Şimdi Ara

Kasayı kesip biçmeden PLEXİ takmak. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
6.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: xdorukx

4 pin molex soketlernin sarı ve siyah girşlerne takıyosun kabloyu sarı olan + siyah olan - olacak şekilde.

teşekkürler
  • Ahahah benden başka birinde görünce inanamadım :)

Yan kapağı kestirmek için sanayiye gittiğimde adam yan kapağı 5 parça olarak elime vermişti :) İçinin çıkacağını anlamamış akıllı arkadaşım direk kenarlardan kesip bana çerçeveyi değil içi ile beraber 5 parça teslim etmişti :) Bende aynen böyle plexi kenarlarına elektrik bandı yapıştırıp iç tarafına küçük mıknatıslardan yapıştırıp kullanıyordum. Açıp kapaması çok kolay oluyor :) Tek sorun mıknatıslar 2mm kalınlığında olduğunu için ses yalıtımı yok malesef :) Ayrıca normal kesilip yapıştırılanlara göre plexi kenarları biraz dışarda kaldığı için şerit olarak ışığı yansıtıyor ve bu yüzden biraz daha hoş duruyor :)

Bu arada eğer görünümden sıkılırsan çerçevecilerde çok güzel çerçeveler var ince kalınlıkta. Onlardan uygun ebatta yaptırıp içine plexiyi oturtabilirsin. Hazır yeri de var cam koymak için :) Ben yanına 2 tane de kapağı tutacak menteşe gibi birşey düşünmüştüm yukarı kaldırdığımda kapağı tutsun diye ama henüz uygulamaya geçecek fırsat olmadı :)

• Bence fan takacaksan plexini gzlce kes falan onları yptıktan sonra kasaya vidala plaksını 4 yerden kolayca cıkabılen vıdalar olsun mesela yan kapağı acmak için arkadan 2 tane vidayı elnle sokersın ya oyle sonra kullan rahatca gzl fikr bnmde aynı sekıl :D bn cok rahaat ediyorum kullanmı cok gzl ve rahat
  • @xX_Warlock_Xx ben olsam adama bayaa baya söverdm :D Adam laz mıydı ?_
  • quote:

Orijinalden alıntı: xdorukx

@xX_Warlock_Xx ben olsam adama bayaa baya söverdm :D Adam laz mıydı ?_

Bilmem sıfatına bakmadım O an aklımdan kaynak + zımpara + boya falan eski haline getirebilir miyim diye düşünerek düşmüştüm yola
  • Adam bence kesin laz :D Özüldüm kapaga kasa neydi =?_
  • Birkaç eleştirim olacak. Yan paneli kesmeden pleksi yapma olayına ben de girişmiştim. İmzamda var. Göz önünde bulundurursan aşağıdaki eleştirilerin kasanı daha iyi yapmanı sağlayacağına inanıyorum:

Bant olayı biraz kolaya kaçmak oluyor. Fazla amatörce... Yakışmaz... ;) Bence şöyle yapsan daha iyi olur: Kasa üzerine tam pleksiye denk gelen yerlere 4 adet delik aç. Bu deliklere aşağıdaki resimlerde yer alan vida somunlardan tak (farketmişsindir anakartın üzerine yerleştirildiği vida somunlar bunlar.

VİDA SOMUN 1
    VİDA SOMUN 2

Pleksi üzerine de aynı yerlere 4 adet delik aç. Pleksinin kenarlarındaki o bantlar ooooolmaaaaz... Cık cık... Siyah boya ile boyayarak yap oraları.

Takacağın vidalar için 2 seçenek var: Ya dekoratif (nikelaj görünümlü kapağı olan vidalar var) vida kullanacaksın ya da sunta vidası gibi bir vidayı siyaha boyayarak görünmez kılabilirsin.

Üşenmesem kendi kasama da yapıcam da çok sağlam oldu şerefsiz üşeniyorum

Son tavsiye: Kasanın iç rengi güzel değil. Mavi ışık güzel ama açık renkli iç kasa çok ideal değil. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 7 Ocak 2011; 0:00:55 >

• Sağol hocam uygulucagım kasayı beyaza boyadım bu arada :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quattbeta

Güzel olmuş, eline sağlık...

Soğol hocam :)
  • Güzel...
  • teşekkürler
  • Yan kapagı 220 lik fan tekmek için nasıl keseblirm ?_
  • Beğendim yaptığını gayet iyi olmuş..

Bende buna benzer birşey yaptım. fazla değişiklik yapmadığım için konu açma gereği duymadım.. senin konundan faydalanayım :)))

---
     Kasayı kesip biçmeden PLEXİ takmak.

(kasa pislik içinde ama o eski foto :) şimdi gıcır gıcır :))
    arkadaşla beraber elimdeki plexiye aleminyum ile çerçeve yaptık. Yapıştırmasını slikon ile yaptık.. daha sonra monte işi içinde elde ettiğimiz kapağın hizasında kapağı ve kasayı delerek vida delikleri oluşturduk.. bu vida deliklerine de akıllı vida koyduk.. ortaya resimdeki çıktı.. biraz dışarıda görünüyo ama gayet iyi bir görünüm elde ettim. kasanın kendi kapağıda bir kenarda kullanıma hazır..

• Gayet güzel olmuş hocam :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßy Altuntas

Beğendim yaptığını gayet iyi olmuş..

Bende buna benzer birşey yaptım. fazla değişiklik yapmadığım için konu açma gereği duymadım.. senin konundan faydalanayım :)))

---

arkadaşla beraber elimdeki plexiye aleminyum ile çerçeve yaptık. Yapıştırmasını slikon ile yaptık.. daha sonra monte işi içinde elde ettiğimiz kapağın hizasında kapağı ve kasayı delerek vida delikleri oluşturduk.. bu vida deliklerine de akıllı vida koyduk.. ortaya resimdeki çıktı.. biraz dışarıda görünüyo ama gayet iyi bir görünüm elde ettim. kasanın kendi kapağıda bir kenarda kullanıma hazır..

vida deliğini nasıl yaptınız yani istediğinizde vidaları söküp pleksiyi çıkarabiliyor msuunuz ?

• akıllı vida diye bir çeşidi var vidanın.. önce kasayı deldik, sonra vidaladık.. bu vidanın özelliği tıpa gibi bir parça var vidanın üzerine vidalanıyor bu şekilde istediğim zaman onu çıkarıp vidayı söküyorum.. kapağı açabiliyorum...

quote:

Orijinalden alıntı: DayWaLker--3

quote:

Orijinalden alıntı: ßy Altuntas

Beğendim yaptığını gayet iyi olmuş..

---

vida deliğini nasıl yaptınız yani istediğinizde vidaları söküp pleksiyi çıkarabiliyor msuunuz ?

• Yada plexinn üstüne mıknatıs vidala o da preatik bi cöüzm
  • süper olmuş eline sağlık
  • Eyvallah.
  • Güzel fikir hocam pratik zeka
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.