Şimdi Ara

Kart icra Süreci Baştan Sona (70. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.017
Cevap
51
Favori
117.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Borç miktarına bağlı.

Benim borcum 600.000

Bana hukuk bürosu yarısını bul kalanını taksit yaparız dedi.

300.000 nakit kimden nereden bulayım?

Veys diyorlar ki;

Kredi kartı bul tek çekim yapalım diyorlar.

Karttan nakit çek ver diyorlar yani..

Abi,Abla, Kardeş,Anne,Baba..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 16 Mayıs 2025; 19:0:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ibo83 kullanıcısına yanıt
    Hocam merak ettiğim konu kaç ay daha kesecekler . Böyle sonsuz bir döngü olacak gibi . Hiçbirşekilde kredi ve kredi kartı kışşanamadan ne kadar sürecek .

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar bir soru sormak istiyorum üzerimde bir tane arsa tapulu yani kat irtifaklı evim var 2 artı 1 75 metrekare icralık olursam bankalar tek evimi satışa çıkarabiliyor mu?

• Borçları tamamen sıfırladım. Kullandığım 4 binlik kredi kartını sırf kredi puanını düzlüğe çıkartmak için kullanıyorum. Kredi puanı yükselsin ilk işim kredi kartını da iptal ettirmek. Geri kalan hayatımda bir tek maaş hesabını kullanacağım. Ne harcarsam maaş hesabı tek bir hesaptan olacak. Yalnız kaç aydır düzenli kartı ödememe rağmen findeks puanı yükselmiyor. Yükseliyor ama gıdımla yükseliyor. Puanı yükseltmek için ne yapmalıyım? Kredi çekeceğim için değil, sırf puanın düşük gözükmesini istemiyorum.

• sıkıntılı olan kısım maaş haczi olsa da dosyaya faiz işlemeye devam ediyor yani kesilen para dosyanın aylık faizine gidiyor anapara düşmüyor ya da çok az düşüyor..böyle böyle mebla kabarıksa zaten bitmez.

@total1903 6 ayda toparlanıyor diyorlar kredi skoru. düzenli harcayıp ödeme yaparsanız kredi kartı ile yukarı doğru ivmeleniyormuş puan

@Koks34 ondan emin değilim uyap üzerinden de yapılabilir. veya icra dairesine gidip elden de kapatabilirsiniz dosya harcını

• Allah hepinizi kurtarsın arkadaşlar. Hepinize geçmiş olsun.
    Bu yollardan bende geçtim.
    Yaşım şu an 41.
    27 yaşında evlendim.
    Hanımda çalışıyordu devamlı borcu borçla kapatıyor ama eşime söyleyemiyorduk. Hep lüks tüketim gereksiz harcama har vurup harman savurma vs, Allah var kumar vs hiç bulaşmadım iddaa bile oynamam
    Hep kredilerle döndürüyordum. Kartlar patlaktı.
    Evimde arabamda vardı şükür. Taaki ilk çocuğum doğdu hanım işi bıraktı, düştük tek maaşa 1-2 ay idare ettim artık baktım olacak gibi değil kartlar patladı, kredi çıkmıyor, kredi notum 1000 lerinde altında.

İlk önce durumu eşimle paylaştım.
    Arabamı satmaya karar verdim. Babam ilanı görüp aradı neden diye borcum var onu kapatcam diyemedim, arabayı değiştiricem dedim. Sonra kayınpeder aradı hayırdır damat diye arabayı değiştiricem dedim.

Bir gece balkonda otururken böyle resmen içime içime ağladım sinirden. Elim ayağım boşaldı. Bunca yıllık emeğim gidecek arabam gidecek herşeyim gidecek diye.

Yazık hanımda beni izlemiş öyle.
    Ertesi gün babam aradı. Kayınbabanla dışardayız gel çay içicez diye.
    Buluştuk anlat dediler.
    Ne oldu felan derken biliyoruz biz anlat dediler.
    Ben başladım anlatmaya.

