Şimdi Ara

KARS ve ASKER OLMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
21.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • VAR MI ORALARI BİLEN? ORALI, ORAYA GİTMİŞ, DAHA İYİSİ ASKERLİĞİNİ 14. MEKANİZE PİYADE TUGAYINDA YAPMIŞ OLAN? TAMAM BİLİYORUM, ORASI ÇOK SOĞUK OLACAK, DONACAZ, 3 METRE KAR OLACAK FALAN-FİLAN. BUNLARIN DIŞINDA HER TÜRLÜ YORUMU PAYLAŞMANIZI İSTERİM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filidor -- 12 Mart 2007; 3:27:06 >

• Ben oralıyım. Kışı çok serttir ve fakir bir şehirdir.
    Yüzbinlerce kişi göç etmiştir geriye kalanlarıda zar zor sürdürürler yaşamını. Sıcak kanlıyız ama zoğuk olmasına rağmen havanın :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: filidor

VAR MI ORALARI BİLEN? ORALI, ORAYA GİTMİŞ, DAHA İYİSİ ASKERLİĞİNİ 14. MEKANİZE PİYADE TUGAYINDA YAPMIŞ OLAN? TAMAM BİLİYORUM, ORASI ÇOK SOĞUK OLACAK, DONACAZ, 3 METRE KAR OLACAK FALAN-FİLAN. BUNLARIN DIŞINDA HER TÜRLÜ YORUMU PAYLAŞMANIZI İSTERİM.

VATAN SANA CANIM FEDA!

HER TÜRK ASKER DOĞAR!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

TÜRK ÖĞÜN ÇALIŞ GÜVEN!

.....

sen ne zaman gidicen asreke?oraya mı gidicen?usta olarak mı gidicen acemi olarak mı?mayıs ta mı gidicen? yaa çok sru sordum da bende bu hafta içi öğrenicem..mayıs celbinde gidicem... mrk ediyorum... senne zman öğrendin?

• ben 10 gün sonra Kars'ta olacağım Ustayım, hatta biraz fazladan usta denebilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lo@ding

quote:

Orjinalden alıntı: filidor

VAR MI ORALARI BİLEN? ORALI, ORAYA GİTMİŞ, DAHA İYİSİ ASKERLİĞİNİ 14. MEKANİZE PİYADE TUGAYINDA YAPMIŞ OLAN? TAMAM BİLİYORUM, ORASI ÇOK SOĞUK OLACAK, DONACAZ, 3 METRE KAR OLACAK FALAN-FİLAN. BUNLARIN DIŞINDA HER TÜRLÜ YORUMU PAYLAŞMANIZI İSTERİM.

VATAN SANA CANIM FEDA!

HER TÜRK ASKER DOĞAR!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

TÜRK ÖĞÜN ÇALIŞ GÜVEN!

.....

sen ne zaman gidicen asreke?oraya mı gidicen?usta olarak mı gidicen acemi olarak mı?mayıs ta mı gidicen? yaa çok sru sordum da bende bu hafta içi öğrenicem..mayıs celbinde gidicem... mrk ediyorum... senne zman öğrendin?

Ahsuaasu tam ben atlıyodum bu şekilde Lo@ding biz takıntı yaptık sanırım

• Arkadaşım şimdiden hayırlı teskereler
  • sanırım kars'ta internet bağlantısı sağlam değil ya da kimse burayı bilmiyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Denizci olmak için.
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • güzel yerdir ancak 14 mekanize neredeymiş bir onu öğren
  • Karsta yaptım ben askerliği. ( Jandarmaydım ama )
    Tugay Kars' ın merkezinde . Ve herhangi bir şekilde ceza alanlar orada hapis yatıyor.

Soğuk olmasına oluyor . Ama -24 derecede olduğu zaman bile istanbulun -5 derecesi gibidir soğuğu.
    Kuru bir soğuk yani , öyle inanılmaz bir soğuk değil.
    Sürekli kar göreceksin , haziranda bile yağdığını görebilirsin.
    Kars merkezde 1 tane sinema var , birkaç tane pastane , lokantalar vs . Çok büyük bir yer değil , ilk gittiğinde karışık gelse de birkaç defa çarşıya çıkınca ezberleyeceksin her yerini.
    Merkezde birsürü askeri malzeme satan dükkan var buradan fazla bişey götürmene gerek yok.

Gazeteler , bayilere en erken sabah 11 gibi geliyor , buna alıştır kendini :)

Fotoğraf çekme imkanın olursa Enis Color var :) çok kaliteli dijital baskı yapar
    ( istanbulda bile o kadar kaliteli resim yaptıramadım fotoğrafçılarda )

Çarşıda bişeyler yemek istersen de Enis Color' un hizasında biraz yukarıda büyük bir lokanta var . Çorbaları ve adana kebabı diğerlerine göre daha iyidir , tavsiye ederim.

Uçakla gideceksen , havaalanından merkeze gelene kadar 3 - 4 km yol var . Ve taksiye binersen - ki başka bir imkanın olmuyor .. istanbuldakinin 3 katı para veriyorsun. O nedenle bir iki kişi bulup ortak olun derim.

