Şimdi Ara

kasko bozdurma ve tutanak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Geçen hafta çevre yolunda arabamın sol aynasını bir tır koparttı ve kaçtı. Maalesef kaza yaotığım bölgede kamera olmadığı için çarpan tırın plakasıda elimde yok.
    Aşırı panikledim, sağa çektim. Ayna emniyet şeridine savrulmuştu onu aldım, sanayiye gittim. Aynanın mekanik parçası koptuğu için yüksek bir meblağ istediler. Bende kaskoyu bozdurmaya karar verdim. En yakın karakola gittim, oradan başka bir merkeze yönlendirdiler. Rica minnet "görgü ve tespit tutanağı" aldım.

Tutanakla beraber cumartesi günü arabayı servise teslim ettim. Servisteki arkadaşlar bana "sigorta şirketinin ifade tutanağı talep edeceğini, devlet destekli bir şirket olduğu için imtiyaz göstermeyeceklerini, arabamı teslim almaya gittiğimde ifade tutanağı getirmemi" söylediler.

Bugün görgü ve tespit tutanağı aldığım karakola gidip durumu anlattım. Memur arkadaş "kaza yaptığınız yer bizim mıntıkamızda değil, ifade alamayız. geçen hafta görgü ve tespit tutanağınızı yazan memurlar yarın gelecek, onlarla konuşun" dediler.
    Aynı zamanda polis "sigorta şirketleri tutanaksız, sadece fotoğrafla bile işlem yapmak zorunda" dedi.

Şimdi iki sorum var:
    1.eğer yarın görgü tutanağı aldığım yerden ifade tutanağı alamazsam mıntıkanın olduğu karakola gidip ifade vermek zorundayım. sigorta şirketi görgü tespit tutanağı ve ifade tutanağının yerlerin farklılığını sorun eder mi?

2.Polis memurunun söylediği "tutanaksız, sadece fotoğraflarla kasko bozdurma" mümkün müdür? bunun yasal bir dayanağı var mıdır?

• Bu kadar işleme gerek yok aslında. Normal bir kasko poliçeniz var ise gideceksiniz servise aynanın kırıldığını ve onarımın kasko üzerinden yapılmasını talep ettiğinize dair bir beyan yazıyorsunuz o kadar.
    konuyu okuduğunuza emin misiniz? lütfen tekrar okuyun:

utanakla beraber cumartesi günü arabayı servise teslim ettim. Servisteki arkadaşlar bana "sigorta şirketinin ifade tutanağı talep edeceğini, devlet destekli bir şirket olduğu için imtiyaz göstermeyeceklerini, arabamı teslim almaya gittiğimde ifade tutanağı getirmemi" söylediler.
  • Konuyu okudum. Hatta ilk defa okudum böyle birşey. Daha önce bagaj kapağında ezik olmuştu, servise gidip bir beyan yazdık kaskodan değişti bagaj. Tamponu sürtmüştük, beyan verdik kaskodan boyandı tampon.

Yani sizin şu devlet destekli sigorta işi bozuyor galiba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Geçmiç olsun kardeş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.