Şimdi Ara

Kasadan gelen ses ve mavi ekran sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim bilgisayarda önceden de oluyordu bu mavi ekran sorunu ama nadiren oluyordu şimdi de öyle.Ancak dün bilgisayar durduk yere kasmaya başladı ve düzeldi 5 dk sonra laptop tan çırt çırt çırt diye ses geldi.Mavi ekran hatasi aldım.Bekledim geçmedi.Ben de mavi ekrandayken power tusundan res attım.Normal devam etti.Su an hiçbir sorun gözükmüyor.Fakat ben tedirgin oldum önceden olurdu ama bu sefer ses çıkardı.Yardımlarinizi bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ulas0770 kullanıcısına yanıt
    Laptopun düşmesi yada darbe alması söz konusu mu, şayet öyle bir durum varsa ve bahsettiğiniz sesler benim tahminime göre harddiskden geliyorsa HDD bad sector oluşmuş, buna paralel olarakda okuma sorunu ortaya çıkmış olabilir. Okuma sorunu önemli değil ancak bad sector olmuşsa o HDD den pek hayır bekleme derim. Mavi ekranlarda bonusu...
    Onu nasıl bileceğim dersen;

http://www.tamindir.com/hd-tune/

bu programı indir ve error scan yazan yeri tıklayarak hata kontrolu yap, quick scanı İŞARETLEME. Hata taraması uzun sürebilir harddiskinin boyutuna bağlı olarak. 3-4 saat gibi. Şayet tarama sonucunda kırmızı noktalar görürsen hDD de bad sectorler var demekdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: digimonster

Laptopun düşmesi yada darbe alması söz konusu mu, şayet öyle bir durum varsa ve bahsettiğiniz sesler benim tahminime göre harddiskden geliyorsa HDD bad sector oluşmuş, buna paralel olarakda okuma sorunu ortaya çıkmış olabilir. Okuma sorunu önemli değil ancak bad sector olmuşsa o HDD den pek hayır bekleme derim. Mavi ekranlarda bonusu...

Hocam sesler gelince ben vurdum laptopa 2-3 onun dışında yok darbe
    HDD dediğimiz alette plaka ile kafa arasındaki mesafe saç telini 40 da 1 i kadar. O sizin küçük darbeleriniz dahi bu mesafeyi sıfırlamak ve bad sector oluşturmak için yeterli, iş garanti olsun verdiğim linkdeki programı indirerek kontrolü yapın, kırmızı noktayı görürseniz, o darbeye pişmanlık duyarsınız, yok görmezseniz dövmeye devam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digimonster -- 23 Haziran 2015; 15:29:13 >
  • quote:

HDD dediğimiz alette plaka ile kafa arasındaki mesafe saç telini 40 da 1 i kadar. O sizin küçük darbeleriniz dahi bu mesafeyi sıfırlamak ve bad sector oluşturmak için yeterli, iş garanti olsun verdiğim linkdeki programı indirerek kontrolü yapın, kırmızı noktayı görürseniz, o darbeye pişmanlık duyarsınız, yok görmezseniz dövmeye devam

Hocam tarattım dediginiz programla hepsi yeşil çıktı.
    Hem iyi hem kötü haber, iyi haber harddiskin sağlam, kötü haberse,şayet harddiskde bi sorun yoksa hatayı başka yerlerde aramak lazım. Örneğin ram ve anakart çatlağı gibi.Bu durumda dövmekten vaz geçip tokatlamak daha akıllıca olur.

Notebooklara şiddete karşıyız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasadan çok ses geliyor
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hem iyi hem kötü haber, iyi haber harddiskin sağlam, kötü haberse,şayet harddiskde bi sorun yoksa hatayı başka yerlerde aramak lazım. Örneğin ram ve anakart çatlağı gibi.Bu durumda dövmekten vaz geçip tokatlamak daha akıllıca olur.

Notebooklara şiddete karşıyız

Hocam asıl sorun ben laptop a hic vurmadan once de vardı bu sorun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.