merhaba, totalde 600 binlik bir kredi borcum mevcut. Elime her ay aşağı yukarı 70-75K kadar maaş geliri geçiyor, bununla kredi kartı ve kredileri kapatmaya çalışıyorum ama önümüzdeki bir kaç ay iyice zorlanacağım gibi görünüyor, ilk defa 6-7 günlük bir gecikmeye girdim. Günü geçen kredilerim için icralık olursam icra bu sadece günü geçen tutarlara ait krediler üzerinden mi oluyor, yoksa tüm borcuma mı gelir? Üzerimdeki kredilerin en büyük meblağlısı 150 bin tutarında. Ufak gibi görünse de Malesef 40-50 binlik bir kaç kredi aldığımda ödeyemediğimden dolayı birike birike bu hale geldi. Üzerimde ailemin yazlık evinin tapusu mevcut, eğer bu borcun ödeyemediğim kısmına gelirse bunun için önce üzerimdeki evin tapusunu mu alırlar yoksa 4te 1lik maaş haczi vb yoluna girebilir miyim? Ailemin haberi olmadan gerekirse yapılandırma veya maaş haczi yoluyla bu işi çözmek istiyorum umarım bilgisi olan vardır. Şimdiden teşekkürler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gozgoz89 -- 18 Mayıs 2025; 12:16:38 > |
Kart icra Süreci Baştan Sona (71. sayfa)

-
-
Merhabalar hocam . 70-75 civarı maaşa göre 600.000 TL civarj borç . Haciz işlemlerine değecek bir borç değil . Kredilerinizi sırayla geciktirerek üstesinden gelebilirsiniz . 90 güne düşmeden rahatlıkla altından kalkabilirsiniz . Yapılandırma borcun 2 katına çıkması demek . Örnek veriyorum 5 krediniz 2 kredi kartiniz var . Kredi kartini ödeyin , ondan sonra mali musavir bir arkadasiniz vs var ise 50.000 TL lik alisveris yapıp 45.000 TL yi hesabiniza göndermesini sağlayın. 45.000 TL ile kredilerinizi ödeyin. Şu an için icraya düşmeden çözümünüz çok. Sanal illet kripto vs probleminiz var ise internet şube vs bir yakininiza devredip bu işleri onlar ile halledin . 2-3 ay bu şekilde yaparsaniz . Borç duzeyiniz ödeyecek duruma gelecektir .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba, cevabınız için teşekkür ederim hiç öyle kripto ya da başka bunun gibi bir harcamam olmadı tamamen gereksiz ve fazlaca gezip tozma sonucu yaptığım boyumdan büyük masrafları ön göremeyişim sonucu kendim ettim kendim buldum. bunları kısmaya başlayınca kart borçlarım da azaldı zaten ama krediler sabit kaldı tabii. bazı yerlerde bankalar 60. günde avukata veriyormuş diye okudum ama böyle bir hakları var mı, örneğin 80 küsürüncü güne kadar ödeyebildiğim durumda avukatlık bir durum olmadan atlatabilir miyim?
-
60 gün sürekli ararlar ne zaman ödersiniz gecikmede vs diye resmi olarak icra işlemi baslatamazlar . Ama bu süreçte eve ödeme emri ödeyin vs diye zarf gönderirler ailenizin haberi olur . Siz dediğim gibi ödeyecek güçtesiniz şu an için yapılandırma yapıp icraya düşeceksiniz hiç yapmayin. Yapılandırma demek borcun 1.5 katına çıkması demek . Üzerine yapılandırmayı da ödemezseniz icra demek borcun 3-4 katına çıkması demek . Ama yapılandırma seçeneğini kullanıp icraya dusmeyecekseniz bence yapılandırma yapmalısınız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ailemden ayrı bir ilde yaşıyorum bu sebeple kağıt vs göndermelerinin sıkıntısı yok, sadece iş ödeyemeyeceğim kadar icralık bir sürece gidecekse üzerimde tapusu bulunan evi riske atmak istemiyorum. Mevcut haliyle ödeyebildiğim kadarını ödemeyi deneyip 1-2 ay sonrasında iyice sıkıntı yaşarsam yapılandırmayı düşünmek en iyi seçenek gibi duruyor şu anda. Çok teşekkür ederim yönlendirmeniz için.
-
-
alttaki fırlamanın yorumuna ne demeli?
millette nakit bol da sanki keyfi kredi çekiyor..
-
Onu yazdığına pişman eden yorumlar geldi. Tuzu kuru olanlar haliyle bu konularda saçmalayabiliyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba konuda hocalarımız bilgi vermiş lakin ben de şu hususlara dikkat çekmek isterim
İcra dosyası açılır ise bahsettiğiniz tapulu yer sıkıntıya düşer
-
merhaba, peki icraya düşünce önce anlaşma yoluna gidiliyor mu yoksa hiç bir şey söylemeden 91. günde tapuya el mi koyarlar?