Ek olarak ;
    kısa dönem yapacaksan alışana kadar zaten bitirmiş olursun , ama uzun dönemsen zorlu bir döneme hazırlıklı ol . Çünkü büyük şehir ortamını çok özlüyorsun

Bunların dışında sormak istediğin birşey varsa yazabilirsin

• Kars güzeldir. Doğu şehirleri icinde insanlar bakımından uygarlık düzeyi yuksektir.
  • ben karsın kazası sarıkamışta yaptım askerliğimi, insan gitmeden inanmıyor , hayatımda gördüğüm en güzel yerlerden biri. soğuğu seni korkutmasın -25 -30 olsada inan insanı nedense hasta etmiyor. ben izmirde daha kolay hasta oluyordum ama sarıkamışta hiç hasta olmadığım gibi, hani derler ya maydonoz gibi gittim turp gibi döndüm...hayırlı teskereler. sivil hayatta oraları görmek zor bari bu kutsal görev sayesinde oraları görmüş olursun......
  • ben karsta jandarma komando olaraK yaptım askerliğimi.görevim icabı karsın dağını taşını ilçelerini bilirim.çok gezdim dağlarında.(aşıkdede , kazıkkaya , madur .benim gittiğim yerleri karsın yerlisi bilmez.güzel memleket.dağlarından doğal kaynak suları fışkırır.aras nehri harikadır hele birde yüksekten bakma imkanın olursa yılan gibi kıvrılır doğada.havası soğuktur ama üşümezsin.alışana kadar havasına 3 günlük bir hastalığım oldu sonraki 15 ay boyunca burnum dahi akmadı.rakımı yüksktir ciğerlerini temizlersin nefesin açılır.

susuz , selim , arpaçay , sarıkamış , digor , aklımdaki ilçeleri . sarıkamış harikadır. digorun yerleşim yeri çok ilginçtir çanak içinde ilçe gibidir.yol yukarısından geçer . yanından geç ilçeyi göremezsin. karsın merkezi güzeldir.şirin bir doğu kenti.kentte rus yapılarına çokça rastlıyacaksın. gittiğinde kars kalesini ziyaret et.rivayet o dur ki kars kalesini ziyaret eden ömründe mutlaka kars'a tekrar gelir derler.tugay da 2-3 gün mahsur kalmıştım.izin dönüşü havaalanında inzibatlar bizi toplayıp(hangi akla hizmetse) tugaya götürdüler.bildiğim şu müthiş derecede devrecilik var . hiç hoşuma gitmemişti.kışları çetin geçer kar yerden 8-9 ay boyunca kalkmaz.

aklıma daha başka şeyler gelirse veya sormak istediğin varsa yazarım.hayırlı teskereler dilerim

• quote:

Orjinalden alıntı: emekli1955

ben karsın kazası sarıkamışta yaptım askerliğimi, insan gitmeden inanmıyor , hayatımda gördüğüm en güzel yerlerden biri. soğuğu seni korkutmasın -25 -30 olsada inan insanı nedense hasta etmiyor. ben izmirde daha kolay hasta oluyordum ama sarıkamışta hiç hasta olmadığım gibi, hani derler ya maydonoz gibi gittim turp gibi döndüm...hayırlı teskereler. sivil hayatta oraları görmek zor bari bu kutsal görev sayesinde oraları görmüş olursun......

Ben Sarıkamışlıyım...Gerçekten -20 ,-25 olmasına ragmen bu Ankarada olan adamı öldüren soguk orada yok...Bu Ankaranın da sogugu ayrı pis bişey sıcagı ayrı

• Arkadaşım Karsda yapıyor askerliği. Geçen konuştuk acemiliği bitirdi ama yinede acemi asker gibi davranıyorlarmış. Devrecilik varmış. Acıdım çocuğa. Umarım bizeiyi biryer düşer.
  • quote:

Orjinalden alıntı: blue_wind

Arkadaşım Karsda yapıyor askerliği. Geçen konuştuk acemiliği bitirdi ama yinede acemi asker gibi davranıyorlarmış. Devrecilik varmış. Acıdım çocuğa. Umarım bizeiyi biryer düşer.

sanırım askerlik yapmadığın için pek bilgin yok, devrecilik çok kötü birşey deildir, hatta devreciliğin olduğu yerlerde bu sistem komutanlar tarafından sağlanıyor yoksa onların kontrolünde birşey olması mümkünmü? önce dezavantajlarını yaşarsın daha sonra avantajlarını, yani durum eşitlenir :)))

• up
  • Arkadaşlar Kars doğu illerinin içinde en rahat askerlik yapılabilecek şehridir. Bunu samimiyetle söylüyorum şehir güzel Pkk olayı falan pek bulunmaz şehirde. Çok etnik grup vardır kafkas göçmeni azeri yerli gibi... Şehir küçük olmasına rağmen modern istediğini bulursun. Özellikle askeri malzemeler için pasajlar falan var. Tek sorun biraz soğuk işte o kadar.
  • Türkiyenin her yeri güzel....
  • gittim, gördüm, yaptım ve döndüm

vayyy bee! zaman ne kadar çabuk geçiyor..
  • Gözün aydın ;) Eee anlat bakalım ne gördün ne yaptın ???
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.