O zaman asgari ücret 10 sene önce 1000 lira benim maaşım 1300 lira. Toplam borcum ek hesap, krediler, kartlar vs 30 bin liraya ulaştı. Yani asgari ücretin 30 katı. Şimdinin enflasyonu vs 700-800 binine denk.

Kayınpederle babam anlaşmışlar yarın bankalara gidicez gözümüzün önünde kapatacaksın herşeyi diye. Gittik kartlar, ek hesap, kredi kartı vs derken hepsini kapattık.

Bu parayı bize geri ödeyeceksin biz sana borç olarak verdik dediler eyvallah dedim nitekim ödedim.

Daha sonra iş değiştirdik daha iyi işe girdik felan derken, hayatın sillesini yedik. 10 yıldır kredi kartı kullanmam. Kart limitim 400 bin lira. Tek kredim arabamın kredisi 28 bin lira o da 8 ay sonra bitiyor.

O an dönüm noktası oldu.
    Kredi kartı denen şey on numara birşey ama kullanmasını bilmeyene hayatı zehir eder.

Aa kartım var çek benzini, al telefonu, koy bilgisayarı deyip zamanında benim gibi yaparsanız gün gelir asgariyi bile ödeyemez duruma gelir borcu borçla kapatırsınız.

Kesinlikle kredi kartını beyaz eşya, tatil vs harici kullanmam onlardada taksit olduğu için.

Aileniz ile paylaşın arkadaşlar durumlarınızı, borcu borçla ödemeyin elbet patlarsınız. Ve sakin kredi kartını bedava gibi kullanmayın, kullanmasını bilmiyor iradeniz kötüyse kapatın, yada limiti düşürün.

Eskilerin lafıdır. Varsa yerim. Yoksa yemem.
    Cebinizde nakitiniz varsa alır yiyip için. Ama yokda birdahaki ay öderim çek şurdan demeyin, zaten olmayan birşeyi veremezsiniz.

Artık mantığım bu, ay sonu bakarım hesaplara çocuklar bişey mi istedi nakitim yoksa ay oğlum param yok ama kartla alalım demem. Maaşları alalım oğlum öyle alalım derim.

Allah kolaylık versin hepinize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 16 Mayıs 2025; 23:35:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Cloud Nine kullanıcısına yanıt

Hocam geçmiş olsun öncelikle . Senin anlattığın durum çok farklı . İyi niyetle borcunu ödemeye calismissin. Çocuğun olmuş eşin işten çıkmış. Sen yine gurur yapıp ailenden saklamissin. Senin durumunda olsam ilk yapacagim şey eşimle paylaşmak ailem de destek almak olurdu . Maalesef benim durum çok farklı . Dürtü bozukluğu problemim var . 2013 te memur olduğumdan beri her zaman maaşımın 4 te 3 u borçlara gidiyor . Yine tamamı bile borçlara gitse ödeyeceğim . Maalesef aylık ödemem 120.000 i bulmuş durumda Kripto vadeli işlemlerde battım. İyi niyetle yine ödemeye çalıştım . Taklalar ordan çek orayı kapat orayı yapılandır vs . Borcum 2 ye katlandı . Politika faizleri de yükselince çakıldım. En son maaş haczini kabullendim. En azından bankalarla ilisigim kesilirse dürtü bozukluğunda ulaşabileceğimiz bir para olmaz . Allah herkesin yardımcısı olsun . Takibe düşmeme 56 gün kaldı . Bu süreçteki önemli noktaları paylaşacağım . İdareci olduğum için dilekçe kanunu üst yazı kep , icra iflas kanunu ve yönetmeliklere hakimiyetim yüksek. Şu an yaptığım işlemler .

1)E imza cikardim

2)Kep adresi actim.