-
Öyle bir şey yok ben süreçle ilgili sizi bilgilendireyim.
90 gün yani 3 dönem ödeme yapmadınız varsayalım.
Banka dosyanızı anlaşmalı olduğu avukatlık bürosuna yönlendirir.
Büro icra dosyası oluşturur ve size tebligat gelir
İtirazınız var ise itiraz edersiniz 7 gün süreniz olur itiraz için
Bunun sonrasında icra takipte kesinleşir
Artık bu noktadan sonra avukat Uyap Vatandas üzerinden kontrol edebileceğiniz üzere
Size ait sgk kayıtları, tapular, araçlar vb. her şeyi sorgulama hakkına sahip olur
Tasarruflarına göre isterlerse sgk kaydınıza istinaden maaşınıza 1/4 haciz uygularlar
İsterse tapuyla ilgili işlem yapabilirler
Yani icra kesinleştiğinde avukat ile anlaşma yapma şansınız mutlaka vardır lakin
bankayla anlaşmak daha kolay bir yöntemdir
Ayrıca icra dosyası açıldığında masraflar dosyaya ekleneceği için bu durumda borcunuz artacaktır
Dediğim gibi icra kesinleştiğinde üzerinizdeki taşınır taşınmazlar ve maaşınız ile ilgili tasarruf ilgili avukatlık bürosundadır
Yani bir baktınız eve hacze geldiler bir baktınız maaşa haciz koydular bir de baktınız tapunuz satışa çıkmış borcun tahsili için yani demek istediğim icraya düşmeyin
Aslında "icraya düşmek" biraz garip bir tabir ama konu genelinden anlaşılacağı üzere çok yıpratıcı ve yorucu bir süreç ayrıca bir sürü masraf dosyaya ekleniyor ve borcunuz büyüyor
Eğer bankayla anlaşıp borcu yapılandırırsanız faizlerden ötürü borcunuzda yükselme olabilir lakin taksit sayısı artarsa ödemeniz kolaylaşabilir
Avukatlık büroları zaman zaman kampanya yaparlar ve banka borçları ile ilgili indirime gidebilirler lakin bu her durumda geçerli bir şey değil konu genelinden anlaşılacağı üzere
Ben böyle yazıyorum ama genel itibariyle konuyu incelediğiniz varsayımında bulunuyorum.
Aklınıza takılan şeyler olursa sormaktan çekinmeyin
Bu arada mutlaka UETS hesabı açın
Böylece adresinize kağıt gönderemezler her şey internet üzerinden gelir
UETS hesabı açtıktan sonra Uyap Vatandaş üzerinden UETS hesabınızı ekleyin
Bir de operatörünüz üzerinden mobil imza aboneliği yapın böylece Uyap Vatandaş üzerinden her işlemi yaparsınız adliyeye gitmenize vs gerek yoktur
-
çok teşekkür ederim, açıkcası malesef utanıyorum biraz kendimden bu şekilde borçlanmış olmaktan dolayı bu yüzden hiç bir arkadaşıma aileme vs anlatamadım burayı da araştırırken buldum. bu sebeple haklarımı da çok fazla bilmiyorum, toplam borcum fazla görünse de parça parça kredilerin toplamı olduğu için en yüksek taksit 13-14K tutarlarında, bu sebeple kapatabildiğim kadarını 90 güne kalmadan geciktirerek döndürmek en mantıklısı gibi görünüyor, umarım icra aşamasına gelmeme gerek kalmadan azaltabilirim biraz.
-
hocam yukarıda toplam 600 k brcum var demiştiniz .
gerekirse 2-3 sene kredi çek borcu kapat icraya düşme ücraya düşerseniz yıl dolmadan 1 milyon borcunuz olur
yaşayacağınız stres sıkıntı çabası
o yuzden isterse uzun vadeli yüzde yüz maliyet gelswin yien karda olursunuz
75 k maaştan 4/1 18-20 eder.
yzde yüzde uzun vadeli ile kredi aylık 20 k ile gerekirse 25 k ile kapatınız benden tavsiyesi 40-50 ay vadeli kredi yapılandırma yapınız
-
-
hocam maaş varken kolay kolay fona devretmiyorlar . sizin kredi kullandığınız bank aksiyoyuna bağlı
-
hocam nette kendiniz yapıyorsanız bunun altına düşmez .ekonomik olarak siz kendi planınız yapınız ona göre
-
yapılandır diyince sadece tek teklif bu çıkıyo banka kafasına göre bana seçtirmyo. şubeye gitsem bir faydası olur mu acaba.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
subeye faydası olur .durumu onlara anlat onlar elinden geleni yaparlar
-
hocam bu banka 6 ay içerisinde hiç bir işlemde ypamadı direk devretti . diğerleri daha duruyor .
bakalım nasıl bir yol izleyecekler .
zaten borçları komple toplasam fonda bir çözüm yolu yaparım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X