AMD FX 6100 ASUS HD5450 CORSAIR 2X4 ValueSelect 1333MHz RAM ASUS M5A78L-LE (Son sürüm BIOS - 1801) WD 1TB HDD CORSAIR VS 650W
Dün macun sürdüm (hem GPU hem CPU) sıcaklıklarım 10C fark etti. Ancak birkaç aydır kasadan tıngır tıngır sesler geliyor. Her parçayı ayrı ayrı denedim başka PC'de ses yapmadılar, ama anakarta FX 6100 ile 5450'yi taktığımda tıngırdama sesleri başlıyor.
Video:
Ne yapabilirim? Her türlü BIOS sıfırlama işini yaptım. Hangi parçayı servise vermem lazım?
Genel bir görünüm
Şimdilik şu sistemle idare edeyim de, yaza kasayı, ekran kartı ve anakartı adam edeceğim zaten
kasanın ön panelindeki lastiklerden ya da arka paneldeki sökülmemilş olan metal slot kapaklarından geliyor olabilir
dikkatli dinledim de psu fanından geliyor olmasın hocam ses :D
quote:
Orijinalden alıntı: tns1
kasanın ön panelindeki lastiklerden ya da arka paneldeki sökülmemilş olan metal slot kapaklarından geliyor olabilir
Kasayı soyup soğana çevireyim o zaman akşama, bir de öyle deneyeceğim hayattan soğuttu
5450 ile VS650W fantezisi ayrı bir olay zaten.
işlemci fanı veya ekran kartı fanı derdim de. onları başka pc lerde de denemişsiniz ses yokmuş. o zaman kasayla ilgili bir ses. çünkü fan ile ilgili bir ses bu fanın sürtmesi vs gibi. psu fanı olabilir demedi demeyin. arasına kalem sokup dönmesini engelleyip öyle açın pc yi bir de. ses varmı yokmu bakın. kalemi çekerseniz dönmeye devam eder o. sorun olmaz yani o fanı 2 dk durdurmak
quote:
Orijinalden alıntı: tns1
işlemci fanı veya ekran kartı fanı derdim de. onları başka pc lerde de denemişsiniz ses yokmuş. o zaman kasayla ilgili bir ses. çünkü fan ile ilgili bir ses bu fanın sürtmesi vs gibi. psu fanı olabilir demedi demeyin. arasına kalem sokup dönmesini engelleyip öyle açın pc yi bir de. ses varmı yokmu bakın. kalemi çekerseniz dönmeye devam eder o. sorun olmaz yani o fanı 2 dk durdurmak
PSU fanı neredeyse hiçbir zaman açılmıyor, dediğiniz gibi kasadan gelme olasılığı fazla. 3DMark'ta bile PSU fanını zar zor döndürtebildim