Şimdi Ara

Kasap Sucuk ve Peynir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
3
Favori
3.496
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fairstars

sucuğu evinizde yapın arkadaşlar almayın dışarıdan. yakında işin ticaretine gireceğim ama üretim izni fiş fatura vs nasıl olacak bilmiyorum o yüzden cesaret edemiyorum. içerisinde sadece et, baharat ve sarımsak oluyor ve on numara da oluyor. yaptıklarımı yiyip beğenmeyen olmadı ama dediğim gibi cesaret edemiyorum işte. mesela buradan size sorsam üretim izni faturası vs olsa kilosu 35 lira civarından tamamen el yapımı katkısız sucuk alır mısınız ? kasap sucuklarıyla karıştırmayın lütfen onlar da katkı maddesi falan kullanıyorlar ve etin neresinden yaptıkları belli değil. ben iç yağ bile kullanmıyorum. orta yağlı parça et kullanıyorum ekstra yağ yok içinde. dilenirse ilave edilir tabiki ama gerek olmuyor bence.

yorum yaparsanız çok sevineceğim. bu arada gıda mühendisiyim bu işi büyütüp farklı noktalara varmak istiyorum aslında

Ucretiyle gonder deneyelim. Kotu ise yazarim ama :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kambochian

quote:

sucuğu evinizde yapın arkadaşlar almayın dışarıdan. yakında işin ticaretine gireceğim ama üretim izni fiş fatura vs nasıl olacak bilmiyorum o yüzden cesaret edemiyorum. içerisinde sadece et, baharat ve sarımsak oluyor ve on numara da oluyor. yaptıklarımı yiyip beğenmeyen olmadı ama dediğim gibi cesaret edemiyorum işte. mesela buradan size sorsam üretim izni faturası vs olsa kilosu 35 lira civarından tamamen el yapımı katkısız sucuk alır mısınız ? kasap sucuklarıyla karıştırmayın lütfen onlar da katkı maddesi falan kullanıyorlar ve etin neresinden yaptıkları belli değil. ben iç yağ bile kullanmıyorum. orta yağlı parça et kullanıyorum ekstra yağ yok içinde. dilenirse ilave edilir tabiki ama gerek olmuyor bence.

yorum yaparsanız çok sevineceğim. bu arada gıda mühendisiyim bu işi büyütüp farklı noktalara varmak istiyorum aslında

denemenin amacı o tabiki :) iyi yorumlardan ziyade kötü yorumları duymak. eğer istiyorsanız denemek yağlı-yağsız, bol çemenli az çemenli, az sarımsaklı çok sarımsaklı, az tuzlu çok tuzlu her şekilde yapabilirim. tamamen sizin hayal dünyanıza ve damak zevkinize kalmış :)

• fairstars kullanıcısına yanıt
    Bu is icin gerekli teknik donanimi ve uretim maliyetlerini hesaplayip 35 tl fiyat veriyorsaniz guzel fiyat sadece eti 22 23 tlden dusunursek fiyat iyi alinabilir,gerekli izinler icin belediyelerle irtibata gecmeniz gerekiyor sanirim uretim yeri icin onlar ruhsat veriyor ama uretilen mal icin bakanliktan izin aliniyor diye biliyorum.uretime gecerseniz parekende olarak satabilir yada buyuk marketlerle anlasma saglayabilirseniz toptanda satabilirsiniz.yanlis bir yer varsa lutfen duzeltin ogrenmis olurum

Orijinalden alıntı: omertr33

Bu is icin gerekli teknik donanimi ve uretim maliyetlerini hesaplayip 35 tl fiyat veriyorsaniz guzel fiyat sadece eti 22 23 tlden dusunursek fiyat iyi alinabilir,gerekli izinler icin belediyelerle irtibata gecmeniz gerekiyor sanirim uretim yeri icin onlar ruhsat veriyor ama uretilen mal icin bakanliktan izin aliniyor diye biliyorum.uretime gecerseniz parekende olarak satabilir yada buyuk marketlerle anlasma saglayabilirseniz toptanda satabilirsiniz.yanlis bir yer varsa lutfen duzeltin ogrenmis olurum

