Şimdi Ara

Karpal Tünel Sendromu (Sinir Sıkışması) Olanlar Bakabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
27.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar beyler. Son zamanlarda boyle bir sorun peydahlandi bende. Bugun emg cektirdim.

    Emgde avuc icine belli aralik ve voltajla kucuk elektrik sinyali verip kasilmalari takip ediyorlar.

    Sol bilekte hafif, sagda ise orta agir siddette varmis. Ve ameliyat dedi kadin. Tabii testi isteyen fizik doktoru henuz gormedi sonucu. Yarin baktiracagim kismetse.

    Simdi bir kac bilgi almak istiyorum sizden. Yardimci olursaniz sevinirim.

    Onceden herhangi bir belirti yoktu bende. 1 gun icerisinde basladi aniden. Ayrica tek el de degil iki elde ortaya cikmasi ilginc geldi bana.

    Sizde,ne gibi belirtilerle nasil gelisti?
    Ameliyat oldunuz mu? Memnun musunuz?
    Rapor veriliyor mu?
    El kac gun kullanilmiyor?
    İyilesme sureci nasil oldu?
    Bu surecte karsilastiginiz zorluklar neler oldu?

    Cevap veren herkese simdiden tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Abi çok geçmiş olsun.İnşallah en kısa sürede ve atlatır ve sağlığına kavuşursun.Pek bilgim yok ama hastalığın konusunda.Bilen arkadaşlar yardımcı olsun lütfen.
  • Urbanrevolt kullanıcısına yanıt
    Eyvallah kardesim sagolasin. Doktorla bugun gorustum. Normalde durumun su an ameliyat olmani gerektirecek seviyede. Gunluk yasantinda sorun yoksa, ne zaman sikinti olursa o zaman ol.. Aslinda sikintim var. Ancak bir sure beklemem gerek mecburen. Yilbasindan sonra olmayi dusunuyorum. Tabi sorun buyurse ayri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım abi.Tekrardan çok geçmiş olsun.Sağlık çok önemli.Gerisi hiç önemli değil.
  • Şöyle bir şey buldum abi.
    El parmaklarının hareket ve hissinin sağlanmasında önemli bir rolü bulunan ve median sinir olarak isimlendirilen yapının el bileği hizasında sıkışmasına bağlı olarak ortaya çıkan bir durumdur. Sinir sıkışmaları içinde en sık görülen rahatsızlıktır.

    Median sinir el bileğinin iç kımında parmakları hareket ettiren 9 adet tendon ile beraber karpal tünel denen dar bir boşluk içinden geçer. Median sinir his alanıGörevi başparmak, işaret parmağı ve orta parmağın iç yüzünün tamamı ile yüzük parmağının iç yüzünün dış yarısının hissetmesini sağlamaktır. Ayrıca parmak-ların ince bir takım hareketleri yapmasını sağlayan kasların çalışmasında da rol alır. Sinirin karpal tünel içinde bir şekilde uzun süreli basınca maruz kalması karpal tünel sendromuna neden olur.

    Karpal Tünel Sendromu Kimlerde Sık Görülür ?
    Karpal tünel sendromu daha çok kadınlarda ve 40-60 yaş arasında daha sık görülür. Çoğunlukla belirgin bir sebep bulunamaz. Özellikle el bileğinin sürekli bükülü pozisyonda kaldığı durumlarda (daktilo, klavye kullanmak vb.) veya el ve el bileğine sürekli yük binen işlerde çalışanlarda daha sık görülür.

    Ayrıca şeker hastalığı, romatoid artrit, hipotroidi, aşırı şişmanlık, gut gibi diğer başka problemlerin etkisiyle de ortaya çıkabilir. Gebelik döneminde vücud sıvılarının artması karpal tünel içinde basınç artışına bu da geçici olarak karpal tünel sendromu belirtilerinin oluşmasına yol açabilir..

    Karpal Tünel Sendromunun Belirtileri Nedir ?
    Başlangıç döneminde ilk bulgular genellikle elde güçsüzlük, çabuk yorulma ve özellikle ilk üç parmakta karıncalanma hissidir. İlerleyen dönemlerde ağrı şiddetlenirken parmaklarda uyuşmaların başladığı görülür. Ağrı ve uyuşukluk hissi genellikle geceleri hastayı uykudan uyandıracak kadar şiddetli olabilir ve belirtiler hasta ellini salladığında ve bileğini hareket ettirdiğinde azalır.

    İlerlemiş vakalarda kas erimesi ve his kaybına bağlı yanık oluşumu.Çok ilerlemiş vakalarda baş parmak tabanı etrafındaki kaslarda erime ve buna bağlı başparmakta güçsüzlük ortaya çıkar. Parmaklardaki his kaybı nedeni ile ağrı ve acı hissi de olmadığından hasta fark etmeden parmaklarını yakabilir veya kesebilir.

    Karpal Tünel Sendromunda Teşhis Nasıl Konulur ?
    Klinik bulgular ve hastanın şikayetleri genellikle teşhis için yeterlidir. Ancak kesin teşhis için sinir içindeki elektrik sinyallerinin taşınıp taşınmadığını gösteren EMG (elektromyografi) tetkiki de mutlaka yapılmalıdr.

