Şimdi Ara

kasko hakkında bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arabam kaskolu örneğin kaza yaptım bir dükkana çarptım kazada verdiğim zararı kasko öderme yani dükkanın camınıve eşyalarını cevaplarınız için teşekkürler

• Öder , fakat poliçenizde almış olduğunuz İMM limitleri dahilinde olmak üzere ...

İMM , İhtiyari Mali Mesuliyet anlamındadır , karşı tarafa verdiğimiz zarar sebebiyle bize yüklenecek maddi tutar anlamına gelir ve İMM limitleri ne kadar yüksekte olur ise size yüklenecek hasarlardan o derecede az etkilenirsiniz , bu limitleri aşan durumlarda cepten ödeme yaparsınız ...

Gayet açık sanırım bu açıklama ?
  • arkadaşım sağol ama tam olarak anlamadım benim cebimden hiç para çıkmaması için ne yapmalıyım poliçedeki paraya far filan vererek daha ayrıntılı bilgi olursa sevinirim teşekkürler
  • TRAFİK SİGORTAN 5.000YTL YE KADAR ÖDER ARTAN KISMINI KASKO ALDIĞIN TEMİNAT KADAR ÖDER
    DİYELİMKİ 25.000 YTL LİK HASAR VERDİN BU EV DE OLUR DÜKKANDA ARABADA

5.000 TRAFİK
    15.000. KASKO (ANADOLU SİGORTADA STANDART AMA FAZLASINIDA ALABİLİRSİN)
    5.000 DE SEN ÖDERSİN
  • 15.000. standart olan şeyi biraz açabilirmisin ototeknik ?
  • evet ya iyi oldu bu topic baya yararlı olacak gibi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ototeknik

TRAFİK SİGORTAN 5.000YTL YE KADAR ÖDER ARTAN KISMINI KASKO ALDIĞIN TEMİNAT KADAR ÖDER
    DİYELİMKİ 25.000 YTL LİK HASAR VERDİN BU EV DE OLUR DÜKKANDA ARABADA

5.000 TRAFİK
    15.000. KASKO (ANADOLU SİGORTADA STANDART AMA FAZLASINIDA ALABİLİRSİN)
    5.000 DE SEN ÖDERSİN

tamam sağol anladım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pasaport hakkında bilgi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • anlamdığım bir konu daha var tirafik sigortası 5.000 kasko 15.000 ödüyor peki vurduğum araç 300.000 veya daha fazla kaliteli araç ben bu arabaya vurdum arabada 50.000 hasar çıktı kalan 25.000 benmi ödeyeceğim
  • eger %100 yani 8de 8kusurlu olursan evet..kalan 25000ytl i sen ödiceksin tabi karşı tarafın kaskosu yok varsayıorm...ama eger %50kusurlu olursan(atıorm) hasarın yarısı sana ait olmuş olcak yani 25000ytl lik kısmı..zaten senin kasko+trafik sigortan 25000ytl e kadar ödedigi için senin cebinden para cıkmıcak...bu varsayımların hepsi karşı tarafın kasko YOKSA eger diye gecerli olan seyler...
  • BEN TAM ALNLAMADIM..KASKONUN VARLIĞI NEYİ DEĞİŞTİRİYOR...BİRAZ SİGORTACIYIMDA
    quote:

Orjinalden alıntı: GÖRKEMKAZAN

eger %100 yani 8de 8kusurlu olursan evet..kalan 25000ytl i sen ödiceksin tabi karşı tarafın kaskosu yok varsayıorm...ama eger %50kusurlu olursan(atıorm) hasarın yarısı sana ait olmuş olcak yani 25000ytl lik kısmı..zaten senin kasko+trafik sigortan 25000ytl e kadar ödedigi için senin cebinden para cıkmıcak...bu varsayımların hepsi karşı tarafın kasko YOKSA eger diye gecerli olan seyler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: GÖRKEMKAZAN

eger %100 yani 8de 8kusurlu olursan evet..kalan 25000ytl i sen ödiceksin tabi karşı tarafın kaskosu yok varsayıorm...ama eger %50kusurlu olursan(atıorm) hasarın yarısı sana ait olmuş olcak yani 25000ytl lik kısmı..zaten senin kasko+trafik sigortan 25000ytl e kadar ödedigi için senin cebinden para cıkmıcak...bu varsayımların hepsi karşı tarafın kasko YOKSA eger diye gecerli olan seyler...

tamamda suçun hepsi bende vurduğum araç pahalı arabada veya mükl neyse 25.000 geçiyor benim param yok ne yapıcam
  • KARŞI TARAFIN KASKOSU VARSA KASKONUN AVUKATLARI SENİ BULUYOR.YOKSA ADAMIN AVUKATLARI BULUR..ALIRLAR ÇATIR ÇATIR
  • Örnek 1: Kaza yaptın suçlusun. Senin masrafın 10.000 YTL Karşının 15.000 YTL İMM 20.000YTL ise 5.000YTL cepten ödersin, hasarsızlık gider.

Örnek 2: Kaza da suçsuzsun. Kendi masrafını tam olarak alırsın. Kaskon karşıdan masrafı alır hasarsızlığın etkilenmez.

Örnek 3: Kaza da suçluysan karşı tarafın giderleri limitlerini aşıyorsa; karşının sigorta şirketinin avukatları ister,ödemezsen haciz ile alır. Karşının sigortası yoksa kendi dava açar ve yine haciz yoluyla alır. (Tabi ödemezsen haciz son yoldur)

Hatırlatma: Artık suç oranı yüzde ile tespit edilmiyor. Yani 8'de 2, 8 de 5 gibi oranlar yok. Asli kusur kime verildiyse suçlu o. Bazı kazalarda hem asli hem tali kusurlu olur. Onda da yine asli kusurlu olan kişi tam kusurlu sayılır. Ama bazı kazalarda %25 karşı tarafa da suç verirlerse haklı da olsan parayı %25 eksik alırsın.

Bunlar çok yüzeysel örnekler daha çok karışık olaylar da var ama dediğim gibi yüzeysel en basit anlatımla denemeye çalıştım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.