evet buna yakın bir süreç işliyor ama bu tarz büyük boyutta bir işe girmek ciddi anlamda maddi güç ve ciddi bir sabır gerektiriyor. kosgeb desteği alarak girebilir miyim bu işe evet girerim aslında ve güzel de olur. tek başıma da bir yere kadar götürebilirim. ama ben işi o tarz bir ticarete dökmek istemiyorum. tamamen doğal olmalı ürün. yani şunu kastediyorum marketten aldığınız bir sucuk 1 ay dayanıyorsa bu benim yaptığım 1 hafta içinde tüketilmeli. çünkü en küçük katkı maddesi yok. korumayı tamamen sarımsak ve tuz sağlıyor. elbette çözüm var vakumlu ambalaj vs ama ne kadar endüstriyel üretime geçilirse o kadar doğallık bozuluyor. bu arada evet 35 lira ciddi bir rakam ama neredeyse hiç bir yan giderim olmadığı için bu fiyatı şu aşama da verebiliyorum. ama fiş fatura girerse tbaiki kdv eklemesi olacak bir miktar. ama asıl olay şurada bitiyor. benim yaptığım ürünler ısıl işlem görmeden sadece serin bir yerde kurutulduğu için ve ömürleri zaten çok uzun olmadığı için su kaybı çok olmuyor. böyle olunca o kısımdan çok kayıp yaşanmıyor. kısacası şu aşamada 35 lira beni kurtarırken profesyonel üretimde bu fiyat tabiki biraz zor olacak

• Anladigim kadariyla yerel bi uretim yapacaksaniz bu durumda hic bir izin almadanda yine yerel olarak satabilirsiniz ama bu seferde cok ufak musteri hedefiniz olur daha buyuk olsun isterseniz yine ayni uretim modeliyle uretim izni ve isletme ruhsati almaniz gerekecek bu seferde is vergiye vs giricek ister istemez ikinci dedigim sizin icin daha mantikli olur neticede gida muhensisiniz ve yaptiginiz urunlerin izinli olmasi saglikli oldugunu belgelemeniz icin gerekli

Açıkcası bende denemek isterim zira zaten sucuklarımı şimdiye kadar 3 ayrı kasapta yaptırdım ancak her nedense bir türlü istediğim kıvamı tutturamıyorlar. Sizden de ücretine mukabil deneme siparişi verebilirim. Daha geniş bilgi için irtibat rica ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Bu arada başlıktaki sucuğa sucuk denmez bence ısıl işlem görmüş ürünse, ısıl işlem görmemiş ürün bulmak hiç zor değil bütün büyük markaların çoğunun ısıl işlem görmemiş fermente sucukları hemen hemen her markette bulunabiliyor.
  • nevigurme.com sitesinden linkini verdiğim peyniri aldım...Açıp tadına baktım...Yorumlarım;

http://www.nevigurme.com/Pacal-Peyniri-3KG,PR-68.html

Peynir tamamen bir koyun peyniri kıvamında...Biraz ekşi...Bu da koyun peynirlerinin ortak özelliği...Ama koyun kokusu hissedilmiyor...
    Yağ dengesi çok iyi...Olgunlaştırma süresi gayet iyi ayarlanmış...Biraz daha olgunlaşsa idi kahvaltılıktan çıkıp şaraplık peynir sınıfına girecekmiş...
    Harbi koyun peyniri sevenler için gayet iyi bir ürün...Ama yukarıda da değindiğim gibi biraz ekşi...Alacaklar bunu göze alsın,yoksa yerken zorlanırsınız...
    Fiyat olarak da kilosu 16 lira gibi...Piyasaya göre çok da sıcak olmasa da kalite olarak bakıldığında tamamdır...

Site gayet iyi...Çok kısa bir sürede ürün yollandı ve bir aksaklık olmadı...

