merhaba arkadaşlar.Öncelikle şunu belirtmeliyim ki forumunuzda açtığım bazı konularıma zaman zaman çok geç cevap alıyorum sitem etmiyorum ama zaten sitemizi seviyorum ama biraz daha özen gösterilebilir belki. Neyse konuya gelelim.Benim kasamda şöyle bir sorun var . İnce cızırtı şeklinde tiz bir ses geliyor.Baştan söleyim hdd'den ve ya fanlardan değil çünkü genelde çoğu kişinin bildiği tekdüze cevaptır.Sesi şöyle açayım .Bilgisayarı açtığım andan itibaren gelmeye başlıyor . Kesik kesik aralıklarla geliyor ancak bu aralıklar değişken oluyor mesela şöyle;ses masaüstündeyken gelmeye başlıyor . Masa üstüne sağ tıkladığımda ve ya yeni bir pencere açtığımda kesiliyor ve bazen 2-3 saniye bazen 2-3 dakika gibi aralıklarla gelmeye devam ediyor.Mesela internet explorer da gezerken ses msela bunu yazarken bile geliyor ancak herhangi bir yere sağ tıkladığımda ya da pencereyi görev yöneticisine attığımda kesiliyor yine belli bir aralıkta .Oyunlarda hiç gelmiyor.Fil izlerken keza geliyor .Yine herhangi bir yere sağ tıklıyorum vs.. gibi şeyler yapıorum ama bir süre sonra yine gelior.Benim iki tahminim var 1. işlemci 2. ekran kartı .Bilgisi olanların yardım etmesini ısrarla rica ediyorum...Şimdiden teşekkürler.
bu sorun benimde başıma gelmişti ve bu ince tiz sesi nedense belirli yerlerde yani hep sabit bir klasörde oluşuyordu. bunu oldukça çok araştırdım ama ne yazıkki bir sonuca ulaşamamıştım, sonrasında ihtiyacım gereği psu yu değiştirdim ve birden bire o ses ortadan kalktı.. ama bunun nedeni psu dur diyemem, benimki bu şekilde düzelmişti. belkide tesadüf, belkide psu dan dolayı benim başıma bu geldi.
Yani belki psu dur belki güçle ilgilidir ama ses psu dan gelmiyor benim aklımı da o karıştırıyor zaten.Ve ses ilginçtir insanı aşırı derecede rahatsız ediyor buna bir çözüm bulamazsam kafayı yiyeceğim ...
bu olay la alakalı çok konu açılıyor foruma inanın arkadaşlar biz burada ne yazsak sallama olur bu sesi donanımdan anlayan birisinin canlı olarak dinlemesi en mantıklısı
sana tavsiyem şunu dene sistem i zorladığın zamanmı geliyor bunu test et
kasanım kapağını aç ses ne taraftan geliyor onu dinle
Bu problem anakart yada power supply üzerinde bulunan kondansatörlerin şişmesi nedeni ile kaynaklanıyor ses kondansatörlerden geliyor..Kondansatörlerin değişimini yaptırabilirsiniz..
ben de bu konuyu araştırıyorum 2 gündür burayı da şimdi okudum aynı olay bende de var.internet sayfasında aşağı yukarı scroll yaparken ya da masaüstünde bir pencereyi sağa sola sürüklerken cızırtı geliyor.sesi dinliyorum ancak tam nereden geldiğini anlayamadım henüz.kesin bi çözümünü bulan yok gibi geldi ama bilen varsa yardım edebilecek varsa sevinirim
Kardeşim ben sesin kondansetörden geldiğini gördüm ama sende de aynı mıdır bilemem ben anakartı değiştirdim direk...:D