digitürk yayınını izlerken ekrana kart doğrulama işlemi yapılıyor yazıyor,sanırım bu güncelleme işlemi ama bu işlem en olmadık zamanda gerçekleşiyor,haber izlerken dizi izlerken ve 10-15 dakika sona yayın geliyor yayının olmadığı sürede trt ler açık müşteri temsilcisiyle görüştüğümde elektirk bağantınızı kestiniz mi dedi hayır kullanmadığım zamanlar bekleme konumuna alıyorum dedim sadece elektrik kesintilerinde bağlantı elde olmayan nedenlerle kesiliyor dedim oda elektirik kurumunun hatası yeni abonesiniz bir süre bu doğrulama yapılacak dedi 2 haftalık aboneyim bu yazdıklarım normal mi müş. temsilcisi pek inandırıcı gelmediği için sizlere soruyorum yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.
bilgisi olan arkadaş yokmu?
Hayır, müşteri hizmetleri yanlış söylemiş. Kart doğrulama Dijitürk şifreli kanalları harici bir kanalı 10-15 dakika seyredip sonra tekrar şifreli kanallara geçtiğiniz her seferinde yapar. Bu eski abone kartlarında böyle bir özellik yok, ama maalesef 1 sene ve civarı abone olanlara bu yeni tip kartları verdiklerinden dolayı böyle bir olay var. Yani sizin kartınızın seri numarasıyla uydu alıcınızın seri numarasının birbirine eşleşmesi lazım, yoksa şifreli kanalları seyredemezsiniz. kartı çıkarıp başka bir dijitürk uydu alıcısına taksanız bile seri numaraları eşleşmeyeceği için seyredemezsiniz. Şifreli kanallardan ayrılıp diğer normal kanallara geçtiğiniz her 10-15 dakika sonrasında bu kart doğrulama işlemini yapar, yeni abonelikle ilgisi yok benim 16 ay oldu halen yapıyor.
sırf bu yüzden iptal ettiricem digitürkü... İyice gerdi artık 10 dakka beklemek...
Ben cihazı standby a getirip tekrar açınca düzeliyor.