Şimdi Ara

Karter'den Yağ Sızması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
11.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    aracımla 4000 km'lik uzun yol yaptım. yola cıkmadan once yağı değiştirmiştim 4000 km'de 1 lt. yağ kaybı oldu. aracı lifte kaldırıp baktık, karterin etrafı yağ içinde tamirci de bana sıvı conta almamı önerdi sıvı conta işe yarar mı bide bu eksilme karterden olmuş olabilir mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Egsozdan duman atmıyorsa karterden yavaş yavaş akar o süzülme ondandır

• quote:

Orijinalden alıntı: Ccestr

Egsozdan duman atmıyorsa karterden yavaş yavaş akar o süzülme ondandır

Duman atıyor ama sabahları çok atıyor oda normal diye düşünüyorum

• Durduk yere karterden yağ gelmez ! hiç motor tamir için açılmadıysa turbodan falan geliyor olabilir o yağ.
    sabahta olsa akşamda olsa mavi duman egzostan gelmemesi lazım. siyahsa sıkıntı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

Durduk yere karterden yağ gelmez ! hiç motor tamir için açılmadıysa turbodan falan geliyor olabilir o yağ.
    sabahta olsa akşamda olsa mavi duman egzostan gelmemesi lazım. siyahsa sıkıntı yok.

durduk yere karterin yağ kaçırdığına şahit oldum
    üstelik tamirci alt kapağı çıkarırken deforme etti..
    olabiliyor malesef..
  • quote:

Durduk yere karterden yağ gelmez ! hiç motor tamir için açılmadıysa turbodan falan geliyor olabilir o yağ.

Motor orjinal açılma falan yok sızıntı aşırı değil zaten bu eksilme ordan olabilir mi diye düşünüyorum

• Eksilme ordandır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 4000 kmde 1 litre yağ tüketimi normal mi peki

• Onurusl kullanıcısına yanıt
    yag filtresine bak contadan kaçabilir. turboya bak oradan kaçabilir. yağ hortumlarından olabilir. karter sanmıyorum açılmadığı sürece keçeden yağ falan gelmez.
  • quote:

yag filtresine bak contadan kaçabilir. turboya bak oradan kaçabilir. yağ hortumlarından olabilir. karter sanmıyorum açılmadığı sürece keçeden yağ falan gelmez.

Karter contasından olabilir demi

oda mümkün contanın etrafında varsa bir sızıntı olabilir.
  • Normalde 4000 kmde 1 litre den fazla yakar demi yağ yakıyor olsa

• quote:

Orijinalden alıntı: Onurusl

Normalde 4000 kmde 1 litre den fazla yakar demi yağ yakıyor olsa

Kardeşim egsozuna bak içine yağlanma varsa yağ yakıyordur bide motor sıcakken egsozun yanında bekle başka biride gaz versin eğer duman atarsa araban yağ yakıyor demektir bunu anlamak basit bişey yani

Aracınızın ne olduğunu bilmiyorum ama 4000 km de 1 lt yağ eksiltmesi normal değil! Ya yüksek devir kullanıyorsunuz yada sorun var. Vw kitapçığında 1000 km de 1 lt yağ eksilmesi normaldir yazıyordu hatırladığım kadarıyla.

Ayrıca karter contasından terleme yapar ama 4000 km lik yolda 1 lt eksilecek duruma terleme değil kaçırmadır. Karterden o kadarı eksilmemesi lazım.

Geçen arkadaşımın başına geldi karterde delik varmış meğer. Arabayı koyduğunuz yeri sabah kontrol edin yağ damlaması vs var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prokizya

Aracınızın ne olduğunu bilmiyorum ama 4000 km de 1 lt yağ eksiltmesi normal değil! Ya yüksek devir kullanıyorsunuz yada sorun var. Vw kitapçığında 1000 km de 1 lt yağ eksilmesi normaldir yazıyordu hatırladığım kadarıyla.

Ayrıca karter contasından terleme yapar ama 4000 km lik yolda 1 lt eksilecek duruma terleme değil kaçırmadır. Karterden o kadarı eksilmemesi lazım.

Geçen arkadaşımın başına geldi karterde delik varmış meğer. Arabayı koyduğunuz yeri sabah kontrol edin yağ damlaması vs var mı ?

4000 kmde 1 litre normal arkadaşım yeni araba olsa normal değil ama adamın arabası 2000 model araba

• quote:

Orijinalden alıntı: Prokizya

Aracım 2000 model 1.4 polo benzinli lpg yok 160.000 kmde normal devirde kullanıyorum her zaman sakin kullanırım yani

• quote:

quote:

Kardeşim egsozuna bak içine yağlanma varsa yağ yakıyordur bide motor sıcakken egsozun yanında bekle başka biride gaz versin eğer duman atarsa araban yağ yakıyor demektir bunu anlamak basit bişey yani

Egsozdan hiç duman atmıyor motor sıcakkende soğukkende denendi duman falan yok yani

• quote:

quote:

quote:

Egsozdan hiç duman atmıyor motor sıcakkende soğukkende denendi duman falan yok yani

Hiç duman atmaması ne güzel işte maşallah aracınız güzel kullanılmış demektir karterden yavaş yavaş sızarak eksiltiyordur dostum yağ yaksa dediklerim olurdu merak etme sen kimsenin dediğine inanma 4000 kmde 1 litre çok çok normal 1000 kmde 2.5 litre yağ eksiltir en fazla

• Ccestr kullanıcısına yanıt
    99 model golf sahibiyim 10,000 km de 500 gr eksiltiyor. 4000 km de 1 lt eksilme neye göre normal oluyor ? (kitapçıkta yazan aralık tüm kullanım koşullarını göz önüne alarak yazılıyor) en fazlası 2,5 lt yağdan bahsediyorsunuz nasıl oluyor o ?

Kaldı ki arkadaş gayet sakin kullanırım diyor.
  • Sormayı unuttum. En son değiştirdiğiniz yağ daha öncekilerden farklı mı ? Değerleri ve marka olarak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.