Kasadin & lux & anivia & swain bunlar arasından secım yapmak ıstıyorum ancak tam anlamıyla bı sonuc elde elemedım bılgılı arkadaslar bu konuda bılgı werebılırmı ? (artı,eksi ) not; Ss de sıkıntı cekmıyorum ve hep ap karakter kullandım.
hepsi iyi champlar :) kassadin en güçlüleri diyebilirim :)
Midde Kassa ve Swain diğer ikisini çok rahat ezer 6 lvl olduktan sonra.Kassa ve Swain bu hafta free bir dene beğendiğini al bence. Not:Sürekli ap carry oynarım.Kassadine n çok zorlandığım ap carrydir.İlk 3 maçımda feedledim.Swain ile ilk maçtan itibaren taşıdım.Ama ikisindede en az 10+ killim olur.Kill almak çok kolaydır bu karakterlerde.
kardeş kassadin silence ve kaçma mekanizması sayesinde çok kuvvetli diğerlerine göre
Swain oynamadım. Lux inanılmaz keyifli, cdr ıtemleri ile 24 snde bir ulti mümkün.) kassadin ulti açıldığı andan itibaren saldım çayıra stili çok rahat dolaşırsın. Karşıyı oyundan soğutur. Anivia oynaması biraz kasıntı, geriliyorum oynadıkça.) Q'yu iyi kullanırsan burst damage.
Hepsinin farklı güzellikleri var.Swainin canı bitmez beslenirse.Lux tek ultiyle triple,quadra alabilir doğru pozisyonda. Ama saydıklarının hepsini kassadin alır
anivia belki en zor olanı olabilir ama gerçekten çok güçlü başlarda biraz kule arkası takıl yumurta sayesinde ölmessin zaten blue ile ultine sahip olduğun zaman gerisi rahat q yu ıskalasan bile ulti+e ile harass yap uygun bir zamanda da işini bitir.Özellikle oyun sonundaki duvar ile bqzı yolları tafiğe kapatıp takımına kolay bir kill aldırabilirsin
Kassadin alırsan anca normal oyunlarda kullanabilirsin. Ranked ve draft picklerde daima banlanıyor.
anivia belki en zor olanı olabilir ama gerçekten çok güçlü başlarda biraz kule arkası takıl yumurta sayesinde ölmessin zaten blue ile ultine sahip olduğun zaman gerisi rahat q yu ıskalasan bile ulti+e ile harass yap uygun bir zamanda da işini bitir.Özellikle oyun sonundaki duvar ile bqzı yolları tafiğe kapatıp takımına kolay bir kill aldırabilirsin
quote:
Orijinalden alıntı: Aristona_
Kassadin alırsan anca normal oyunlarda kullanabilirsin. Ranked ve draft picklerde daima banlanıyor.
1100-1300 elo arası unutanlar oluyor geçen last pick Kassadin aldım.Sonuç Cassi 6 lvle kadar domine etti lane'i 6 lvlden sonra direkt kill aldım.
Şöyle sıralayayım;
Eğer tecrüben varsa Kassadin(en güçlüleri), Takım oyunu yapacaksan veya takımında AP carry rolündeysen Anivia, Beslenip herkesin ağzına etmek ama bunu yaparken ölmemek istiyorsan Swain, Biraz eğlenceli bir champ istiyorsan Lux.
ranked da banlanması cok canımı yaktı acıkcası o halde onu erteleyebılırım belkı ıhıtyac fazlası Ip olursa alırım :) ılk olarak avi sonrada lux alıcam sanırım.
anivia al oynamayı öğrendikten sonra rahat taşırsın takımı. kassadin daha güçlü ama rankedde banlanır
kassadin bir mürekkep balığıdır. eğer mürekkep balıklarını incelersen aa kassadin lan dersin. neyse iyidir kassadin. ama oynamasını mantığını çözmek için çok oyun atman gerekli. o yüzden önce oyun mekaniğini çöz. sonra karakter arayışına gir.
Bu 4 championunda birbirlerinden üstün tarafı var önemli olan senin oynayış tarzın. Oynayış tarzını bilmeden bu konuda yorum yapmak saçma olur.
quote:
Orijinalden alıntı: behtiyar
Midde Kassa ve Swain diğer ikisini çok rahat ezer 6 lvl olduktan sonra.Kassa ve Swain bu hafta free bir dene beğendiğini al bence. Not:Sürekli ap carry oynarım.Kassadine n çok zorlandığım ap carrydir.İlk 3 maçımda feedledim.Swain ile ilk maçtan itibaren taşıdım.Ama ikisindede en az 10+ killim olur.Kill almak çok kolaydır bu karakterlerde.
