Şimdi Ara

kartal ve şahin besledim sorunuz varsa sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
15.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet bu konu hakkında merak ettikleriniz varsa sorabilirsiniz.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kartal ve Şahin Beslemek: Yasal Hususlar ve Önemli Bilgiler

Kartal ve şahinler, etkileyici görünümleri ve yırtıcı doğalarıyla bilinen güçlü kuşlardır. Bu kuşları beslemek ilgi çekici bir uğraş olsa da, yasal kısıtlamalar ve hayvan refahı endişeleri göz önünde bulundurmalıdır.

Kartal Beslemek Yasak Mı?

Evet, Türkiye'de kartal beslemek yasalara göre yasaktır. Kartallar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) tarafından koruma altına alınmıştır ve izinsiz olarak beslenmeleri suçtur.

Şahin Beslemek Yasak Mı?

Hayır, Türkiye'de şahin beslemek yasalara göre yasak değildir. Ancak, atmaca gibi belirli şahin türlerinin beslenmesi yasaktır. DKMP'den lisans almadan şahin beslemeden önce ilgili mevzuatı dikkatlice incelemelisiniz.

Evde Kartal Beslemek

Evde kartal beslemek yasalara göre yasaktır. Kartallar, geniş alanlar ve doğal avlanma ortamları gerektiren vahşi hayvanlardır. Evde beslenmek onların doğal ihtiyaçlarını karşılamaz ve refahlarını tehlikeye atar.

Evde Şahin Beslemek

Evde şahin beslemek yasalara göre bazı durumlarda mümkündür. Ancak, şahinler de yırtıcı kuşlardır ve özel bakıma ve eğitime ihtiyaç duyarlar. Şahin beslemeye karar vermeden önce, uygun facilities, beslenme ve eğitim konusundaki sorumluluklarınızı iyice araştırmanız önemlidir.

Bu Konuyla İlgili Önemli Bilgiler

• Yırtıcı kuş beslemeden önce ilgili yasal mevzuatı ve lisanslama gerekliliklerini araştırın.
    • Yırtıcı kuşların vahşi hayvanlar olduğunu ve uygun bakım ve eğitime ihtiyaç duyduklarını unutmayın.
    • Yırtıcı kuşların güvenli ve sağlıklı bir şekilde beslenmesini sağlamak için deneyimli bir eğitmen veya veteriner hekimden yardım alın.
    • Yırtıcı kuşların doğalarından ötürü potansiyel olarak tehlikeli olabileceğini ve onlara saygılı bir şekilde yaklaşılmasının önemli olduğunu unutmayın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • uçuyorlar mıydı ?
  • evet bizi o büyüttü. Duacınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok yakıyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞahinAbi

evet bizi o büyüttü. Duacınız

• tüplü mü?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam ciddi isen bende beslemek isterim ama doğa hayvanı olduklarından yasak diye biliyorum 1 bunu nasıl hallettiniz birde bunların yavrulama dönemlerini yazarsanız şahin veya kartalı bulamaya bilirim ama atmaca ve doğan köyde yavru zamanı yakalama ihtimalim var eğitim konusunda bilgilendirirseniz düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deathrose6

tüplü mü?

yok tüylü
  • quote:

Orijinalden alıntı: cigilimigilimanto

Hocam ciddi isen bende beslemek isterim ama doğa hayvanı olduklarından yasak diye biliyorum 1 bunu nasıl hallettiniz birde bunların yavrulama dönemlerini yazarsanız şahin veya kartalı bulamaya bilirim ama atmaca ve doğan köyde yavru zamanı yakalama ihtimalim var eğitim konusunda bilgilendirirseniz düşünüyorum.

kardeş ciddiyim gerçekten besledim.
    şimdi benim beslememdeki sebep annesi kaybetmiş olması ve yavru olduüu için öleceğini düşündüğüm için atmaca yavrusunu almıştım. kartal ise biraz daha büyüktü ama tam yetişkin değildi. babamın çalıştığı fabrikanın oteli vardı. o otele girmiş kartal ve çıkamamış. babamda güvenlikçilere tutturdu ve bizde marangozhanede ona bir kafes yaptırdık ve orda besledik.
    şahini ise evde besledim o çok ayrı bir deneyimdi.

