Şimdi Ara

Kaslar-Kemikler-Hareketler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
11.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kaslar-Kemikler-Hareketler hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz ? Dersimizde kasların-kemiklerin vücudumuzdaki
    sayısını ve latince isimlerini öğrendik.Ancak latince isimlerine karşlık,Türkçe karşılıklarını yazmadık.Neyin
    ne olduğunu anlayamadım ? Mutlaka öğrenmem gereken bir ders,yardımınıza ihtiyacım var.
    Teşekkürler....

Kaslar :

1)m.Sternocleideo Mastoideus
    2)m.Trapetius
    3)m.Deltoideus
    4)m.Triceps Brahi
    5)m.Biceps Brahi
    6)m.Latisimus Dorsi
    7)m.Oblicus anterio
    8)m.Pektoralis Mayor
    9)m.Pektoralis Minor
    10)m.Rectus Abdominis
    11)m.Gluterus Maximus
    12)m.Gluterus Minimus
    13)m.Kuadri Ceps Femoris
    14)m.Biceps Femoris
    15)m.Triceps Sule
    16)m.Solcus (Solkus)

Kemikler :

1)os.Klavikula
    2)os.Humerus
    3)os.Radius ve Ulna
    4)os.Sterlum
    5)os.Femur
    6)os.Patela
    7)os.Tibiya ve Fibula

Hareketler

1)Supinasya
    2)Pronasya
    3)Flexiya
    4)Extensiya
    5)Rotaciya
    6)Cirkunduksiya
    7)Hiper Hxsteriya
    8)Adukciya (Addubtiyo)
    9)Abdukciya (Abduktiyo)

Not:Bazı yerlerde yanlış yazmış olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßy Spécops. -- 7 Eylül 2008; 13:46:29 >

• Sadece bildiklerimi yazıyorum. Zaten bilimsel literatürde ve terminolojide türkçe isimler kullanılmadığı için hepsinin türke ismi yok.
    Kaslar :

1)m.Sternocleideomastoideus = Boyun kası
    2)m.Trapezius = Yamuk kas
    3)m.Deltoideus = Omuz kası
    4)m.Triceps Brachii = Arkakol kası
    5)m.Biceps Brachii = Pazu kası
    6)m.Latissimus Dorsi = Kanat kası
    7)m.Obliquus anterio =
    8)m.Pectoralis Major = Büyük göğüs kası
    9)m.Pectoralis Minor = Küçük göğüs kası
    10)m.Rectus abdominis = Karın kasları
    11)m.Gluteus Maximus = Büyük kalça kası
    12)m.Gluteus Minimus = küçük kalça kası
    13)m.Quadriceps Femoris =
    14)m.Biceps Femoris =
    15)m.Triceps Sule =
    16)m.Soleus =

Kemikler :

1)os.Klavikula = köprücük kemiği
    2)os.Humerus = Kol kemiği
    3)os.Radius ve Ulna = ön kol kemikleri
    4)os.Sternum = Gögüs tahtası
    5)os.Femur = bacak kemiği
    6)os.Patela = diz kapağı
    7)os.Tibia ve Fibula =
    8)os. Scapula = Kürek kemiği

Hareketler

1)Supinasya = Sırtüstü
    2)Pronasya = Yüzükoyun
    3)Flexiya = kıvırma
    4)Extensiya = açma
    5)Rotaciya = Döndürme
    6)Cirkunduksiya =
    7)Hiper Hxsteriya =
    8)Adukciya (Addubtiyo) = yaklaştırma (çekme)
    9)Abdukciya (Abduktiyo) = uzaklaştırma (itme)

• @kaotika

Çok teşekkür ederim.Bunları daha iyi öğrenmem için resim bulmam gerekiyor.
    Googlede nasıl aratıcağıma dair bir fikrim yok.Kaynak gösterebilirmisiniz ?
    Bulmam mümkünmü ?
  • Anatomi terimler sözlüğü edinebilirseniz daha açıklayıcı ve doğru bilgiler bulabilirsiniz orada.Çünkü yazdığınız kelimelerin bazıları da yanlış.Hangi dersinizde öğreniyorsunuz acaba bunları? Merak ettim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cardiacus

Anatomi terimler sözlüğü edinebilirseniz daha açıklayıcı ve doğru bilgiler bulabilirsiniz orada.Çünkü yazdığınız kelimelerin bazıları da yanlış.Hangi dersinizde öğreniyorsunuz acaba bunları? Merak ettim.