3)Başka birinin üstüne ön odemeli kart çıkardım . Maaşımı oraya aktardım

4)E tebligat adresini hallettim

5)bir kaç arkadaşımı dolandiricilar aramış dedim .Aileme borcumdan dolayı sizin arayan olursa suratına kapatın dolandırıcıdır dedim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batıköğretmen -- 17 Mayıs 2025; 14:30:16 >

• Batıköğretmen kullanıcısına yanıt
    İnşallah kurtulursunuz.
    Maaşınız yattığında cebinize nakit parayı koyup yiyip içmek bişeyler almak bambaşka. Herşeyi nakit yapmak bambaşka.
    Eskiden bişeye ihtiyacımız olurdu maaşa daha 1 hafta var aman kartla alaljm nolcak deyip dalardım karta.
    Şimdi daha maaşa 1 hafta var maaşı alınca diyebiliyorum. Bu bile benim açımdan paha biçilemez.
    6 ayda bir telefon değiştirirdim.
    Wc ye bile utanmasam arabayla gidecektim.
    Haftanın 4-5 günü dışarda ye.
    Lüks otellere tatile git derken patlamıştım en sonunda.
    100 binlik otele gidip şekil yapacağıma şimdi 30 binlik bungalova gidiyoruz 3-4 aile emin olun 100 binlik otelden daha çok eğleniyoruz.

Beni bunlar bitirmişti, lüks tüketim merağı.
    Gider, geliri aştığında anladım neyin ne olduğunu.

Şimdi hanımla ikimiz çalışıyoruz mesela borçlanacağım değilmi, eve giren paraya bakarım ödeyeceğim miktar toplam maaşımızın %40 ını geçmemesine çok dikkat ederim. 100 bin mi giriyor eve en fazla 40 bin borçlanırım ötesine geçmem. Cebime nakit kalması lazım ölüm var kalım var. 100 bin girip 80 binini borçlanırsam iki gün sonra bir yere para lazım olduğunda nakit çıkartamam ki yada kredi çekerim 80 binlik ödeme 90 olur. Elde nakit kalmayınca yüklen babam kartlara asgariyi öde sonra asgariyide ödemeyeme durumu olunca en son güm. İşte bu hale düşmüştüm.

Şükürler olsun kurtuldum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam inşallah sıkıntılarınız en kısa sürede biter. Bu konuda bir çok defa birinci ve ikinci maddede belirttiklerinizi gördüm, mümkünse bunların önemi nedir acaba açıklayabilir misiniz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Vay arkadaş cumartesi günü olmasına rağmen ve hiçbir iletişim olmadan vakifbank avukatı akillilik etmiş direkt icra başlatmış. Şimdi 7 gün başladı değil mi mal beyanı için?

• DiskoKralı D kullanıcısına yanıt
    Evrak elinize geçtikten sonra 7 gün

Eğer borca faize itiraz etme gibi durumunuz var ise evrak elinize ulaşmadan hangi icra dairesi ise gidip başvuru yapabilirsiniz kabul ediyorsanız resmi evragi bekleyin teslim edildikten sonra 7 gün süre başlıyor bilginiz olsun.

• haktan24 kullanıcısına yanıt

Itirazlik bir şey yok hocam sagolun. Ben yine de haftaya uyaptan yükleyeyim mal beyanı sonra yolumuza bakalım

• Cloud Nine kullanıcısına yanıt

Olmayan bir şeyi veremezsiniz. Bu doğru ama bu yokluktan ve mecburiyetten yapılan bir durum. Adamın nakiti yok ama kartında limit fazla olunca mecbur harcıyor. Hem de hesapsız ve şuursuz bir şekilde. O an sadece günü kurtarmakla geçiştiriyor ama üstüne katmadığı sürece hep eksiye giriyor. Buda gelecekte içinden çıkılmaz bir hal alabiliyor. Ben borçların en büyük darbesini çalışma hayatında yedim. Borçlardan ötürü iki işten çıkmak zorunda bırakıldım. Avukat bir yandan işveren bir yandan tutunamadık. Son işimde hala çalışıyorum ama başlarda yine borç ödemekle vaktim geçti. İdare ettirmekle ancak durumu kurtardık ve çok şükür şimdi hiç borcum yok. Kuru ekmek soğan yiyeceğimi bilsem bundan sonraki süreçte asla borç yapmak yok. Şunu da biliyorum ki borcumun olmaması ve sicilimin temiz olması sayesinde iş bakımından her yerde kapı açılabileceğini biliyorum. En önemlisi de bu. Bundan 5 sene öncesi güvenlik tedbirinden ötürü sabıka kaydı, 2 adet dava, 8 adet icra dosyası, kyk borcu ve gss borcu ne ararsan vardı. Hepsinin üstesinden geldim. Bugüne bakıldığında her şeyim dört dörtlük kirada oturmak dışında.

