Şimdi Ara

Karşı tarafın değer kaybını kim öder?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
51
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Popüler Konular listesinde
32. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: 1
Giriş
  • Ocak ayı içinde % 100 kusurlu olarak kaza yaptım. Arkadan vurdum. Aracı yaptırdılar. Bugün gelen mail de değer kaybı dosyası açtıkrdıkları bilgisi geldi. Kaskon hepiyi premium genişletilmiş kasko. Trafik de hepiyi. Bana herhangi bir ödeme çıkacak mı? Bir de sizce bu fotoya göre bagajı değiştirmiş olabilirler mi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Geçmiş olsun, trafik sigortanız karşı araca verilecek hasarları ve değer kaybı tazminat tutarını bu yıl için 400.000tl tutarına kadar öder, detayları acenteniz sistemi üzerinden görebilir, acenteden bilgi alabilirsiniz, kaskonuzda imm teminatınız varsa bu tutarın üstünü maddi hasar + değer kaybı tutarını yine kaskodaki imm teminatınız öder, bu tutarıda aşarsa o zaman cepten tamamlamak zorunda kalırsınız.

ONLARCA FORUMCU MUTLU MÜŞTERİ KONU LİNKİMİZDE...

AYRICA AYIN İLK GÜNÜNE ÖZEL ALLİANZ KASKODA NET %30 İNDİRİM FIRSATI!

FORUM KONUMUZ...
  • xweser X kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun.

Kazada %100 kusurlu olduğunuz için karşı tarafın uğradığı maddi zararları ve değer kaybını sizin sigortalarınız karşılamakla yükümlüdür. Sizin cebinizden doğrudan bir ödeme çıkma ihtimali oldukça düşüktür. Süreç şu şekilde işler:
    Karşı tarafın açtırdığı değer kaybı dosyası kapsamında hesaplanan tutar, öncelikle sizin Hepiyi Zorunlu Trafik Sigortanız tarafından ödenir. 2026 yılı itibarıyla trafik sigortasının araç başına maddi hasar/değer kaybı limiti 400.000 TL'dir.

Eğer karşı aracın toplam onarım masrafı ve değer kaybı tutarı bu 400.000 TL'lik yasal sınırı aşarsa, aşan kısım için Hepiyi Premium Genişletilmiş Kasko poliçenizde yer alan İMM (İhtiyari Mali Mesuliyet) teminatı devreye girer. Premium paketlerde İMM limiti genellikle çok yüksek (veya sınırsız) olduğu için aradaki farkı da kaskonuz üstlenir.

Özetle: Sizden kişisel olarak bir ödeme talep edilmez; tüm süreç trafik sigortanız ve kaskonuz üzerinden çözülür.

Paylaştığınız fotoğrafa bakarak kesin bir hüküm vermek teknik olarak zor olsa da, hasarın yapısı ve sigorta/servis uygulamaları üzerinden bir tahminde bulunabiliriz.

Fotoğrafta, öndeki gri/füme renkli aracın bagaj kapağında tam ortada, plakanın hemen üstünde oldukça geniş ve derin iki büyük göçük (bükülme) görünüyor. Darbe tam olarak bagaj kapağının sacının gerildiği, mukavemet noktasına denk gelmiş.
    Katlanma ve Çizgiler: Sacın üzerinde keskin katlanma çizgileri oluştuysa, boyasız göçük düzeltme veya lokal çektirme işlemleriyle sacı orijinal pürüzsüz formuna kavuşturmak neredeyse imkansızdır.

Eğer karşı araç onarım için yetkili servise gittiyse, yetkili servisler genellikle düzeltme (kaporta işçiliği) yerine orijinal parça değişimi yoluna giderler. Bu hem daha garantili bir onarım sağlar hem de işçilik süresini kısaltır.

Bagaj kapağının alt kısmındaki kilit mekanizması veya eğer varsa elektrikli bagaj motoru, içerideki sacın eğrilmesinden dolayı zarar gördüyse kasıntıyı önlemek adına kapağın komple değişimi onaylanmış olabilir.

Haricen hasar ve değer kaybı üzerinden bir ödeme doğmasa da son zamanlarda araç mahrumiyet bedeli altında icra takibi başlatıldığını sıkça görüyoruz. Mahrumiyet bedeli (aracın tamirde geçirdiği süreye bağlı olarak yatma bedeli) genelde kasko tarafından karşılanmamakla birlikte istisnai olarak bazı şirketlerce minimum oranlarda güvence sağlanabiliyor. Olası bir ödeme doğması durumu ancak burada söz konusu olabilir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Hepiyi online dan bilgilere ve fotolara ulaştım. Bagaj değişmemiş. Alt tampon değişmiş. Ve olayı takibi avukata vermişler. Araç şirket adına kayıtlı ankarada. İlaç şirketi. Avukatı buldum ve aradım. Araç yatma bedeli için işlem yapmayı düşünüyorlarmış ama müvekkilinin beklentisini öğrenip bana icra tebligatı yollamadan önce bildirip orta yolu bulmaya çalışacağını söyledi. Ankarada avukat Fatih Turan diye biri. İnşallah her kazadan sonra bu olaylara zıplayan avukatlardan değildir. Rakam yüksek çıkarsa şirketi arayıp ilgilisi ile de görüşeyim diyorum. Bu noktada sigortacı arkadaşların tavsiyesi ne olur? Araç yatma bedeli için daha işlem başlamadılar ama başlatacaklar gibi izlenim aldım. Aşağıda resimler var yapılan işlemlere yönelik.

Avukat :

https://www.fatihturan.av.tr/

Aracın sahibi şirket

https://www.pharminalilac.com/

Yapılan işlemler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xweser -- 14 Temmuz 2026; 6:6:28 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.