• Bu konuda eğitimin nasıl yapıldığını biliyorsan ve bilgilendirirsen sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: 21indeyim

quote:

Orijinalden alıntı: deathrose6

tüplü mü?

yok tüylü

• quote:

Bu konuda eğitimin nasıl yapıldığını biliyorsan ve bilgilendirirsen sevinirim

şahini aslında eğitmedim. annesi buğday siloları ilaçlanırken ölmüş babamda eve getirdi. ozaman daha uçamıyordu. bende kutunun ağzını açtım o bana ben ona bakıyorum :D gözleri kocaman kocaman. sonra veteriner filan derken ben bunu beslemeye başladım. biz evde altı kişiydik ama onunla sadece ben ilgileniyordum. sonra kutusundan çıkardım evde benim peşimden gelmeye başladı ben nereye gidersem oda geliyordu. sonra böyle böyle derken ben bunun ayağını bağladım ve dışarı çıkardım zaten uçmadı böyle böyle dışarıyada alıştırdım. hergün dışarı çıkar bunu elime alırdım havaya atardım uçar uçar sonra gelip elime konardı.
    onu alıştırmak istiyorsanız tek yapmanız gereken onun istediği gibi davranın. zorlamayın baskı kurmayın. ve bu hayvanlar tek kişiyle samimi olurlar. evde diğer kişiler eline alamazdı sadece ben alıyordum işte bu kadar.

• Aslında aklımda var döneminde köyün dağlarına yuva yapıyordur yakalayıp kendime alıştırasım var ama biraz tuzlu olabilir.
  • quote:

Aslında aklımda var döneminde köyün dağlarına yuva yapıyordur yakalayıp kendime alıştırasım var ama biraz tuzlu olabilir.

yok ya o kadar tuzlu değil aslında günlük üç kuşbaşı dilimi et yiyor yani. birde benim şahinin özelliğimi desem psikolojik sorunumu desem bilemedim ama eğer et gövdesine değerse o eti birdaha asla yemiyordu.
  • quote:

quote:

şahini aslında eğitmedim. annesi buğday siloları ilaçlanırken ölmüş babamda eve getirdi. ozaman daha uçamıyordu. bende kutunun ağzını açtım o bana ben ona bakıyorum :D gözleri kocaman kocaman. sonra veteriner filan derken ben bunu beslemeye başladım. biz evde altı kişiydik ama onunla sadece ben ilgileniyordum. sonra kutusundan çıkardım evde benim peşimden gelmeye başladı ben nereye gidersem oda geliyordu. sonra böyle böyle derken ben bunun ayağını bağladım ve dışarı çıkardım zaten uçmadı böyle böyle dışarıyada alıştırdım. hergün dışarı çıkar bunu elime alırdım havaya atardım uçar uçar sonra gelip elime konardı.
    onu alıştırmak istiyorsanız tek yapmanız gereken onun istediği gibi davranın. zorlamayın baskı kurmayın. ve bu hayvanlar tek kişiyle samimi olurlar. evde diğer kişiler eline alamazdı sadece ben alıyordum işte bu kadar.

Sahin dediginiz kus ciddi bir egitimden gecmezse o dediklerinizi yapmaz.Atmaca biraz daha uysaldir,belki atmacadir sizinkisi.
    .Dogru duzgun.Egitmezseniz sizi bile parcalar bu hayvan veya kacar.
    Kartali da besledim diyorsunuz bir de.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mega Therion

quote:

quote:

Sahin dediginiz kus ciddi bir egitimden gecmezse o dediklerinizi yapmaz.Atmaca biraz daha uysaldir,belki atmacadir sizinkisi.

kardeş şahinle atmacayı ayırt edemiyecek kadar doğadan ve kuşlardan uzak değilim. bu dediklerimin hepsini yaptım. kartalı dışarda hiç uçurmadım çünkü o biraz büyüktü tam alışmadı ama yinede kolumda gezdiriyordum marangozhanenin içinde. şahini ise evimde büyüttüm hatta diğer apartmadaki kişilerin şikayeti oldu dışarda çocuklarımıza saldırır diye. kulakdan dolma bilgilerle iş yapmayın lütfen. ben daha yavruyken aldım diyorum sürekli ben beslediğim için beni ebveyni sandı galiba olay bundan ibaret. siz bir yavru şahin bulun onu besleyin büyütün eğer kaçarsa sonra gelip burda tekrar görüşebiliriz.
    not: birçok hayvan besledim kartal şahin hint bülbülü muhabbet kuşu kaplunbağa çıyan akrep yılan kedi köpek balık kelebek vs vs

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mega Therion

quote:

quote:

kardeş şahinle atmacayı ayırt edemiyecek kadar doğadan ve kuşlardan uzak değilim. bu dediklerimin hepsini yaptım. kartalı dışarda hiç uçurmadım çünkü o biraz büyüktü tam alışmadı ama yinede kolumda gezdiriyordum marangozhanenin içinde. şahini ise evimde büyüttüm hatta diğer apartmadaki kişilerin şikayeti oldu dışarda çocuklarımıza saldırır diye. kulakdan dolma bilgilerle iş yapmayın lütfen. ben daha yavruyken aldım diyorum sürekli ben beslediğim için beni ebveyni sandı galiba olay bundan ibaret. siz bir yavru şahin bulun onu besleyin büyütün eğer kaçarsa sonra gelip burda tekrar görüşebiliriz.
    not: birçok hayvan besledim kartal şahin hint bülbülü muhabbet kuşu kaplunbağa çıyan akrep yılan kedi köpek balık kelebek vs vs

Hadi uyu artık.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.