Çok rahat nasıl oluyor acaba? Lux'u çok rahat ezemezsin. Belki Kassadin biraz fazla zorlar ama Swain 6 olmadan Lux rangei sayesinde alır. 6 olunca iyi bir gankle alınabilir. Ben de arkadaş gibi ap carry oynarım. Morgana Cassi Lux. Ne zaman oyundan sıkılsam Lux alırım. Çok eğlenceli olmasına karşılık eğer kendini geliştirirsen öyle kimse seni kolay alamaz. Hatta Lux ile 6 olunca kendi junglendan lanelerine ulti ile gank yaparsın belki kill alırsın ve midde daha avantajlı olursun.
Sadece CDR bot ve blue buff ile ulti 24 saniyeye düşüyor 18 levelda.
quote:
anivia yı ezebilir ama lux u ezemez güzel kardeşim biraz lux oynamış ve heroda kendini geliştirmişsen çok rahat bu 3 lüyü devirirsin yani ben deviriyorum
Kassadin ranked'da neredeyse her oyun banlanır, banlanmadığı zaman da counter korkusundan kimse almaz. Karşısına gangplank, talon, pantheon gibi champion'lar geldiğinde 6 lvl olana kadar 0-6 oluyor. Jungler babysit yaparsa biraz kasarsın ama early game kabus olur. Bence saydıklarının arasında en iyisi anivia. Yalnız duvarı kullanmayı beceremezsen heronun hiçbir anlamı kalmıyor çünkü anivia'nın damage'i zaten diğer ap carry'lere oranla düşük.
Swain'i beğenmiyorum zaten, ap carry olarak oynuyorsun ama damage vurabilmek için herkesin arasına girmen lazım, herkesin arasına girmek için baya bi tank olman lazım, o zaman da damage vuramıyorsun, bi de ignite yiyince gg. Feedlenemediği zaman çok güçsüz kalıyor swain. Burst damage de olmadığı için yarı hp ile yakaladığın ad carry'i bile kesemiyorsun bazen. Solo top olarak iyi ama mid'e swain koymak çok mantıksız bence. Lux oyundaki en iyi burst champion'lardan biri ama aynı zamanda oynaması en zor olanı. Oyunda 4 tane skillshot olan sanırım 2 tane champion var biri Lux. Lux ile yaklaşık 180 oyunum var açıkçası şimdiye kadarki en iyi KDA o heroda. Lux oynarken rod of ages, rylai, abyssal gibi itemleri kasmak çok mantıksız çünkü zaten 5 milyon metreden atıyorsun skill'leri. Full ap/cdr gidip vurabildiğin kadar damage vurman lazım, ranked'da neredeyse her oyun 20 stack yaptığımı bilirim. Stack alıp river'a gidiyordum alt lane'e bi ulti direk kill veya asist. Ayrıca çok rahat dragon ve baron çalarsın eğer cv alırsan. AP carry olarak cv alabileceğin tek champion da Lux'tur zaten. Adamlara çok yaklaşmayacağın için ignite'a gerek yok pek.
Duvar koymaya alışırsan saydıklarının arasında takıma en faydalı olanı Anivia ama damage açısından Lux daha iyi. Kassadin'e boşuna alışma hep banlanır veya counterlanır o. Ranked'da hiç görmedim ben kassadin'in feedlendiğini.
quote:
Orijinalden alıntı: wR
quote:
Çok rahat nasıl oluyor acaba? Lux'u çok rahat ezemezsin. Belki Kassadin biraz fazla zorlar ama Swain 6 olmadan Lux rangei sayesinde alır. 6 olunca iyi bir gankle alınabilir. Ben de arkadaş gibi ap carry oynarım. Morgana Cassi Lux. Ne zaman oyundan sıkılsam Lux alırım. Çok eğlenceli olmasına karşılık eğer kendini geliştirirsen öyle kimse seni kolay alamaz. Hatta Lux ile 6 olunca kendi junglendan lanelerine ulti ile gank yaparsın belki kill alırsın ve midde daha avantajlı olursun.
Sadece CDR bot ve blue buff ile ulti 24 saniyeye düşüyor 18 levelda.
iyide zaten geriye%5 kaliyo
ayrica kennen le luxu turret altindan cikarmiyorum
sakın ama sakın swaini almayı düşünme. oyunun 2-3 up champinden birisi ( bkz. alistar ) -> bu cümleme denilen OMG ALİSTARA UP DEDİ , SWAİNE UP DEDİ NUB SEN YAŞAMA ÖL YHA tarzı şeyleri umursamayacağım. herkes kendi dünyasının kralı.
eğer sıkılmadan oynar alışırım diyorsan anivia al. çünkü proluk ister 2,3 oyundan alışamazsın. oyunlarda leaver afk feeder olmadığı sürece %90 kazanmak istiyorsan kassadin al. Rankedda kesinlikle kullanamzsın her oyun perma ban. aralarında en zevkli olanı lux. support oynayarak harcıyorlar fakat midde çok iyi işler yapar ve asla sıkmaz.