Şimdi Ara

Kasa biraz çalışıyor sonra Donup kalıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaşlar benim sorunum bilgisayar biraz çalışıp (7 dk felan) daha sonra donup kalıyor.sebebini çözemedim harrdisktendir dedim iki bilgisayarım var evde diğerininkini ona taktım ondada aynı sorunu yaşadım.ama bu sorun yaşadığım kasadaki diski başka bir bilgisayara taktığımda böyle bir sorun almıyorum.Tabii Bu olay olmadan kasamı değiştirdim.Nispeten psu su düşük ama daha önce buna benzer bir psu dan sorunsuz çalıştırıyordum bilgisayarı. bence bu sorun psudan olabilir diyeceğim ama kendimce düşündüğümde powerdan olsa (yetersiz gelme felan) olduğunda bilgisayar hiç açılmaz yada öyle düşünüyorum.tabii bu olayı sadece windows ekranında driverları yüklediğimde yaşıyorum.bilgisayara format felan atmak istediğimde takır takır atıyor.hiç takılma vs olmadan.belki sorun donanımsal olsa diyorum kendi kendime neden format atma ekranında donup kalmıyor veya koca windows kurulum ekranında donup kalmıyor.
    olayı bir türlü çözüme kavuşturamadım uzman arkadaşların yardımını rica ediyorum.saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultrakurt2012 -- 9 Temmuz 2008; 0:53:22 >

• ramlerini tek tek tak ve dene eğer kitlenip laıyorsa yada reset atıyorsa ramlerden olma olasılığı fazladır
  • cvp için tşk ederim.ramleri dediğin gibi taktım zaten ama sorun ramlerden olsa format neden atsinki pc.orayı çözemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultrakurt2012 -- 9 Temmuz 2008; 1:00:50 >
  • İşlemci sıcaklığını kontrol ettin mi ?
  • 43 derece anakart 42 derece hdd 44 derece cpu fan dk de 2000 küsür dönüyor.yani olayın driverlardan felan olduğunu düşünüyorum(yaptığım denemelerden sonra) çünkü hiç driver yüklemeden pc donmuyor ama malum işlem yapabilmek için driverlara ihtiyacım var.ilk defa böyle bir sornla karşılaştım bilmiyorum benden başka bu sorunu yaşayanda varmı gerçekten dünden beri denemeler yapıyorum.işte efendim format atıyorum hdd değiştiriyorum ama olmuyor pc 7 dk çalışıyor sonra donuyor ekran ve reset atmak zorunda kalıyorum.usbleri bile kapatdım belki aşırı güç yiyiodur felan diye ama daha önce aynı çıış gücüne sahip psu da çok rahat çalışıyordu.bu psuda başka bir pc daha takıcam o çalışıyormu diye kontrol edicem artık.başka türlü tespit etme şansım kalmadı diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultrakurt2012 -- 9 Temmuz 2008; 1:12:39 >

• Sorunun Power Supply de olma olasılığı çok yüksek
  • Yeniden bilgisayarınızı başlattığınızda herhangi bir ton uyarısı alıyor musun?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hayır ton uyarısı felan almıyorum ayrıca driver felan kurmadığımda hiç birşekilde donma olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultrakurt2012 -- 9 Temmuz 2008; 10:17:31 >
  • mümkünse bulabilirseniz kasa içini kompresörle yani tanzikli hava ile temizleyin ve işlemci ile ekran kartı fanı ve soğutucularını çıkarıp tekrar termal macun sürerek yerine güzelce oturtun sorununuz büyük ihtimalle düzelecektir.
    (tabi sorun PSU.dan değilse ve bu güne kadar sorunsuz çalışmışsa)
  • kasayı yerinden çıkart içini bi güzel temizle son rabil gisayarını aç format at attıktan sonra masa üstüne gir gerek kalmayan proglamları sil bak hiç dommaz gene donuyorsa bilgisayarcıya git o sana yardım eder
  • slm sorun hala devam ediyor şu anda sorunun artık psu dan olmadığına karar verdim çünkü bi arkadaşımdan çok kaliteli bir 450 w psu getirdik ve taktık yine biraz çalıştı ve sonra pc gine durdu.hatda yukardan bi arkadaşın önerdiği gibi işlemci fanını bile değiştirdim.yine aynı sonuç.en sonunda driverlardan yaptığına karar verdim (neden yaptığını bilmiyorum) çünkü anakart driverını yükleyin ce oluyo bu takılmalar anakartın everest den bile çipsetini doğrulayıp ona göre internetden son sürüm driver kurmama rağmen aynı olayı tekrarladı.hatda pardus açılan cd ile açmaya bile denedik ama sonuç hüsran oldu yüklenme ekranı belirli bir yerden sonra devam etmedi.kafam çok karışık benden başka böyle bir hatayla karşılaşan varmı acaba bilmiyorum:p
    bilen arkadaşlara iki sorum olucak bir anakart driverını yüklemesem ne gibi sonuçları olur?
    bir diğeride mevcut bir nvidia 630 veya daha sonraki cihpset driverlarından ethernet driverını nasıl alıp kullanabilirim (windows driver dosyaı şeklinde dosyalar herhangi bir kurulum dosyası yok.) bilen arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultrakurt2012 -- 9 Temmuz 2008; 16:40:36 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Spirit_of_sLy

ramlerini tek tek tak ve dene eğer kitlenip laıyorsa yada reset atıyorsa ramlerden olma olasılığı fazladır

+1

düşünceleri buraya dökmüşsün
  • arkadaşlar sorunu tespit etdim.biraz komik bi durum am koca sorun bilgisayarın internete bağlı olmasından kaynaklanıyomuş.yani anakart driverlerını yüklediğimde ethernet kartıda akitf oluyor ve bilgisayar ağdan veri almaya başlayınca bilgisayar takılıyor hala anlamış deilim.neden yaptığını.düşünün o küçük ethernet kablosu bilglisyarı takıyor.bende dedim madem öyle ethernet kablosu takıyor modemin usbsinden bağlanma yöntemini çalıştım ama yine sonuç hüsran.
  • anakart ın markası ile kullandığın driver farklı olmasın belki ondan olabilir. yada sen en iyi si bir bilisyarcıya götür. o da yapamazsa sen yeni bir bilgisyar al kurtul.
  • arkadaşlar yardımlarınız için tşk ederim.sorun modemden kaynaklanıyormuş.switcsiz deniyordum ondan veriyomuş hatayı.iki tane pc taktığında kaldırmıyor-muş.ama çıkışları mevcut neyse çin malından uzak durun.tş ederim yorumlar için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.