Mercedes-Benz, 2013 model Sl sınıfının detaylarını sonunda açıkladı. Aslında bu açıklama Detroit Otomobil Fuarı sırasında yapılacaktı ama aracın broşürünün çalınarak, Almanya’da bir forum sitesinde görsellerin paylaşılması markayı erken bir açıklama yapmak zorunda bıraktı. Bugüne kadar bazı web siteleri ve dergilerde fotoğraf galerilerini gördüğünüz Yeni SL Sınıfı’nı sizlerle paylaşmak için basın meslek ilkeleri ve gazetecilik etiği nedeniyle Mercedes-Benz Türkiye yetkilileriyle görüştük ve bekleme kararı aldık. Emek hırsızlığını ödüllendirmemek amacıyla resmi açıklamaya kadar yayınını beklettiğimiz Yeni SL Sınıfı’nın üretim detaylarına ve kamuflajlı resmi fotoğraflarına Carmedya’nın şu an yayında olan Aralık sayısında yer vermiştik.
Stuttgart’ta yapılan açıklamayla basına tanıtılan 2013 model SL Sınıfı, 60 yıl önce başladığı yolculukta her zaman sportifliğin, şıklığın ve konforun sembolü olmayı başardı. Yeni SL, ilk kez tamamen alüminyum şasiye sahip olmasıyla öne çıkarken, bu sayede önceki jenerasyona oranla 110 kg. daha hafif bir gövde ağırlığına sahip. Bu ağırlık farkı araç bütün donanımlarıyla satışa hazır hale geldiğinde ise 140 kilograma kadar çıkıyor.
Mercedes-Benz yenilenen otomobilde bazı yenlikçi teknolojileri de ilk kez deniyor. Bunların arasında en önemlisi Magic Vision Control adı verilen ve sileceklerin çalışma prensibini yeniden belirleyen bir sistem. Bu sistemde silecekler üzerlerindeki su kanalları sayesinde artık tek bir noktadan değil, silecek üzerindeki çok sayıda bağımsız noktadan su püskürterek bu sayede çok daha net ve temiz bir görüş alanı sunulmasını sağlıyor.
BlueDIRECT teknolojisiyle donatılan Yeni SL’in çevreci motoru daha fazla güç sunarken, önceki jenerasyona göre yüzde 29 oranında yakıt tasarrufu da sağlıyor. FrontBass sistemi ise bu lüks ve sportif aracı açık ve istenildiğinde kapalı bir konser salonuna çevirebiliyor.
Yenilenen otomobil yine başarılı bir grafik çizen selefine oranla daha fazla konfor ve performans sunarken, lüks roadster sınıfına yeni standartlar getiriyor.
Daimler AG Yönetim Kurulu Başkanı ve Mercedes-Benz Binek Araçları Başkanı Dr. Dieter Zetsche Yeni SL için şunları söyledi; “Dünyada 900 milyon otomobil ve binlerce model bulunuyor. Ancak az miktarda otomotiv ikonu olmayı başarmış model var. Bizim SL modelimiz de sınıfı, stili ve üst düzey konfor ve küksüyle onlardan biri… Ancak bu özelliklerini inanılmaz bir sportiflik ve dinamizmle birleştiriyor. Gottlieb Daimler’in daha mükemmele ulaşma tutkusunu yansıtan bu araca ulaşmak için mücadele edeceksiniz.
KEŞKE ÖN FARLARI BİRAZ DAHA İNCE YAPSALARMIŞ AMA YİNEDE MUHTEŞEM
Far kısmına katılıyorum. Ancak araç hacim olarak da motor olarak da gelmiş geçmiş en iyi SL Roadster olacağını vurguluyor. Bakalım test etmek kısmet olur mu :)
Eski kasasının fındık motoru 160.000 euro dan başlıyordu. Bu artık zamdan da dolayı 200.000 euro dan başlayıp 500.000 euro yu bulur heralde. Ama güzel araç tabii. Özel bi kere.
Mercedes'in şu spor arabalarının modellerini bi türlü öğrenemedim gitti ,hep karıştırıyorum