Şimdi Ara

Kasa Yere Düştü Görüntü Yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen kasayı açayım derken yaklaşık 50 cmlik bir alandan yere düşürdüm .
    Pc açılıyor ekran kartı falan ışığı yanıyor fanı çalışıyor ancak monitöre görüntü gelmiyor :S
    Neler yapabilirim ?

• Bu tür sorunlarda en iyi bence şey çalışan parçalarla sistemini demen. Misal neden şüpheleniyorsan onu dene, ekran kartında sorun olduğunu düşünüyorsan çalışır birtane takıp denemen lazım. Yada kendi bilgisayarının parçalarını başka çalışan sisteme takıp deneyebilirsin. Ancak bu şekilde çözülür. Ekran kartını çıkarıp tekrar takmayı da bi dene..
    Hizmet ediyorum insanlara hayvanlara doğaya. Kağıtları camları dışarıda dahi sağa sola atmayıp elimden geldiğince ayrı poşetleyip toplu çöpün yanına koyuyorum ki başkalarına para kazandırıyorum. Biten pilleri atık pil kutusuna atıp doğaya zarar vermiyorum. Yediğim etin kemiğini kedi köpeğe yiyemeyeceğim bayat ekmeği kuşlara veriyorum. Tükettiğim meyvelerin çekirdeklerini doğaya dikemezsem uygun gördüğüm yerelere serpip hiç yoktansa o tohumlara bir şans tanıyorum. Hiç zor değil inan çok mutlu oluyorum.
  • Eğer ki BİOS ekranı gelmiyorsa anakartınızı denemek ile işe başlayınız darbeye bağlı üzerindeki kondansatörlerden biri kopmuş olabilir lehiminden kasanızdan sökün anakartınızı ve bir tamirciye götürünüz sorun büyük olmasa gerek sonuçta donanımsal bir yanık mevcut değil...
  • BİOS ekranı geliyor mu ? yani ekrana hiç görüntü düşüyor mu? yoksa hiçbir görüntü gelmeden no signal türünde bir yazı ile mi karşılaşıyorsunuz ram ile kaynaklı olsa bilgisayar bip sesi vermesi gerekir ve aynı zamanda ekrana görüntü mutlak suretle gelmesi gerekir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakala

ram kaynaklı bir sorun olamaz mı sizce ?

biraz anlıyorsan parçaları tektek çıkar tek tek tak

ram kaynaklı da olabilir, iki ram varsa birisini çıkar birisini tak deneyedeneye anca
    Hizmet ediyorum insanlara hayvanlara doğaya. Kağıtları camları dışarıda dahi sağa sola atmayıp elimden geldiğince ayrı poşetleyip toplu çöpün yanına koyuyorum ki başkalarına para kazandırıyorum. Biten pilleri atık pil kutusuna atıp doğaya zarar vermiyorum. Yediğim etin kemiğini kedi köpeğe yiyemeyeceğim bayat ekmeği kuşlara veriyorum. Tükettiğim meyvelerin çekirdeklerini doğaya dikemezsem uygun gördüğüm yerelere serpip hiç yoktansa o tohumlara bir şans tanıyorum. Hiç zor değil inan çok mutlu oluyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ekrana hiçbir suretle görüntü gelmemekte .

RAM ,Vga ,veya diğer bileşenleriniz ile uzaktan yakından alakası yoktur,bip sesi ile uyarı vermesi gerekir,bir bilgisayarın kalp atış sesi gibidir,bip sesleri eğer ki diğer donanımlarınızda bir problem mevcutsa size bildirir anakart verdiği bip sesleri ile ancak daha öncede dediğim gibi bios ekranı ve anakart tamamen diğer parçalardan bağımsız olarak çalışır ,bu bios ekranı görüntü ile ekrana yansımıyorsa boşuna zaman kaybetmeyin sorun anakarttadır...

Orijinalden alıntı: makedonn

quote:

ekrana hiçbir suretle görüntü gelmemekte .

bu bios ekranı görüntü ile ekrana yansımıyorsa boşuna zaman kaybetmeyin sorun anakarttadır...

Ekran kartının çıkışında pinler yamulmuş kopmuş vs olabilir, monitöre yansıtamıyordur.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.