Öğretmen dikte yaparak yazdırdığı için yanlış yazmış olabilirim.Şuanda yanlış yazmış olabilirim.
    Aslında ben bir iskelet üzerinde neyin ne olduğunu söyleyen bi resim arıyorum artık.
    Beden eğitimi dersinde öğrendik...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßy Spécops. -- 7 Eylül 2008; 18:47:44 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ßy Spécops.

quote:

Anatomi terimler sözlüğü edinebilirseniz daha açıklayıcı ve doğru bilgiler bulabilirsiniz orada.Çünkü yazdığınız kelimelerin bazıları da yanlış.Hangi dersinizde öğreniyorsunuz acaba bunları? Merak ettim.

Öğretmen dikte yaparak yazdırdığı için yanlış yazmış olabilirim.Şuanda yanlış yazmış olabilirim.
    Aslında ben bir iskelet üzerinde neyin ne olduğunu söyleyen bi resim arıyorum artık.
    Beden eğitimi dersinde öğrendik...

http://www.visiblebody.com/start

Bu site daha önce forumda verilmişti.İnsan vücudunun sistemlerini açıklayan üç boyutlu görüntüler var.Umarım yardımcı olur.

• quote:

http://www.visiblebody.com/start

Bu site daha önce forumda verilmişti.İnsan vücudunun sistemlerini açıklayan üç boyutlu görüntüler var.Umarım yardımcı olur.

Burda göremedim,başka önerisi olan varmı ?? Yarın çalışmam gerek...
    Yardımcı olursanız sevinirim,,,
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anatomi terimler sözlüğü veya Lokomotor Sistem anatomisi kitapları işini görecektir
  • samsundaysan sana yarın için sobotta anatomi atlası sağlayabilirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: yasinburak88

samsundaysan sana yarın için sobotta anatomi atlası sağlayabilirim

Teşekkürler fakat YurtDışıyım.Sözlüğe ihtiyacım yok aslında.Kaotika yazdı anlamlarını.
    Benim kasları ve kemikleri iskelet sistemi üzerinde gösteren bir resime ihtiyacım var.
    Neyin ne olduğunu daha iyi anlayabilmem için.
  • slaytlarım yanımda değil ama netten bakayım
  • bu sitede bişeyler var gibihttp://www.innerbody.com/htm/body.html
    human anatomy yazdım başka sonuçlar da çıktı google dan
  • quote:

Orjinalden alıntı: yasinburak88

bu sitede bişeyler var gibihttp://www.innerbody.com/htm/body.html
    human anatomy yazdım başka sonuçlar da çıktı google dan

Teşekkürler.Bende araştırıyorum.

Tibia ve fibulanın da ne olduğunu buldum.

OS TİBİA:
    Kaval kemiğidir bacağın iç kısmında bulunurKalın bir kemiktirüst ucu diz eklemine katılırAlt ucu ise ayak bilek kemikleri ile birleşir
    OS FİBULA:
    Uzun ince bir kemiktir.Bacağın dış tarafında bulunurÜst ucu diz eklemine ,alt ucu ayak bilek eklemine katılır

