Şimdi Ara

Kasaya vurunca fan sesi kesiliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
11.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar benim bilgisayarım da ilk çalıştırmada ötüyor.öyle böyle değil.bir kaç sefer vuruyorum bazen susuyor,bazen de susmuyor.
    2-3 aylık daha.makine hp marka.toplama değil yani.açıp fanı yağlasam garanti dışı kalır.ne yapsam.
    bir de fandan geldiği kesin değil.acayip bir ses.dırrr diye...ne önerirsiniz?
  • Arkadaslar sabah bazen net cafe'ye giditoruz. Herifler acıyoruz iste dukkanı. Bilgisayarın guz dugmesine basınca resmen traktor gibi. Adam geliyo tum bilgisayarlar bi çakıyo hiç ses felan kalmıyo. Sennkide ole herhalde
  • evet aynen öyle
  • Türk YöntemiWindows Açılıyor ve boks maçı başlıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yamanweb06 -- 22 Şubat 2008; 11:10:29 >
  • biraz önce kasaya operasyon düzenledim.teçhizatlar: fön makinesi ve elektikli süpürge.
    yanlardan fön makinesini verdim.soğuk olarak tabi.arkadaki fanlarada süpürgeyi tuttum.sonuç: tertemiz bir kasa.ses %90 kesildi.geri kalan %10luk sesi çözemedim.buna da şükür
  • ayakları tam oturmuşmu ona bak anakart tam oturmuşmı ona bak bence titreşim yapıyor olabilir eğer onların hiçbirinde sorun yoksa fanı temizle düzelir
  • Genelde Power dan geliyor ses..
  • arkadaşlar ben eskiden cdrom umdan ses gelince krem sürüyodum ses kalmıyodu aynı işlemi fana da uygulasam sesi kesermi acaba??
  • quote:

Orjinalden alıntı: DoMinicSS

arkadaşlar ben eskiden cdrom umdan ses gelince krem sürüyodum ses kalmıyodu aynı işlemi fana da uygulasam sesi kesermi acaba??

neresine sürüyordun acaba cd rom un ??? merak ettim walla
  • ne kremi?
    ben süpürge ile temizledim.
    laptop ısınmaya başladığı zamanlarda süpürge ile tozunu çekiyordum.
    quote:

arkadaşlar ben eskiden cdrom umdan ses gelince krem sürüyodum ses kalmıyodu aynı işlemi fana da uygulasam sesi kesermi acaba??
  • quote:

Orjinalden alıntı: Portechine

quote:

neresine sürüyordun acaba cd rom un ??? merak ettim walla

dişlilere eski cd rom ları hiç açtınız mı bilmiyorum ama onlarda dişli sistemi var kremi bi basıyodum çok deli çalışıyodu

• dişli sistemi görünüyor.
  • benimde PSU öyle ama takmıyom bi dayak atıyom düzeliyo
  • genelde bu tur sorunlar su nedenlerle olabilir

Bir kablonun fana azcikta degmesi
    yaglanma vakti gelen fan
    omrunun sonuna gelen fan
    ve titresim yapan fan geneldede tiresimdir yumusak bir seyin uzerine koyatsaniz azalir bastirirsa gecer
  • Ritim tutuyormusun sende

Hocam fana bir kaç damla yağ damlat geçer aynı sorun bendede var çünkü:)
  • Aynı sorun bendede var (: Power'dan geliyo vuruyorum ses düzeliyo

Ama Power sökmeyede üşeniyorum öyle duruyo (:
  • Dizüstü bilgisayarımın fanından çok ses geliyordu ve oyunlarda takılmalar başlamıştı. Bugün içini açıp temizledim oyundaki takılmalar geçti ama ses sorunu düzelmedi. Sanırım yağlamam gerekiyor. Ne tür yağ kullanayım ve nasıl yapayım? Bu işlemi resimlerle ayrıntılı bir biçimde anlatabilecek biri var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: stilll

arkadaşlar benim bilgisayarım da ilk çalıştırmada ötüyor.öyle böyle değil.bir kaç sefer vuruyorum bazen susuyor,bazen de susmuyor.
    2-3 aylık daha.makine hp marka.toplama değil yani.açıp fanı yağlasam garanti dışı kalır.ne yapsam.
    bir de fandan geldiği kesin değil.acayip bir ses.dırrr diye...ne önerirsiniz?

Tam olarak aynı dertten muzdaribim. Tüm fanları tek tek durdurup, kontrol ettim. Ses fanlardan gelmiyor, tek şüphelendiğim PSU. Fakat emin olamadım. Kasaya güçlü bir şekilde vurunca ses kesiliyor. Fakat artık kesilmiyor, vursam da. Ya da yarım dakika sonar tekrar zırlama sesi geliyor. Bu durumda ne yapmalıyım sizce. Bu sesler artık anksiyetemi arttırdı, kasayı balkondan aşağı atacağım en sonunda. Teşekkürler.

• IlkerCagatay kullanıcısına yanıt
    Hort
  • en iyisi kuyruk yagi 👍

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.