Bildirim
KARMAŞIK SORULARIM UÇURUMUN KENARINDAYIM
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
1-C
2-D
3-E
ise ayrıntısıyla anlatabilirim saygıdeğer dostum, uçurum kenarı filan.. Geçelim bu işleri, çocuk musun?
Bu arada 3'te 3 yanlış olma ihtimali var, yanlışsam sen şıkları belirt tekrar bakalım beraber? -
Ben 1 i d buldum diğerleri aynı
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Düşünen Biri
Ben 1 i d buldum diğerleri aynı
Karmaşık sayının uzunluğu 7; kökünün uzunluğu kök7 geliyor sanırım. Ben buradan 2kök7 buldum. -
hepsi dogru hocam. ben de yardimci olabilirim gerekirse
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
aynen hocam hepsi doğru müsaitsen anlatır mısın? bi de uçurumu mecaz anlamda söyledim -
kök7li soruyu bi arkadaş anlattı onu anladım söyleyim dedim boşuna anlatma diye -
quote:
Orijinalden alıntı: yılmazımeseneden
aynen hocam hepsi doğru müsaitsen anlatır mısın? bi de uçurumu mecaz anlamda söyledim
1. soru:
Karmaşık sayının uzunluğu 7 geliyor. (direkt karesini alma işi, bilirsin.) Kök alma işleminde, hatırlarsan kaçıncı dereceden kök alıyorsak, uzunluğu da n. dereceden köklü ifade içine sokuyorduk. 2. dereceden kök alıyoruz o halde Z sayısının köklerinin uzunlukları kök7 olacak..
Hatırlarsan kök bulma işleminde 360/n yapıp bu değeri cisli değere açısal olarak ekliyorduk. Atıyorrum birinci kök kök7cis30 ise ikinci kök kök7cis210 vs..
Bu aradaki 180 derecelik açı, köklerin aynı uzantıda olduğunu gösterir. Daima. Çiz göreceksin hocam, bu zaten bir kere yaptığında aklında kalacak bir şey.. Oradan kök7 + kök7 = 2kök7
2. soru Şimdi sen en uçtaki değer bulmak için dairenin merkezinden geçecek bir ışın çizmişsin (silmişsin ama izleri duruyor) onu tekrar çiz hocam. Şimdi ışın ile x ekseni arasındaki açıyı bulalım: Tak 37. (karşı/hipotenüs = 3/5'ten direkt 3-4-5 üçgeni yani.) Onun tümleyeni 53 derece olmaz mı?
E biz ışının uzunluğunu biliyouruz, 53 derecelik açıyı da bulduk buradan trigometrik değerlerden 32/5 rahatlıkla görülebiliyor.
3. soru:
z= a+bi diyerek içler dışlar yapalım. işlemler sonucu a=0 ve b=-1 gelecek. Açı da buradan 270 derece..
-
ben 2.soruda uzunluğa falan gitmeyi düşündüm salak gibi açıyı hiç düşünmedim :D çok iyi anladım çok teşekkür ederim gerçekten -
quote:
Orijinalden alıntı: Walter.White
quote:
aynen hocam hepsi doğru müsaitsen anlatır mısın? bi de uçurumu mecaz anlamda söyledim
1. soru:
Karmaşık sayının uzunluğu 7 geliyor. (direkt karesini alma işi, bilirsin.) Kök alma işleminde, hatırlarsan kaçıncı dereceden kök alıyorsak, uzunluğu da n. dereceden köklü ifade içine sokuyorduk. 2. dereceden kök alıyoruz o halde Z sayısının köklerinin uzunlukları kök7 olacak..
Hatırlarsan kök bulma işleminde 360/n yapıp bu değeri cisli değere açısal olarak ekliyorduk. Atıyorrum birinci kök kök7cis30 ise ikinci kök kök7cis210 vs..
Bu aradaki 180 derecelik açı, köklerin aynı uzantıda olduğunu gösterir. Daima. Çiz göreceksin hocam, bu zaten bir kere yaptığında aklında kalacak bir şey.. Oradan kök7 + kök7 = 2kök7
2. soru Şimdi sen en uçtaki değer bulmak için dairenin merkezinden geçecek bir ışın çizmişsin (silmişsin ama izleri duruyor) onu tekrar çiz hocam. Şimdi ışın ile x ekseni arasındaki açıyı bulalım: Tak 37. (karşı/hipotenüs = 3/5'ten direkt 3-4-5 üçgeni yani.) Onun tümleyeni 53 derece olmaz mı?
E biz ışının uzunluğunu biliyouruz, 53 derecelik açıyı da bulduk buradan trigometrik değerlerden 32/5 rahatlıkla görülebiliyor.
3. soru:
z= a+bi diyerek içler dışlar yapalım. işlemler sonucu a=0 ve b=-1 gelecek. Açı da buradan 270 derece..
Dostum bana da çok yardımcı oldun sağolasın ama 2. Sorudaki açıyı nerden bulduğumuzu tam anlayamadım daha detaylı anlatır mısın??
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mongol.
quote:
Orijinalden alıntı: Walter.White
quote:
1. soru:
3. soru:
Dostum bana da çok yardımcı oldun sağolasın ama 2. Sorudaki açıyı nerden bulduğumuzu tam anlayamadım daha detaylı anlatır mısın??
dairenin merkezini odak alalım hocam:
dairenin yarıçapı 3 ve yükseklikte 3 olduğundan; daire x eksenine teğettir. Dairenin mekezinin y eksenine olan uzaklığının da 4 olduğunu biliyoruz.. buradan daire merkezinin orjine uzaklığı 5.
Karşı/Hipo 3/5 olduğu görüldü artık. Bu 37 derecelik açıdır. Onun tümleri de 53 derece olduğundan; sin53=4/5 eşitliğine gidilir.
-
3/5 oranının 37 dereceye ait olduğunu bilmiyordum dostum ben. Buradan kaybetmişim. Çok teşekkür ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Mongol.
3/5 oranının 37 dereceye ait olduğunu bilmiyordum dostum ben. Buradan kaybetmişim. Çok teşekkür ederim.
Hocam böyle açı filan aklınıza gelmezse, açılara alfa beta deyip oran orantı kurun. Mesela bu soru oradan da gelirdi.. -
Teşekkürler hocam bundan sonra aklımın bir köşesinde mutlaka bulunduracağım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X