Şimdi Ara

kasa kaç desibel nasıl ölçucem!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • o/c bolumundeki arkadaşlar benim kasa bu kadar db seninki bu kadar db tartışıp duruyorlar!
    benim bildiğim onun ozel bir aleti var! bu millet nasıl olcuyor bunu!

ayrıca bu db dediğimiz olçu birimi iki ses yuksekliği arasındaki watt değerinin logarimik olarak oranı değil mi! yani bir sesi olçmek için başka bir sese daha ihtiyacımız yok mu! peki bu arkadaşlar nasıl olçuyorlar bunu! hangi sesi referans alıyorlar ki! hangi teknoloji ile olçuyorlar kine?

• ben kulağımla ölçüyorum. Ağzıyla, gözüyle yada başka organıyla ölçenlerde biliyorum

EDIT::: tabiiki aleti var. Ama parasını vermek gerek onun yerine tahmini, doğal ölçüm daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpress -- 28 Haziran 2006; 0:33:22 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: xpress

ben kulağımla ölçüyorum. Ağzıyla, gözüyle yada başka organıyla ölçenlerde biliyorum

EDIT::: tabiiki aleti var. Ama parasını vermek gerek onun yerine tahmini, doğal ölçüm daha iyi

hocam peki bende dandik bir mikrafon var, yazılım yer mi bu olay
  • quote:

Orjinalden alıntı: muhacir

quote:

Orjinalden alıntı: xpress

ben kulağımla ölçüyorum. Ağzıyla, gözüyle yada başka organıyla ölçenlerde biliyorum

hocam peki bende dandik bir mikrafon var, yazılım yer mi bu olay

up

• mikrofonla olabilir aslında? sen en iyisi o/c bölümünde ölçenlere bi sor
  • aleti oldugunu bilmiyordum.
    kargocular ölçüp biçip 4 işlem yapıp buluyorlardı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: myazgan

aleti oldugunu bilmiyordum.

bu o/c dekilerde ole mi olçuyorlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaç db'lik fan rahatsız eder?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: myazgan

aleti oldugunu bilmiyordum.

Kargo gönderim birimi olan "desi" ile ses ölçüm birimi olan "desibel" karışmış anlaşılan.
    Açıkçası o ses seviyesi ölçen aletlerden bazı sistelerde görüyorum ama çok ucuz vew herkes tarafından bulunup kullanılabilecek cihazlar olduğunu sanmıyorum. Çünkü bildiğim kadarı ile çok hassa ölçüm kriterleri var.
  • hoca sen işi iyice abartmışın yaw... napacan desibeli falan...
    gece saat 3 de fan sesinden rahatsız olmuyosan ve harddiskin çalışma sesi net bi şekilde duyuluyosa, sessiz bi bilgisayarın var..
    benim referansım budur...
  • nokia 3250 bul bitane o ölçüyor ayrıca dandik bi mic ve yazılımla da olr gibime geliyor yanlış hatırlamıyorsam oluyordu...
  • Al bir cm muskeeter görür işini
  • bende aspire x-cruiser var desibel göstergesi var ama bi halt annamadım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.