Şimdi Ara

Kaskad mı Yer Tipi mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Apartmanımızın kömürlü olan mevcut sistemini doğalgaza dönüştürmeyi düşünüyoruz. Bu konuda yaptığım araştırmalarda kafamı çok bulandırdılar ve tarafsız olarak sizlerin yardımcı olabileceğinizi düşündüm.
    2 seçenek arasında kaldık.
    1.si Buderus ile Vaillant arasında Kaskad sistemi kurulması.
    2.si ise Vaillantın yeni çıkardığı Yer Tipi Yoğuşmalı kazanı, bu sistemler arasında hangisini tavsiye edersiniz acaba ?

Vaillant ile yaptığım görüşmede aşağıda verdiğim linkteki kazanı yeni çıkardığını ve kaskad sistemine göre veriminin daha fazla olduğunu söylediler. Tarafsız olarak bakmanızı ve önerilerini bekliyorum.
    Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

http://www.vaillant.com.tr/urunler/gaz-yaktl-cihazlar/yer-tipi-cihazlar/produkt_vaillant/ecocraft.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FumeS -- 6 Mayıs 2012; 21:36:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FumeS

Merhaba Arkadaşlar;
    Apartmanımızın kömürlü olan mevcut sistemini doğalgaza dönüştürmeyi düşünüyoruz. Bu konuda yaptığım araştırmalarda kafamı çok bulandırdılar ve tarafsız olarak sizlerin yardımcı olabileceğinizi düşündüm.
    2 seçenek arasında kaldık.
    1.si Buderus ile Vaillant arasında Kaskad sistemi kurulması.
    2.si ise Vaillantın yeni çıkardığı Yer Tipi Yoğuşmalı kazanı, bu sistemler arasında hangisini tavsiye edersiniz acaba ?

Vaillant ile yaptığım görüşmede aşağıda verdiğim linkteki kazanı yeni çıkardığını ve kaskad sistemine göre veriminin daha fazla olduğunu söylediler. Tarafsız olarak bakmanızı ve önerilerini bekliyorum.
    Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

http://www.vaillant.com.tr/urunler/gaz-yaktl-cihazlar/yer-tipi-cihazlar/produkt_vaillant/ecocraft.html

birde aşagıdaki cihazlardan fiyat ve bilgi alırmısınız bence çok daha iyi bir sonuca ulaşacaksınız kaskad sistemlerde bence yakıt tüketiminiz daha az olacaktır on anki ihtiyaca göre kaç cihaza ihtiyac varsa o sayıda cihaz çalışacaktır düşük ısı taleplerinde bir veya iki cihaz çalışırken diğer sistemde koca kazan çalışacak ilk yatırım maliyeti biras fazla olucak ama bence kaskad düşünseniz daha iyi bir seçim olur kanısındayım kolay gelsin
    http://www.eca-dedietrich.com/

• Dostum cevabın için çok teşekkür ederim, Bizimde düşüncemiz kaskad idi ama verdiğim linkteki kazanı çok övdüler kaskaddan sonraki teknoloji ürünü diye, bu konuda tereddütte kaldık, bu konuda bilginiz varmı acaba? Görüştüğüm kişiler harcanan yakıtın Kaskadan daha az olacağının garantisini verdiler
  • duvar tipi yoğuşmalı kazanlarda verim oldukça yüksektir. yer tipi yğuşmalı ile arasında fark olduğunu düşünmüyorum. varsa da duvar tipi kazanlar öndedir diye düşünüyorum.
    vaillantın özelliği ürünlerini allayıp pullayıp absürt fiyatlara satması. bence itibar etme.

