Şimdi Ara

Kasadan gelen tıngır tıngır sesler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

AMD FX 6100
    ASUS HD5450
    CORSAIR 2X4 ValueSelect 1333MHz RAM
    ASUS M5A78L-LE (Son sürüm BIOS - 1801)
    WD 1TB HDD
    CORSAIR VS 650W

Dün macun sürdüm (hem GPU hem CPU) sıcaklıklarım 10C fark etti. Ancak birkaç aydır kasadan tıngır tıngır sesler geliyor. Her parçayı ayrı ayrı denedim başka PC'de ses yapmadılar, ama anakarta FX 6100 ile 5450'yi taktığımda tıngırdama sesleri başlıyor.

Video:

Ne yapabilirim? Her türlü BIOS sıfırlama işini yaptım. Hangi parçayı servise vermem lazım?

Genel bir görünüm

Kasadan gelen tıngır tıngır sesler

• Şimdilik şu sistemle idare edeyim de, yaza kasayı, ekran kartı ve anakartı adam edeceğim zaten
  • kasanın ön panelindeki lastiklerden ya da arka paneldeki sökülmemilş olan metal slot kapaklarından geliyor olabilir
  • dikkatli dinledim de psu fanından geliyor olmasın hocam ses :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: tns1

kasanın ön panelindeki lastiklerden ya da arka paneldeki sökülmemilş olan metal slot kapaklarından geliyor olabilir

Kasayı soyup soğana çevireyim o zaman akşama, bir de öyle deneyeceğim hayattan soğuttu

5450 ile VS650W fantezisi ayrı bir olay zaten.
  • işlemci fanı veya ekran kartı fanı derdim de. onları başka pc lerde de denemişsiniz ses yokmuş. o zaman kasayla ilgili bir ses. çünkü fan ile ilgili bir ses bu fanın sürtmesi vs gibi. psu fanı olabilir demedi demeyin. arasına kalem sokup dönmesini engelleyip öyle açın pc yi bir de. ses varmı yokmu bakın. kalemi çekerseniz dönmeye devam eder o. sorun olmaz yani o fanı 2 dk durdurmak
  • quote:

Orijinalden alıntı: tns1

işlemci fanı veya ekran kartı fanı derdim de. onları başka pc lerde de denemişsiniz ses yokmuş. o zaman kasayla ilgili bir ses. çünkü fan ile ilgili bir ses bu fanın sürtmesi vs gibi. psu fanı olabilir demedi demeyin. arasına kalem sokup dönmesini engelleyip öyle açın pc yi bir de. ses varmı yokmu bakın. kalemi çekerseniz dönmeye devam eder o. sorun olmaz yani o fanı 2 dk durdurmak

PSU fanı neredeyse hiçbir zaman açılmıyor, dediğiniz gibi kasadan gelme olasılığı fazla. 3DMark'ta bile PSU fanını zar zor döndürtebildim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tavandan çıt çıt ses geliyor
    8 yıl önce açıldı
    araçtan gelen ıslık sesi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.