Şimdi Ara

Kaskodan tampon boyatmak hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
12.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar herkese,aracımla ufak bi kaza geçirdim dostlar gerçi 1ay oldu nerdeyse (kaskoyu yeniletmeyi bekledim) ama ondan öncede tamponda ufak çizikler vardı bunlardan ötürü ön tamponu komple boyatmak istiyorum.Yıllardır kaskamuz var bütün araçlarımızda daha bi kere bile cam değiştirme bile olsa kullanmadık.Bende dedim artık bi işe yarasın şu kasko ve ön tamponu kaskodan boyattırmak istiyorum.Hangi yolları izlemeliyim nelere dikkat etmeliyim bu konuda yetklili serviste yapılmasını istiyorum tabiki.İlk defa olucağı için biraz bilgisizim bu konuda aslında kasko-sigortamızı yapan acente tanıdığımız onlara danıştım hasarsızlık bozulma vs konusunda ama hasarsızlığımın %65 oldğunu ve fazla etkilemiyiceğini ücretin fazla artmıyacağını söyledi.Benim en çok kafama takılan konu bu şuan yıllık 470-480 civarı tam hatırlamıyorum ödüyoruz,kaskoyu yaptırmamız durumunda ne kadar artar acaba.Biraz uzun oldu ama abilerimden yardım bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edmond66 -- 6 Eylül 2011; 2:50:25 >

• kaza geçirmeden çizikleri boyatabiliyormuyuz bunuda cevaplayın arkadaslar size zahmet
  • Ben birkaç kere tampon tamiri ve boya yaptırmıştım Autoking de. Bir arkadaşıma da vesile olmuş onun da tamponunu yaptırmıştık. Size tavsiyem kasko bitmesine yakın 1 ay kala gibi tamponunuzu Autoking e götürüp baktırırsınız. Yetkili servis işin içine girince işler biraz değişebilir gibime geliyor. Benzer olaylarda servis bu işlere fazla yanaşmamıştı. Eğer sigorta anlaşmalı tampon tamiri yapan yerler tamire yanaşmazsa ufak bir yere sürtersiniz bir problem olmaz. Genelde çok ufak çaplı tampon hasarlarında lokal boya yapıyorlar. Eğer çizik vs. biraz uzunsa komple tamponu boyama yoluna gidiyorlar.
  • evet servisler olayı uzatıyor. bir kere kaskodan servise başvurmuştuk, bayağı uğraştırcak gibiydiler, 300 lira için çekilcek şey değil diye parayı verdik boyadılar.
  • Ben de kapıda ve tampondaki çizikler için autokinge gittim hiçbir teferruat olmadan minionarım kapsamında yaptırdım ve memnun kaldım.Çizikler için ve göçükler için mini onarımda limitler var, benimki limitler dahilindeydi.Ancak sizin aracınızda limitlerin üzerinde bir işlem yapılması gerekirse eksper beklemek gerekir mi gerekmez mi teferruatı varmıdır bilemiyorum.Bugün yarın kayınçomun aracını götürecez autokinge baya boya işlemi var ozaman netleşir paylaşırım..
  • Sağolun o zaman önce autokinge gitmekte fayda var olmadı parça parça yaptırırız artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkcanvardali

Selamlar herkese,aracımla ufak bi kaza geçirdim dostlar gerçi 1ay oldu nerdeyse (kaskoyu yeniletmeyi bekledim) ama ondan öncede tamponda ufak çizikler vardı bunlardan ötürü ön tamponu komple boyatmak istiyorum.Yıllardır kaskamuz var bütün araçlarımızda daha bi kere bile cam değiştirme bile olsa kullanmadık.Bende dedim artık bi işe yarasın şu kasko ve ön tamponu kaskodan boyattırmak istiyorum.Hangi yolları izlemeliyim nelere dikkat etmeliyim bu konuda yetklili serviste yapılmasını istiyorum tabiki.İlk defa olucağı için biraz bilgisizim bu konuda aslında kasko-sigortamızı yapan acente tanıdığımız onlara danıştım hasarsızlık bozulma vs konusunda ama hasarsızlığımın %65 oldğunu ve fazla etkilemiyiceğini ücretin fazla artmıyacağını söyledi.Benim en çok kafama takılan konu bu şuan yıllık 470-480 civarı tam hatırlamıyorum ödüyoruz,kaskoyu yaptırmamız durumunda ne kadar artar acaba.Biraz uzun oldu ama abilerimden yardım bekliyorum.

