Şimdi Ara

Kasada statik elektrik var arada bir çarpıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta da belirttiğim gibi kasaya bazen tenim değdiğinde elektrik çarpıyor. Aynı sorun ses sistemimin metal kısımlarında da var, ordan da elektrik çarpıyor bazen. Kasanın metaline kontrol kalemi değdirince kalemin ışığı yanıyor baya, bilgisayar kapalıyken bile psu'yu kapatmadığım kontrol kalemi yanıyor.

Ben bu sorunla nasıl baş edebilirim? Bilgisayarda bazen açılmama veya açıkken donma sorunları da yaşıyorum bununla alakası var mıdır acaba?

• animetrk kullanıcısına yanıt
    prizde topraklama varmı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Muhtemelen evinizdeki prizlerde topraklama yok ondan kaynaklı olabilir, anlamak için bilgisayarın fişinin takılı olduğu duvardaki prizi söküp bakmak lazım. Eğer prize üç tel gelip bağlamış ise topraklama var, iki tel gelip bağlı ise topraklama yok demektir. Topraklama yok ise bazen evlerde mutfakta veya banyodaki prizlerde olabiliyor kontrol edip ya oradan kullanacaksın yada elektrikci çağırıp topraklama yaptıracaksın.

@celibar Var diye biliyorum çünkü ben bu kasayı 4 senedir aynı prize takıyorum ve ilk defa bu sene böyle bir sorunla karşılaştım

@fener_1996 Kasaya açık uçlu kablo bağlayıp diğer ucunu da duvara bantlamıştım 1 gün boyunca işe yaramadı, topraklama yaptım yani.

Orijinalden alıntı: cmldrs

Muhtemelen evinizdeki prizlerde topraklama yok ondan kaynaklı olabilir, anlamak için bilgisayarın fişinin takılı olduğu duvardaki prizi söküp bakmak lazım. Eğer prize üç tel gelip bağlamış ise topraklama var, iki tel gelip bağlı ise topraklama yok demektir. Topraklama yok ise bazen evlerde mutfakta veya banyodaki prizlerde olabiliyor kontrol edip ya oradan kullanacaksın yada elektrikci çağırıp topraklama yaptıracaksın.

Dediğim gibi topraklama olması lazım ama yine de bir açıp bakmak lazım. Olmadı sistemi yükseltmeyi düşünüyordum kaliteli bir PSU alırım belki sorun çözülür. Çünkü şuan kullandığım kasanın stok 350W gerçek olmayan PSU
    Psu iyi değili ise yenisini almakta fayda var, elektrik kaçağı ile kalmayıp diğer bileşenlere de zarar verebilir.

• toprak bağlantısını iptal et ucuz psu yada kalitesiz toprak tesisatlı yapılarda toprak-notr bir yerde birleşmiş anlaşılan o tesisatda kaçak akım rölesi dahi direkt atar toprak bağlantılı ses sistemlerinde dip ses dahi olabilir

Orijinalden alıntı: posıtıve

toprak bağlantısını iptal et ucuz psu yada kalitesiz toprak tesisatlı yapılarda toprak-notr bir yerde birleşmiş anlaşılan o tesisatda kaçak akım rölesi dahi direkt atar toprak bağlantılı ses sistemlerinde dip ses dahi olabilir

Toprak bağlantısını iptal et derken ne demek istediğinizi anlayamadım? Elektrikçi çağırsam prizi değiştirse hallolabilecek bir şey mi bahsettiğiniz?

Orijinalden alıntı: fener_1996

Gece tum fisleri cikar kasayi betona koy dursun sabaha kadar

Allah iyiligini versin, oyle topraklamami olur :) betona koymalar,duvara kablo bantlamalar. :)
    kontrol kaleminin yanmasi normal ama topraklama sorunun var senin. evdeki baska aletlerda carpiyorsa elektirikci cagirin, yok tek kasaysa guc kablosunda veya 3lude sorun olabilir. pekte onemsencek bi durum yok,ama evin tamaminda varsa elektirikci cagir.

Orijinalden alıntı: cmldrs

Psu iyi değili ise yenisini almakta fayda var, elektrik kaçağı ile kalmayıp diğer bileşenlere de zarar verebilir.

Ayni sorun 5 yildir benim kasada da var ama bi sorun cikartmiyor sadece dokununca hoyt dedirtiyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

@T.C. Vatandaşı Arada bir titreyip kendimize geliyoruz işte

DELL XPS 15 (L502x) Intel Core i7 2670QM 2.20GHz -Turbo ile 3.10Ghz 15.6" 8GB Memory Nvidia 540M DDR3 1333 750GB HDD 7200rpm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.