Şimdi Ara

Kasko değeri ile piyasa değeri arasındaki fark?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Örneğin 2006-2007 model bir 320SI'ların kasko değeri 100-110.000TL arasında değişiyor ancak, piyasa değeri 60-65.000TL.

Bu bir avantaj mıdır? Dezavantaj mıdır? Tam olarak ne oluyor merak ettim.

• Bence piyasa fiyatı 60-65 bin lira olan bir aracın kasko bedeli 110 bin lira olmaz hocam.
    Çünkü araç pert olursa kasko şirketi o adama bu bedeli ödemek zorunda. Hangi kasko şirketi fazladan para ödemeye yanaşır ki?
  • Benimde merak ettigim bir konuydu.
    Hatta sormustum bizamanlar ama makes bulmamisti:))
    Fikri olan??
    Mesela ben kasko degeri 42 bin olan aracimi 35500 e almistim.
    Bazilarida tam tersine satiliyor.
    Neden?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasko zaten piyasa fiyatına göre ödeme yapıyor. İnsanları salak yerine koymaktan başka bişey değil bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TüplüveÖfkeli

Bence piyasa fiyatı 60-65 bin lira olan bir aracın kasko bedeli 110 bin lira olmaz hocam.
    Çünkü araç pert olursa kasko şirketi o adama bu bedeli ödemek zorunda. Hangi kasko şirketi fazladan para ödemeye yanaşır ki?

Benim merak ettiğim konu da o.

Örnek koyayım;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-bmw-320-si-m-paket-178-beygir-77000-km-97616807/detay

Kasko değeri 107.000TL ancak fiyat 58.500.

Bu arada araç 320si , ancak 320i kısmına konmuş. Yanlış anlaşılma olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beamer -- 8 Eylül 2012; 14:33:16 >

• Kasko bedeli size verdiği maksimum teminat diye biliyorum. Karşı tarafın hasarında da maksimum o kadarlık ödeme yapıyor galiba (emin değilim) yani sizin 50binlik kaskonuz var gidip 100binlik Merso'ya çarptınız fazlasını ödemez diye biliyorum. Çünkü o kadar bir tutar için sizi teminat altına alıp ödenecek prim hesaplanıyor.
  • Arkadaslar konu ile alakasiz ancak,

Enistem bayramda 2007 kangoo ile takla atti ve arac pert buyuk ihtimal.

simdi kasko bedeli 18.750 tl ve bu arac pert olursa bu bedel mi odenecek?

Yoksa nasil bir yol izlenecek? Aydinlatirsaniz cok sevinirim. Bu arada kasko sirketi plakalari ve ruhsati gondermis.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben bikaç gün önce kasko yaptırdım. Ordaki görevli ben bedeli yüksek te girsem o anda 3 yerden 2. el fiyatı alıp ona göre ödeme yaparlar. Boşuna yüksek gösterip yüksek prim ödemeyin demişti. Ben de 26500 üzerinden kasko yaptırdım.
  • poliçeyi daha yüksek göstermek için yüksek yedek parça fiyatlarına göre fiyat belirliyor ama ödemeye geldiğinde piyasa fiyatından ödeme yapıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: nrglife

Kasko bedeli size verdiği maksimum teminat diye biliyorum. Karşı tarafın hasarında da maksimum o kadarlık ödeme yapıyor galiba (emin değilim) yani sizin 50binlik kaskonuz var gidip 100binlik Merso'ya çarptınız fazlasını ödemez diye biliyorum. Çünkü o kadar bir tutar için sizi teminat altına alıp ödenecek prim hesaplanıyor.

Kaskonun karşı taraf ile ilgisi yok. Kime çarptığını umursamaz kasko.

Sadece sizin aracı güvence altına alır.

Karşı tarafın hasarını sizin sigorta öder ama tamamını değil tabiki.

Kalanıda karşı taraf mahkeme yoluyla sizden alır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serkan Sarı

Arkadaslar konu ile alakasiz ancak,

Yoksa nasil bir yol izlenecek? Aydinlatirsaniz cok sevinirim. Bu arada kasko sirketi plakalari ve ruhsati gondermis.

Tabii ki 18.750 ödenmeyecek...Aynı aracın ikinci eldeki fiyatları araştırılıp ortalama bir değer bulunacak...Bunun üstünden sigortanın birkaç kalem ufak kesintileri olur...Çıkan miktar size ödenir...Yalnız sigortayı acenta kanalıyla yaptırdıysanız acentayı mutlaka devreye sokun,sizin için uğraşsın,ödeme miktarı biraz daha yükselebilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

quote:

Orijinalden alıntı: Serkan Sarı

Arkadaslar konu ile alakasiz ancak,

Tabii ki 18.750 ödenmeyecek...Aynı aracın ikinci eldeki fiyatları araştırılıp ortalama bir değer bulunacak...Bunun üstünden sigortanın birkaç kalem ufak kesintileri olur...Çıkan miktar size ödenir...Yalnız sigortayı acenta kanalıyla yaptırdıysanız acentayı mutlaka devreye sokun,sizin için uğraşsın,ödeme miktarı biraz daha yükselebilir...

Cok tesekkurler hocam cevap icin.

• geçen yaz astra hb dizel 2007 aracımla kaza yaptım,pert oldu,kasko bedeli 29.000 idi,kasko 28000 lira ödeme yaptı.piyasa araştırması sonrası ödeme yapıyor,bu da 40-45 günü buluyor diğer formalitelerle birlikte.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.