baymak duvar tipi yoğuşmalı kazanlarda verim %110, garanti ise 7 yıl.
  • Kaskad sistem deyince neden en pahalı iki marka aranıyor bilmiyorum..Kaskad sistemin en kralını ECA yapıyor..Kendi sitesindewww.eca.com.tr çok ayrıntılı bilgiler var..Garanti ve fiyat olarak diğerlerinden çok çok uygun...YOĞUŞMALI ECA CONFEO PREMİX diyorum..Ve kesinlikle kaskad seçin diyorum. .Hem ucuz hem bakımı kolay..HEM VERİMİ YÜKSEK..Hem yer kaplamıyor. Duvara 3-5-10 kombiyi monte edip birbirlerine bağlıyorlar..Taban boş..Yer işgali yok..Kalorifer dairesi yok...Para sizin, karar sizin..İyi araştırınız..ARIZA DURUMUNDA BÜTÜN APARTMAN SOĞUKTA KALMAZ..BOZULAN KOMBİ DEVREDEN ÇIKAR..BAKIMI YAPILIR...DİĞER KOMBİLER NORMAL GÖREVLERİNİ YAPIYORLAR.. Kolay gelsin..NOT. DOĞALGAZLI MERKEZİ SİSTEMLERDE HER DAİREYE ISI PAY ÖLÇER TAKMAK MECBURİ..Bu konuda .2 mayısta kanun çıktı...Bilginizi olsun...Yönetici uyuyorsa uyarınız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 7 Mayıs 2012; 13:20:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Kaskad sistem deyince neden en pahalı iki marka aranıyor bilmiyorum..Kaskad sistemin en kralını ECA yapıyor..Kendi sitesindewww.eca.com.tr çok ayrıntılı bilgiler var..Garanti ve fiyat olarak diğerlerinden çok çok uygun...YOĞUŞMALI ECA CONFEO PREMİX diyorum..Ve kesinlikle kaskad seçin diyorum. .Hem ucuz hem bakımı kolay..HEM VERİMİ YÜKSEK..Hem yer kaplamıyor. Duvara 3-5-10 kombiyi monte edip birbirlerine bağlıyorlar..Taban boş..Yer işgali yok..Kalorifer dairesi yok...Para sizin, karar sizin..İyi araştırınız..ARIZA DURUMUNDA BÜTÜN APARTMAN SOĞUKTA KALMAZ..BOZULAN KOMBİ DEVREDEN ÇIKAR..BAKIMI YAPILIR...DİĞER KOMBİLER NORMAL GÖREVLERİNİ YAPIYORLAR.. Kolay gelsin..NOT. DOĞALGAZLI MERKEZİ SİSTEMLERDE HER DAİREYE ISI PAY ÖLÇER TAKMAK MECBURİ..Bu konuda .2 mayısta kanun çıktı...Bilginizi olsun...Yönetici uyuyorsa uyarınız..

Teşekkür ederim Kaskad sisteminde kararlıydık sadece verdiğim linkteki kazana 4 yıldız verimli tek kazan olduğunu iddaa ettikleri için bilgi almak istedim,

Isı pay ölçer konusunda ilimizde halen bir belirsizlik olduğu için bir müddet beklemeye aldık, daha firmalar bile nasıl uygulama olacağı konusunda bilgi sahibi değiller. Petek Başına maliyetin 150 TL olacağını söylediler birde hem doğalgaza geçip hemde ısı pay ölçeri taktırmak maliyeti yükselteceği için kışa doğru taktırmayı düşünüyoruz.

• Pay ölçer dairelerin sıcak su girişlerine takılıyor. Elektrik saati gibi ne kadar ısınıyorsanız o kadar yazıyor, ödüyorsunuz. Evlerdeki petek başına maliyetle bir ilgisi yok..Pay ölçer takılınca isteyen istediği kadar petek koyabilir..Kısıtlama yok.. Saygılarımla..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Otomatik mi solar mı ve öneri?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Kaskad sistem deyince neden en pahalı iki marka aranıyor bilmiyorum..Kaskad sistemin en kralını ECA yapıyor..Kendi sitesindewww.eca.com.tr çok ayrıntılı bilgiler var..Garanti ve fiyat olarak diğerlerinden çok çok uygun...YOĞUŞMALI ECA CONFEO PREMİX diyorum..Ve kesinlikle kaskad seçin diyorum. .Hem ucuz hem bakımı kolay..HEM VERİMİ YÜKSEK..Hem yer kaplamıyor. Duvara 3-5-10 kombiyi monte edip birbirlerine bağlıyorlar..Taban boş..Yer işgali yok..Kalorifer dairesi yok...Para sizin, karar sizin..İyi araştırınız..ARIZA DURUMUNDA BÜTÜN APARTMAN SOĞUKTA KALMAZ..BOZULAN KOMBİ DEVREDEN ÇIKAR..BAKIMI YAPILIR...DİĞER KOMBİLER NORMAL GÖREVLERİNİ YAPIYORLAR.. Kolay gelsin..NOT. DOĞALGAZLI MERKEZİ SİSTEMLERDE HER DAİREYE ISI PAY ÖLÇER TAKMAK MECBURİ..Bu konuda .2 mayısta kanun çıktı...Bilginizi olsun...Yönetici uyuyorsa uyarınız..

tebrik ediyorum seni kardeşim doğru lafa ne hacet

• quote:

Pay ölçer dairelerin sıcak su girişlerine takılıyor. Elektrik saati gibi ne kadar ısınıyorsanız o kadar yazıyor, ödüyorsunuz. Evlerdeki petek başına maliyetle bir ilgisi yok..Pay ölçer takılınca isteyen istediği kadar petek koyabilir..Kısıtlama yok.. Saygılarımla..

eski kalorifer tesisatlarında kolon tek olmadığı için kalorimetre takma şansınız olmayabilir.
    Dolayısıyla merkezi ısıtma sistemlerinde radyatör yüzeyinden ölçüm yaparak harcanan ısı enerjisi ısı pay ölçer olarak adlandırılan ve wireless teknolojisi ile verilerin kablosuz ağ üzerinden depolanmasını sağlayan ve demontaj durumunda manipulasyon uyarısı veren ve her çeşit petekte kullanılabilen cihaz var .. fiyatları da çok uygun. bir daireye yaklaşık 300 dolar maliyetle sistem kurulabiliyor.termostatik vanalar dahil...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.