Bugün çıktı almak istedim, fakat çıkan sayfada atıyorum 10 satır varsa, ilk 4 satırı güzel, geri kalan satırları sönük çıktı. Bende şüphelendim acaba kartuş mu bitti diye. Kartuşa daha hiç dolum yapılmadı, hp d1460 printer almıştım, onunla gelen kartuşu kullanıyorum ve çıkardığım sayfa sayısı 80'i aşmamıştır(sadece yazı çıkardım). kartuş ortalama kaç sayfa dayanır? bir de evde dünden beri kombi kapalıydı soğuktan yapar mı?
hp yazıcılarla birlikte gelen kartuşlar yaklaşık yarı dolu gelir. Normal yani bitmesi. Birde d1460 gibi ucuz yazıcıların kartuşu baya pahalıya malolur. Örnek 10 ml kartuş 35 ytl gibi. Ama k5400 tarzı bir yazıcı alsaydın yazıcı 230 ytl ama 88xl serisi 60 ml kartuş 55 ytl. Kısaca yazıcı ucuzsa kartuş pahalaı. Yazıcı pahalıysa kartuş ucuz. Satın alacağın yeni kartuş 35 ytl civarı tahmini ama çıktı saysısı en ii ihtimalle 300 sayfadır.
quote:
Orjinalden alıntı: bedlam
hp yazıcılarla birlikte gelen kartuşlar yaklaşık yarı dolu gelir. Normal yani bitmesi. Birde d1460 gibi ucuz yazıcıların kartuşu baya pahalıya malolur. Örnek 10 ml kartuş 35 ytl gibi. Ama k5400 tarzı bir yazıcı alsaydın yazıcı 230 ytl ama 88xl serisi 60 ml kartuş 55 ytl. Kısaca yazıcı ucuzsa kartuş pahalaı. Yazıcı pahalıysa kartuş ucuz. Satın alacağın yeni kartuş 35 ytl civarı tahmini ama çıktı saysısı en ii ihtimalle 300 sayfadır.
ben o kadar anlamıyorum yazıcılardan. ucuz diye bunu aldım. kartuşuna dolum yapabilirsin dediler. yani kartuşum bitmiş öylemi? Herhangi bir dolum yapan yere versem doldurur mu yoksa her yere verilmez mi bu kartuşlar? Ankara'da tavsiye edeceği yer olan varmı?
kesinlikle her yere verilmez. Profosyonel makinalarla kartuş dolduran yerleri seçmelisiniz yoksa başka yerler kartuşunuzun canına okuyabilir. Ankarada kendim oliser i kullanıyorum tavsiye ederim...