Şimdi Ara

Karşıdakini kör etmeyen xenon lamba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Var mıdır, farların mercekli olması şart mı? fiyatlar ve önerileriniz alınır. Ayrıca ben internetten baktım, 2li olarak satılıyor, yani 2 kısa 2 uzun 2 de sisler için mi almalı (sisler çok önemli değil) mantıken bu şekilde oluyor. Aynı lambalar hem uzun için hem de sis için kullanılabilir mi mesela.

Apaçiliğe kesinlikle karşıyım. (forumda da çok eskiyim, apaçi taşlayan kesim oldukça yoğun burada, iyi bilirim :) Hele ki trafikteki yayaların ve diğer sürücülerin hayatının tehlikeye atılmasına kati suretle karşıyım. Yalnızca beyaz renk daha çok hoşuma gidiyor ve halojen lambada selektör yapmak için çek bırak yapıldığında uzunlar tam olarak yanmadığından 1 saniye kadar basılı tutmak gerekiyor dikkat çekmesi için, xenonda sanırım böyle bir sorun yok, bir anda yanıyor ve bir anda sönüyor diye biliyorum.

• Beyaz halojen ampul kullandım daha önce osramıda philipside yalan dolan. Yok %130 muş falan hikaye. Yağmur yağsın 10 cm önümü göremiyordum kör tavşan gibi gidiyordum. Ayrıca dediğiniz durum yoktu selektör yapınca normal şekilde yanıyordu.

Mercek olmazsa hepsi göz alır. Şimşek etkili led xenon diye satılanları alıp arabanıza takmayın lütfen.

En güzeli fabrika çıkışı orjinal xenon farlı araç almak. Yolda görüyorum bazen adam fluence almış beyaz farla geziyor. Komik duruyor.
  • Farlerın mercekli olması şart. ışık dağılıyor malesef.

Temiz, zifiri karanlıkta aa ne güzel aydınlatıyor diyorsunuz ama yağmur yağdımı yanıp yanmadığı belli olmuyor.

Far tasarım merkezlerinden kaliteli bir mercek uygulaması ile kullanılabilir.

haricinde standart ucuz halojen + far ayarı ve far temizliği görüş için en ideal seçeneğiniz.
  • size önerim: karşıdakini rahatsız eden ampul takmayın, çok küfür yer kulak çınlamasından uyuyamazsınız.
  • Xenonla falan uğraşmayın, muayene zamanı sök tak işine girmeyin, anadolu yakasında farcı Altan var, mercek + beyaz ampul çok işe yarar...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam o soylediginiz yan sonler uzunlar icin ancak orjinal bi-xenonda oluyor.
    Xenonlar aksine halojenden daha gec yanar. Bi-xenonlarda kapak vardir o kapagi aciyor arac aslinda uzagi aydinlatmak icin o yuzden o kadar anlik geliyor.
    Sonradan yaptiginiz uzun xenon halojenden daha gec yanar.

LED arastirin. Xenondan cok daha zahmetsiz olacaktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 9 Haziran 2020; 20:14:20 >
  • Siz buradaki çok bilmiş arkadaşlara bakmayınız, bunlara kalsa bütün ledler göz alır, herkes apaçidir, fiyat artışları için tek suçlu al satçılar ve galericilerdir, bir de birim paracılar çıkar gelir şimdi onlar da ayrı bir vaka, her neyse hocam. Sizin ihtiyacınız olan şey led far, son bir yılda merceksiz de odaklama yapabilen halojen farları bire bir taklit edebilen led farlar üretiliyor artık, bu farların ışık üreten kısmı döndürebiliyor ve böylece gerekli odaklama sağlanabiliyor,
    Ben aldım ve kullanıyorum, aldığım linki ve test videosunu aşağıda koyuyorum.

Video bana aittir, İstanbul forum otoparkında çekilmiştir.

Kesinlikli göz alma veya ışık dağıtma söz konusu değil, videoda görüleceği üzere far çizgisi açıkca görülmektedir, ve aracımda mercekli far bulunmamaktadır.

aliexpress.com
    US $21.61 47% OFF|Novsight H7 LED H4 H11 H8 H1 ampuller için otomatik Mini HB3 HB4 led farlar ampuller canbus 6500k otomatik farlar sis farları 12v|Araba Far Ampulleri (LED)| - AliExpress
    https://tr.aliexpress.com/item/4000266162509.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.4ccf4c4d8Uvs40

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihm -- 10 Haziran 2020; 1:2:31 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kör nokta uyarı sistemi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fatihm F kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam, bilgilendirmeler için. Peki yağmurlu havada kullandınız mı hiç, önümü göremiyorum falan yazmış diğer arkadaşlar, benim için karşıdakinin gözünü almaması, güzelce görüş sağlayabilmesi ve beyaz olması(maviye kaçan beyaz değil) önemli, bunlardan biri olmazsa o lambaları almayı düşünmem
  • Ben hız sınırlarına uyan bir insanım, yağmurda da hız sınırlarına uyuyorum ve yağmur yağdığında hızımı daha da azaltıyorum, bu güne kadar bir çok araç kullandım, orjinal led farlı, orjinal bi-xenon farlı, otomatik far ayarları olan, kullanmış olduğum hiç bir arabada yağmurlu havada sıkıntı yaşamadım. Hız sınırlarına uyulduğunda çokta sıkıntı olacağını sanmıyorum, yağmurda zaten görüş mesafesi düşüyor bir de hızlı araç kullanıldığında görüş mesafesinin düşmesi gayet normal, bunu led fara veya xenon fara bağlamak yanlış olur bence. Bana göre beyaz farın tek dezavantajı kar yağışında ve siste olur, çünkü beyaz ışık karda ve siste belli olmaz, bu yüzden ben sis farlarında sarı ışık kullanıyorum ki kar yağışında ve siste daha görünür olabilmek için.

Bu arada ışığın rengini ledin sıcaklığı belirliyor tabi sıcaklıkda parlaklığa etki ediyor, ışık ne kadar parlaksa o kadar maviye doğru bir ışık oluyor, detaylı bilgiyi netten bulabilirsiniz. Farlar doğru odaklandığında karşıdakinin gözünü almaz, yani aslında göz almasının nedeni ışığın parlak olması değil ışığın odaksız olmasıdır, doğru odaklandığında ışık ne kadar parlak olursa olsun karşıdakinin gözünü almaz, odaklamayı yapabilmek içinde mercek olmazsa olmaz değildir.

• fatihm F kullanıcısına yanıt
    anladım hocam çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.