• earthfrost kullanıcısına yanıt

Hocam uyaptan icra dosyası tebliğ edilince 7 gün içinde , anaborcu kabul edip faizin yasal faizin üzerinde olduğuna itiraz etmemiz gerekiyor . İkincisi de 7 gün içinde mal beyanında bulunmamız gerekiyor . Bu ikisini de e imza ve kep olmadan yapmak istiyorsak, icra dairesine gidip elden vermemiz gerekiyor . 10 tane dosya geldiğini düşünürsek. En az 20 kere işi gücü bırakıp mesai saatinde icra dairesine gidip uğraşmak yerine , oturduğumuz yerden veya iş yerimizden bilgisayarımızı açıp, e imza veya mobil imza izi takip bu işlemleri kolayca yapabiliyoruz. Ayrıca insanlarla yüzyüze gelmemiş oluyoruz . Sadece bu da değil avukatlar ugrastiriyor bazen aileyi vs arıyor , onları ilgili mercilere şikayet etmek için yine e imza ile oturduğumuz yerden BDDK bankalar vs istediğimiz her yere yazabiliyoruz . Veya bankalar avukat üzerinden gelen talep üzerine maaş hesabındaki paraya vs bloke veyahut borcun olmayan hessplars bloke vs koyduracak . Bunlar içinde bankaya dilekçe yazmak gerekiyor . Yani sürekli kurumlara gitmek hem yıpratır hem de zaman yetmez .Diğer türlü bankaya git dilekçe ver oraya git dilekçe ver yıpratır insanı . Bütün resmi yazışmaları online yapabilmek için bu 2 madde çok önemli .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batıköğretmen -- 17 Mayıs 2025; 20:10:25 >

Hocam öyle söyleme . Avukatlar borcun üzerine yüzde 70-80 faiz gönderip tebliği gönderiyorlar . Faize itiraz etmezseniz dedikleri faizi olduğu gibi kabul edersiniz . İlgili dosyaya ilgi tutup

İlgi ; ........ İcra müdürlüğünün ...... Tarih ve .... Sayılı yazısı ,

Anapara borcunu kabul ediyorum ama uygulanan faiz temerrüt faizinin çok üzerinde bulundugu için faize itiraz ediyorum. İlgili Dosyada faizin tekrar hesaplanarak devletin belirlediği temerrüt faiz oranının uygulanması hususunda

Gereğini bilgilerinize arz ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batıköğretmen -- 17 Mayıs 2025; 20:17:59 >

Sagolun hocam. Şimdi tatildeyim pazartesi bakacağım

Cumartesi'de başlatılabiliyor icra açılış işlemleri. Siz hafta başı mal beyanı dilekçenizi sisteme yükleyin. Aile evinde yaşıyorsanız bunu da mutlaka dilekçede belirtin. Faiz oranı da şişirilmiş ise itiraz edersiniz günü geçmeden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makale_Helvetia -- 18 Mayıs 2025; 7:53:4 >
  • Makale_Helvetia kullanıcısına yanıt
    Faiz oranları bankaya göre değişmiyor mu hocam? Yasal bir sınır var mı? Mesela TEB temerrüt faizi 64 demiş Akbank 77. Gerçi ben itiraz etmedim banka sözleşmesine göre kendi belirliyor diye düşünmüştüm

• allisone1 A kullanıcısına yanıt

genelde sözleşmede yazan rakamlara göre belirliyorlar ama ipin ucunu kaçırabiliyor bazen avukat arkadaşlar..o yüzden kontrol edip öyle itiraz etmek gerekiyor. 7 gün süre var sonuçta itiraz için. ondan sonra borcu kabul etmiş oluyorsun

• 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.