• aklıma gelmişken zargan sözlükte roche tıp terimleri sözlüğü vardı belki orada bişeyler çıkabilir
    iyi geceler
  • iskelet sistemi uzerinde gorebilmen elbette faydali olacaktir ama sadece yuzeysel bir calisma ile olayi tam kavraman zor olur ...
    ayrica yazdigin ya da anladigin diyelim kelimelerin bir cogu yanlis ...
    en altta yazdigin hareketler kaslarin eklemlere yaptirdiklari hareketlerdir oncelikle onlarin anlamlarini bilmen lazim adlandirmak istiyorsan hareketleri, kaslarin isimlerinden ote orjini ve insersiyosu denilen yapisma noktalarini ogrenmen lazim ki bu isi iyice zorlastirir ...
    kisaca hareketleri aciklayayim vaktim varken :)
    fleksiyon denilen hareket eklemin kapanma hareketidir bu isi yaptiran kaslara fleksor kaslar harekete fleksiyon denir ...
    ekstansiyon ise tam tersidir eklemi germe haketidir ... bu isi yaptiran kaslana ekstansor kaslar harekete ekstansiyon denir ...
    Rotasyon ise yon bilgisi onemsenmeksizin donme hareketini belirtir ...
    Pronasyon ice dogru olan donusu belirtir iken supinasyon ise disa dogru olan donusu belirtir ... kaslar hakkinda ise bu terimler pronator ve supinator kas seklinde belirtilir ...
    6)Cirkunduksiya =
    7)Hiper Hxsteriya = bunlari anlamadim yani neyi kastettigini de cozemedim :) 7 nolu olan olsa olsa hiperekstansiyon olabilir mi derim o da ekstansiyon yani eklemi germe hareketinin fazlaca yapilmasi anlamina gelir ...
    Abduksiyon vucuttan uzaklastirma hareketidir ... Adduksiyon ise vucuda yaklastirma hareketi. orneklemek gerekirse hazirolda durur iken kolunu ya da bacagini yana dogru acar isen bu abduksiyondur ... acik kolu hazirola getirir gibi vucuda yaklastirmak ise adduksiyondur ...

baslamisken biraz kas ve kemiklere de girelim bari :)
    Kaslar :

m harfi musculus yani kas anlamindadir ...

1)m.Sternocleideo Mastoideus -- m. sternocleidomastoideus bu kas boyunda bulunur, her iki yandabirer adet egri sekilde yerlesir calistigi tarafin tersine dogru basi cevirir (rotasyon)
    2)m.Trapetius -- m. trapezius sirttan omuza dogru uzanan ensenizin her iki yaninda kendini belli eden yalpaze gibi genis bir kastir
    3)m.Deltoideus -- m. deltoideus omuzun uzerini orten kastir, calisinca kolunuzu acabilmenizi saglar yani abduksiyon yaptirir
    4)m.Triceps Brahi -- m. triceps brachii uc basli kol kasi anlamindadir kolun arkasinda bulunur, ust ve alt (on) kol bolumune ekstansiyon yani germe hareketi yaptirir
    5)m.Biceps Brahi -- m. biceps brachii ise iki basli kol kasi anlamindadir kolun onunde bulunur yani pazu dedigimiz kas budur. esas gorevi on kola fleksiyon yaptirmaktir yani dirsek eklemini bukmeye yarar
    6)m.Latisimus Dorsi -- m. latissimus dorsi sirt kasidir ince ve cok genis bir kasdir yelpaze gibi toplanir omuza baglanir, vatandaslarin kanat kasi dedigim kasdir kola adduksiyon ve dis rotasyon (bir nevi supinasyon) yaptirir
    7)m.Oblicus anterio bunun hangi kas olabilecegini cikaramadim :) simdilik bu kadar olsun isine yariyor ise ve benimde vaktim olur ise devam ederim ...
    8)m.Pektoralis Mayor
    9)m.Pektoralis Minor
    10)m.Rectus Abdominis
    11)m.Gluterus Maximus
    12)m.Gluterus Minimus
    13)m.Kuadri Ceps Femoris
    14)m.Biceps Femoris
    15)m.Triceps Sule
    16)m.Solcus (Solkus)

Kemikler :

1)os.Klavikula
    2)os.Humerus
    3)os.Radius ve Ulna
    4)os.Sterlum
    5)os.Femur
    6)os.Patela
    7)os.Tibiya ve Fibula

• sirkumdiksiyonda dairesel bir harekettir. abduksiyon adduksiyon fleksiyon ve ekstansiyon hareketlerinin birleşmesi sonucu oluşur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.