    Karpal Tünel Sendromunun Tedavisi Nedir ?
    Başlangıç döneminde el bileği hareketlerinin kısıtlanması ve alınacak antiinflamatuar ilaçlar semptomları hafifletebilir. Steroid enjeksiyonları da sinir etrafındaki şişlikleri azaltarak semptomların gerilemesine yardımcı olabilir. Birkaç ay süresince geçmeyen ve konservatif önlemlere rağmen devam eden karpal tünel sendromlarında ameliyat gerekir. Avuç içi - elbileği arasında yapılan bir kesi ile karpal tünele ulaşılır ve tünelin çatısını oluşturan transvers karpal ligament tamamen kesilerek karpal tünel açılır. İlerlemiş olgularda median sinirin kalınlaşmış sinir kılıfına mikroskop altında nöroliz (sinir serbestleştirilmesi) yapmak gerekir. Böylelikle sinir etrafındaki basınç ortadan kaldırılmış olur. Ameliyat sonrası şikayetlerin geçmesi hemen olmaz. Hatta ameliyat sonrası ilk ay içinde ameliyata bağlı şişlikler nedeni ile sinirdeki sıkışma devam edeceğinden şikayetlerde artma bile olabilir. Ancak ilk aydan sonra şikayetlerde belirgin bir azalma hissedilir. İyilşme dönemi sinirdeki hasara bağlı olarak 3-6 ay arasında değişebilir. Bazı çok ağır ve geç kalınmış olgularda ameliyattan sonra şikayetler azalmakla beraber tam olarak ortadan kalkmayabilir. Hastanın sigara içmesi, yeterince beslenmemesi, ileri yaşta olması gibi faktörler cerrahi tedaviden alınacak sonucu olumsuz olarak etkiler.

    Sağlıklı günler.
    Kaynak:http://www.karpaltunel.com/




  • Vaktiyle ben de bu sorunu ilk yaşamaya başladığımda konu açmıştım.

    http://forum.donanimhaber.com/m_40505237/tm.htm
  • Urbanrevolt kullanıcısına yanıt
    Evet bunu da okumustum. İsin kotu tarafi ilerleyen bir durumsa solda da ilerlerse isimiz var. Vites atarken,el freni indirirken bile sorun yasiyorum. Saniyorum zamaninda cok fazla pc basinda vakit gecirmemin kalintisi olsa gerek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pi -- 6 Kasım 2015; 13:31:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Darkness kullanıcısına yanıt
    Konuyu okudum. Bu hastalikla karsilasan cok fazla kisi var anlasilan. Ancak sonucu anlatan birini bulamadim. Doktorlara gore basit bir ameliyat. Ancak yaptirip daha kotu oldu diyen de var. Senin durum ne oldu usta?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neyse abi moralini bozma.Kısa sürede atlatacaksın.Aracı da çok acil durumlarda kullanmamaya bak.Zor bir durum tabi.Ben de çok fazla bilgisayar başında duruyorum.Araştırma,tarama vs gibi.Dikkat etmek gerekli.
  • Darkness kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun sizede hocam.
  • Urbanrevolt kullanıcısına yanıt
    Sende de potansiyel var kardesim. Dikkat et. Hele bir de yatkinlik varsa tamamdir. İsin yas. Annem bu yaz oldu ameliyati. Ondan hatira sanirim bana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen abi dikkat etmeye çalışıyorum.Annenize de çok geçmiş olsun.
  • Urbanrevolt kullanıcısına yanıt
    Allah herkese sifa versin. Eyvallah kardesim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağabey işin çok zormuş. Allah yardımcın olsun. Ellerin işlev görememesi çok zor olmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kavurma verin lan ! -- 7 Kasım 2015; 8:22:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ağır iş yapıyorsan bırak kendiliğinden geçer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah razi olsun kardesim. Su an evet sikintili biraz. Ameliyata kadar ilerlemesin gerilemesi lazim degil. Anladigim kadariyla baslangicta ise hastalik gerileyebilir. Ancak biraz ilerlemisse tek cozum ameliyat. Aslinda korkulacak bir sey de degil. Sadece hastalarin yorumlarini ve nasil bir surec gecirdiklerini, tavsiyelerini almak istiyorum.. Ha bir de korkum kimisi ameliyat olduguna pisman. Daha kotu oldu diyorlar. Artik neye gore degisiyor bilemiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pi -- 7 Kasım 2015; 11:03:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi allah yardımcın olsun umarım tez zamanda sağlığına kavuşursun.
  • FursıonnMann kullanıcısına yanıt
    Eyvallah kardes. İnsallah bakalim kazasiz belasiz haledebiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ameliyat olmadan 3 doktora görün....ilgili kasın gelişince yükü kas alıyor ve şkayetler kayboluyor...
  • Rotary eXperimental-7 R kullanıcısına yanıt
    Emgnin sonucuna gore karar vermez mi doktor? Yani sonucu gorunce ameliyat der sanirim o da?

    Doktor eger sikayetlerin artarsa ortopediye git demisti. Acaba ona mi randevu alsam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pi -- 8 Kasım 2015; 13:19:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.