Şimdi Ara

Kasa çalışıyor ama Ekrana görüntü gelmiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar şu anda eski bir laptopumdayım, kullanmış olduğum bilgisayarın sistemi şöyle;
    Intel Dual-Core E5300 | Kingston 2 GB DDR2 800 MHz | Asus P5KPL AM-SE | Palit nVidia GeForce 9500GT | Samsung HDD 320 GB Sata2 16MB 7200rpm

Daha önceden bu sorun yine başıma gelmişti bilgisayarı yük altında bırakmış dondu ve resetlemiştim, bilgisayarı açtığımda güç vardı ekrana görüntü gelmiyordu. Meğersem işletim sistemi çökmüştü neyseki XP'yi tanıtıp öyle geçtim sorun halledilmişti eskiden.

Şimdi ise bugün bilgisayarımı 2 kere yeniden başlattım 1 kere resetledim 2.30 saat civarı oturarak başlattım şimdi bilgisayarımı yine açtığımda kasada güç var ama ekrana görüntü gelmiyor bu konu yüzünden ailem biraz kızdı umarım işletim sistemi çökmüştür.

Pekala bu sorunun başka sebepleri nelerdir?
    Neden oluyordur...

• %50 ya Ekran kartın yanmıştır..

%50 yada RAm yanmıştır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hellofdemon

Merhaba arkadaşlar şu anda eski bir laptopumdayım, kullanmış olduğum bilgisayarın sistemi şöyle;
    Intel Dual-Core E5300 | Kingston 2 GB DDR2 800 MHz | Asus P5KPL AM-SE | Palit nVidia GeForce 9500GT | Samsung HDD 320 GB Sata2 16MB 7200rpm

Daha önceden bu sorun yine başıma gelmişti bilgisayarı yük altında bırakmış dondu ve resetlemiştim, bilgisayarı açtığımda güç vardı ekrana görüntü gelmiyordu. Meğersem işletim sistemi çökmüştü neyseki XP'yi tanıtıp öyle geçtim sorun halledilmişti eskiden.

Şimdi ise bugün bilgisayarımı 2 kere yeniden başlattım 1 kere resetledim 2.30 saat civarı oturarak başlattım şimdi bilgisayarımı yine açtığımda kasada güç var ama ekrana görüntü gelmiyor bu konu yüzünden ailem biraz kızdı umarım işletim sistemi çökmüştür.

Pekala bu sorunun başka sebepleri nelerdir?
    Neden oluyordur...

şimdi şöyleki birden fazla nedeni vardır.

1- Dediğin Gibi İşletim Sistemi ama görüntü hiç gelmiyorsa sorun bu değildir. gelip siyah ekran da kalıorsa sorun sistemseldir.

2- Ekran kartı kullanıyorsan eğer ekran kartını cıkart ve onboard dan görüntü almaya calıs eğer böle de görüntü elde edemezsen sorun ram veya anakarttır. görüntü geliosa sorun zaten ekran kartıdır.

3- direk olayı donanımsal olarak yargılamamak gerekir . ufak bir ihtimal ama kablodan da olabilir.

4- monitör entegrelerinde ve ya tüplerinde de sıkıntı olabilir monitörü başka bir bilgisayarr da denemeni isterim.

Sonuç Olarak;
    Bence Sorun Ekran Kartı çünkü ani güç kesilmelerinde ekran kartı zarar görebiliyor. ama eğer ilk başta bios ekranı filan geliyorsa sistemseldir.

• Şuan Stajjerim Bilgisayar üzerine.. 1 Haftada 2 tane böyle sorunlu pc geldi 2sinindede kasa çalışıyor ve görüntü gelmiyordu sorun 2sindede işlemcinin termal macununun bitmesi sonucu ortaya çıkıyor fanını çıkarıp işlemciyi cıkartıp işlemcinin ayaklarında veya bir yerin sorun olup olmadığını görmeye çalış eğer varsa düzelt veya düzelttir ama sorun yoksa termal macunu yenile fanı sorunsuz olarak tak büyük iht. görüntü gelicektir...

Sorun Ram'lerde olsa Pc acıldıgında ekran gelir öter ve kapanır..
    Sorun Ekran Kartında olsa onboard'da sorunsuz çalışır ekran kartına takdığında görüntü kesik kesik gelir..
  • ötmesi ya da onbard dan çalısması hakkında bilgi vermemiş o yüzden bir ihtimal olarak yazdım
  • Hocam telaşa gerek yok xp kurtarma yap düzelir.
  • Ben Bilgisi olsun diye yazdım cevap beklemesin diye eğer onboard calısıyorsa demekki sorun ekran kartında bunu anlasın eğer ötmüyorsada sorun ram'de değildir diye .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yazılımsal Bir sorun oldugunu nereden biliyorsunki ayrıca hiç ekran gelmiyormuş nasıl boot edicek cd yi ?
  • Hocam benimde aynı sorun vardı ama "Hoşgeldniz" yazısında takılıodu.
  • Ekran Gelmiyor Diyor ...!!!!!! Hiç Gelmiyormuş Ekran Yorum Atmış Olmak İçinmi Atıyorsun Ayrıca Fark Ettimde Her Yorumun Aynı " xp kurtarma cd'sini yükle sorun geçer ... "
  • Arkadaşlar sağolun sorun halledildi bu olaydan 1 hafta önce termal macun sürmüştüm meğersem İşlemci tam oturmamış yerine
  • quote:

Orijinalden alıntı: deiSng.MaMy

Ekran Gelmiyor Diyor ...!!!!!! Hiç Gelmiyormuş Ekran Yorum Atmış Olmak İçinmi Atıyorsun Ayrıca Fark Ettimde Her Yorumun Aynı " xp kurtarma cd'sini yükle sorun geçer ... "

Geç cevap oldu ama dostum evde laptop'da var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.