• sitenin sıkça sorulann sorular bölümünde 90 TL ve üstü alışverişte kargo bedava diyor, alışveriş sepetinde 50 tl üzeri kargo bedava diyor.
    Ama 93 Tl lik siparişe 4,9 TL kargo ücreti istiyor.
    Bulaşmamak lazım, zaman kaybı...

quote:

quote:

denemenin amacı o tabiki :) iyi yorumlardan ziyade kötü yorumları duymak. eğer istiyorsanız denemek yağlı-yağsız, bol çemenli az çemenli, az sarımsaklı çok sarımsaklı, az tuzlu çok tuzlu her şekilde yapabilirim. tamamen sizin hayal dünyanıza ve damak zevkinize kalmış :)

denemelik 1 kangal alayım,
    özelden bilgilerinizi ve ne kadar tutar göndereceğimi yazın, ben de adresi yazayım yalnız, gönderim işlemini pazartesi salı veya çarşamba yapınki haftasonu bozulma vs gibi durum olmasın :D

• quote:

ilgilenen arkadaşlara pm attım. başka denemek isteyen arkadaş varsa buradan veya özelden yazarsa geri dönüş yaparım hemen. belki de güzel bir başlangıç için yön göstereceksiniz bana :)

bana pm gelmedi. bir de ilk ben yazdım denemek istediğimi hesapta :D

quote:

ilgilenen arkadaşlara pm attım. başka denemek isteyen arkadaş varsa buradan veya özelden yazarsa geri dönüş yaparım hemen. belki de güzel bir başlangıç için yön göstereceksiniz bana :)

pm attım kusura bakmayın unutmuşum :) bir kangal yaklaşık yarım kilo geliyor haberiniz olsun. gerçek bağırsağa dolum yapıldığı için biraz kalın ve büyük oluyor :) ama fazla olur derseniz parmak sucuk ( biraz kalın bir parmak :) şeklinde de yapabilirim. bir kaç güne kadar herkesle iletişime geçip son bilgileri vereceğim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

pm attım kusura bakmayın unutmuşum :) bir kangal yaklaşık yarım kilo geliyor haberiniz olsun. gerçek bağırsağa dolum yapıldığı için biraz kalın ve büyük oluyor :) ama fazla olur derseniz parmak sucuk ( biraz kalın bir parmak :) şeklinde de yapabilirim. bir kaç güne kadar herkesle iletişime geçip son bilgileri vereceğim

çok olmaz, dediğim gibi lezzeti yükseltecek kalınlıkta ve ağırlıkta ayarlarsınız hatta büyük bir kangal şeklinde de yapabilirsiniz yarım kiloyu aşabilir problem değil, lezzetli olsun da :D iyi sucuk bulmak zor, geçen tipini beğenerek kasaptan aldığım sucuğu aynen atmıştım misal...

• arkadaşlar herkese çok teşekkür ediyorum önelikle. hiç beklememe rağmen çok güzel ilgi gördüm şimdiden. ilgilenen arkadaşlar için kısa bir bilgilendirme yapacağım... sucuğun üretimini bu hafta sonu yapmaya başlayacağım. fermantasyon süresi dolum ve 2 günlük kurutma süresini eklersem yaklaşık 3-4 günlük bir süreç olacak bu. yani haftaya salı yada çarşamba günü hazır hale gelmiş olacak. ancak tam kurumasını bekleyecek olursak 4-5 günlük bir süre daha gerekiyor. ama ben bu kadar uzun süre bekletmek istemiyorum kimseyi. yolladıktan sonra hangi şartlar altında saklanması gerektiği hakkında herkese bilgilendirme yapacağım. deneme amaçlı olduğu için kar düşünmeden bir şeyler yapmak istiyorum. bu olay benim açımdan çok değerli. buradan alacağım eleştiriler yapacağım kardan çok daha önemli. o yüzden olabildiğince fiyatta bir şeyler yapmaya çalışacağım. iki tarafı da üzmeyecek bir şeyler olacak kısmet olursa. ama çok büyük beklenti olmasın lütfen çünkü etin fiyatını herkes aşağı yukarı biliyor.

tekrar herkese teşekkür ediyorum. görüşmek üzere.

• fairstars kullanıcısına yanıt
    bende pm alabilirmiyim...

Orijinalden alıntı: postman35

bende pm alabilirmiyim...

dönüş yaptım

• quote:

Orijinalden alıntı: betim

banada pm lütfen

size de dönüş yapıldı

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.