Gb'dı. Uzun bi süre böyle oynadıktan sonra CS GO oynarken fark ettim flash patlayınca takılma olmaya başladı. Çok aldırmadım devam ettim. Aradan bir süre geçtikten sonra ETS 2'de ultra grafikler 30FPS almaya başladım ki bu her saniye düşüyor.

CS GO desek şuan oynanılmayacak kadar kötü durumda. En düşük grafiklerde oynuyorum o bile fayda etmiyor. ( Şuanda 8GB Ram var hiçbir etkisi olmadı önceden nasılsa öyle )

Bir tek GTA 5'de performans düşüklüğünü hissetmiyordum o da dünden itibaren takılmaya başladı. Oyun yüklenme ekranında bile donup 4-5 saniye sonra düzeliyor.

Gelelim denediklerime

GPU CPU sıcaklık ve kullanımları normal hepsini test ettim.
    Harddisk'i tarattım hiç bir sorun çıkmadı.
    Ramleri tek tek takıp denedim hiç bir etkisi olmadı. Gerçi sorun olduğu zamanlar sadece 4GB ram vardı

Tüm driverlar güncel .
    Sistemin düzgün çalıştığı zamanlarda win7 kuruluydu. Tekrar windows 7 format attım düzelmedi. Bir süre sonra windows 10'a geçiş yaptım. Düzeldi mi hayır!

• UP

Forum halkı yardım bekliyorum
  • anakartın kuzey köprüsünüde bir fanlan soğuturmusun galiba fazla aşırı ısınıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: KralCocuk44

anakartın kuzey köprüsünüde bir fanlan soğuturmusun galiba fazla aşırı ısınıyor

Hocam ilk defa kuzey köprüsü ile ilgili öneride bulunan oldu. Elimde dokundum biraz sıcaklık var fakat bunu yükteyken msi afterburner ile görmem mümkün mü?

Birde ortalama sıcaklığı kaç olması gerek?

EDIT: Elimle dokunduğumda sıcaklığı hissedemiyorum o kadar soğuk sanırım.Oyun içinde bakma fırsatımız varsa öneri bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burnout53 -- 24 Kasım 2015; 18:33:02 >
  • Burnout53 kullanıcısına yanıt
    oyunlarda özellikle el değmeyecek kadar ısınıyormu bir bakarmısın genellikle çok ıısnırda aşırı ısınması kasmalar yapar
  • Oyundayken denedim ısınmıyor . Başka bir sorun var sanırım
  • Psu yavaş yavaş gücünü kaybediyor olabilir. İmkan varsa farklı bir psu ile deneyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    fazlasıyla mantıklı bir yorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: cabriolet1981

Psu yavaş yavaş gücünü kaybediyor olabilir. İmkan varsa farklı bir psu ile deneyin.

Hocam Corsair VS650 daha yeni aldım sayılır böyle birşey söz konusu olabilir mi cidden.

Yeni bir psu ile deniyeceğim teşekkürler
  • Önerilerinizi bekliyorum

Psu daha deneme fırsatım olmadı ama psu'den olduğunu düşününmüyorum yeni aldım sayılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burnout53

2-3 konu açtım fakat hiçbir şekilde çözemedik durumu.

Sorun ne zaman başladı tam hatırlamıyorum fakat ilk zamanlar onboard intel grafik kullanıyordum. Sonradan R9 280 Ekran kartı aldım. ETS 2 , CS GO gibi oyunları ultrada hiç fps düşüşü yaşamadan oynadım.

Birde ultra oynadığım zamanlarda Ram 4Gb'dı. Uzun bi süre böyle oynadıktan sonra CS GO oynarken fark ettim flash patlayınca takılma olmaya başladı. Çok aldırmadım devam ettim. Aradan bir süre geçtikten sonra ETS 2'de ultra grafikler 30FPS almaya başladım ki bu her saniye düşüyor.

CS GO desek şuan oynanılmayacak kadar kötü durumda. En düşük grafiklerde oynuyorum o bile fayda etmiyor. ( Şuanda 8GB Ram var hiçbir etkisi olmadı önceden nasılsa öyle )

Bir tek GTA 5'de performans düşüklüğünü hissetmiyordum o da dünden itibaren takılmaya başladı. Oyun yüklenme ekranında bile donup 4-5 saniye sonra düzeliyor.

Gelelim denediklerime

GPU CPU sıcaklık ve kullanımları normal hepsini test ettim.
    Harddisk'i tarattım hiç bir sorun çıkmadı.
    Ramleri tek tek takıp denedim hiç bir etkisi olmadı. Gerçi sorun olduğu zamanlar sadece 4GB ram vardı

Tüm driverlar güncel .
    Sistemin düzgün çalıştığı zamanlarda win7 kuruluydu. Tekrar windows 7 format attım düzelmedi. Bir süre sonra windows 10'a geçiş yaptım. Düzeldi mi hayır!

Daha sonra ram mi taktınız? Ne zamandan beri böyle oldu? GPU'da bir sorun olabilir mi?

• Şöyle söyliyeyim önceden sistemim tamamen aynı sadece 4GB ram vardı. O haldeyken ben ultrada oyunları oynuyordum.

4GB varken bi süre sonra kasmalar olmaya başladı. 8GB ram'e geçtim bi yararı olmadı.

Hocam GPU'da bir sorun olduğunu düşünmüyorum açıkcası. Varsa da nasıl anlarım bilemiyorum. GPU'da yeni sayılır kullanım yüzdesine ve sıcaklığına baktım anormal birşey göremedim.
  • Bios ayarlarını fabrika ayarlarına çekip tekrar deneyiniz. Biosta oynama olduysa oradanda olablir voltaj ayarları vs. tarzı.
  • Bilgisayar fanları yetmiyor olabilir.. Bu cok ilginc bir olay..
  • :S psu güç kaybetmeye başlasa bunu kasarak ortaya çıkmaz, aniden kapanmalar olur. mavi ekran verir.

arkadaşım carbriolet1981, aklımda tek birşey var. şu harddisk sata kablosunu değiştirirmisin ? birde anakart üzerinde başka bir girişe tak.
    ayrıca anakart üzerindeki tüm kabloları kontrol et tam takılmışmı diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetdemirci0101 -- 26 Kasım 2015; 14:14:19 >
  • Hocam 8GB Ram'i aldığımda pc rami görmemişti. Bende biosta kurcalarken bios bozuldu. 2. biosa geçmiştim.

Ama sorun ram almadan öncede vardı tabi.

@ahmetdemirci0101

Şimdi deniycem bi gelişme olursa yazarım teşekkürler
  • Herşeyi denedim fakat hala 60 FPS aldığım oyundan 10FPS alıyorum Delirmemek elde değil
  • UP
  • bios ayarların bozulmuş olabilir tabi sadece ihtimal ama göz önünde bulundur
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.