2006 3.16 bmw si olan bi tanıdık ön tampon boyası ve ön cam hasarsızlık indirimini bozmuyor demişti. hatta tampom değişimi bile. çünkü bunlar en çok değişen parçalar. ama en güvenilir bilgiyi size sigorta şirketi verir. Tabi o boyama işlemi her şehirde anlaşmalı olan yerlerde oluyor. Geçmiş olsun...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KASKODAN ÖN CAM DEĞİŞİMİ
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tamponu mat olan araçlarda bu olmaz heralde.Yani caddyde transporterdaki orjinal tampon gibi.
  • Kasko tarafından yaptırılacak onarımlar beyana esastır. Yani aracınızın neresi hasar gördüyse, yazılı olarak kendinize göre bir senaryoyla (park halinde hasar gördü veya duvara sürttüm vb.) kasko firmasının anlaşmalı olduğu yetkili servise götürüp direkt onarım yaptırabilirsiniz.

Prosedür falan yok. Yetkili servise aracı bırakın. Kasko şirketinin experi gelip gerekli onarımı onaylar ve onarım yapılır, araç size teslim edilir.

Araç size teslim edilirken onarım bedeli kadar senet imzalatıyorlar. Kasko firması servise ödeme yaptığı zaman gidip senedinizi alıp imha ediyorsunuz.

Geçen sene ön tamponu kaskodan boyattım, hiç pişman değilim. Seneye yenilenecek poliçede çok bişey değiştirmez. Boyatın gitsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakkagan

quote:

Orijinalden alıntı: TeQuiLaS

Kasko tarafından yaptırılacak onarımlar beyana esastır. Yani aracınızın neresi hasar gördüyse, yazılı olarak kendinize göre bir senaryoyla (park halinde hasar gördü veya duvara sürttüm vb.) kasko firmasının anlaşmalı olduğu yetkili servise götürüp direkt onarım yaptırabilirsiniz.

Prosedür falan yok. Yetkili servise aracı bırakın. Kasko şirketinin experi gelip gerekli onarımı onaylar ve onarım yapılır, araç size teslim edilir.

Araç size teslim edilirken onarım bedeli kadar senet imzalatıyorlar. Kasko firması servise ödeme yaptığı zaman gidip senedinizi alıp imha ediyorsunuz.

Geçen sene ön tamponu kaskodan boyattım, hiç pişman değilim. Seneye yenilenecek poliçede çok bişey değiştirmez. Boyatın gitsin..

Yalnız tek taraflı olarak yaptığınız kaza beyanında hasarsızlık indirimi pert oluyor. Kademe falan değil komple gidiyor. Yani atıyorum arabayı duvara çarparsanız kasko parayı öder ama hasarsızlık indirimi de gider.

Ama bu hasarsızlık indirimi olayına ben pek takılmıyorum artık, sonuçta sigorta şirketlerinin insanlar kaskodan para almasın diye uydurduğu bir şey. En ufak çizikleri bile kaskoya dayayıp serviste yaptırıyorum. Yemişim hasarsızlığını

Ben de sizin gibi düşünüyorum. Yaptırılacak bişey varsa kesinlikle kaskodan yaptırırım 50 TL bile olsa cebimden vermem.

Ancak beyana esas onarımda hasarsızlığın komple gümlediğini bilmiyordum, öğrenmiş oldum.

Benim geçen seneki poliçemde, ilk hasarda hasarsızlık klozu vardı. 1. kademede olan hasarsızlığım poliçe yenilemede tekrar 1. kademede kaldı.

• Kaskoyu yaptıralı iki hafta oldu. Ön tamponun auto king'de elden geçmesi gerekiyor. Küçük bir yama ve boya gerekecek. Mini onarım kapsamına da giriyor.
    - Kasko yeni olduğu için biraz daha beklemeliyim?
    - Yeni ya da eski farketmez mini onarıma girdiği için sorun olmaz mı?
    - Bu mini onarımı erken yapmakla kaskonun ilerleyen aylarında yapmak arasında bir fark var mı?

Bir arkadaşımın söylediğine göre;
    Mini onarım da olsa yaptırdığın işlemin faturası sigorta şirketinde işlenir, bir sonraki sene poliçe fiyatı hazırlanırken ona göre hazırlanır. Hasarsızlık bozulmaz ama poliçe fiyatı normale göre biraz daha yüksek hazırlanacağı için sonuçta yine bir kaybın olur.
    - Bu doğru mudur? Mini onarım görmesi sonraki sene hazırlanacak poliçe fiyatını etkiler mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.