Şimdi Ara

karmaşık bir ağ sorunu, çözebilecek olan var mı acaba?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar sorun kısaca şöyle, evde internetsiz zyxel 4 port kablosuz modem ile ev ağı oluşturulmuş durumda, yalnız dikkat modeme takılı bir internet hattı yok.
    Sorun 1: oluşturduğum kablosuz ağa laptop ve usb acces point takılı bir bilgisayar ile bağlanmama rağmen nokia e65 ve e72 telefonlara yüklü bulunan symSMB ağ bağlantı programı ile bir türlü bağlanamıyorum, internet hattı varken herşey normaldi ancak şimdi telefonlardan ağdaki bilgisayar ve diğer cihazlara bağlanamıyorum. Aslında telefonda ağdaki tüm cihazları görmesine rağmen dosyalara ulaşmak istediğimde hata veriyor... Tersi yönde yaptığımda yani bilgisayarlardan hatta medyaplayer dan bile cep telefonlarına bağlanabiliyorum... Zor ve karmaşık bir soru ama sanırım modem dış ip alamadığından böyle yapıyor diye düşünüyorum, çünkü internet hattını iptal ettirmeden önce böyle bir sorun yoktu...
    Sorun 2: yerel ağ yani ethernet hattının olduğu ağda internet bağlantısı yok, yalnızca ev içi paylaşım ağı olarak kullanılıyor, wifi ile de başka bir internet ağına bağlantı sağlıyorum (bu başka bir internet hattı -örn:joikuspot- bilenler bilir) ancak sorun burada başlıyor. (Xp kullanıyorum) internet explorer her iki ağda açıkken internet bağlantısını bir türlü sağlayamıyor, önceliği yerel ağa yani ethernet hattının olduğu ip lere veriyor sanırım... Ve bir türlü bağlantısı aktif durumda olan kablosuz ağın internet hattına bağlanamıyor, ancak yerel ağı devredışı bıraktığımda hemen internet bağlantısı sağlıyor. İnternet explorer de böyle bir öncelik ayarı bulamadım.
    Evet sorunlarım biraz karmaşık ancak donanım haber sorunların her zaman doğru adresi olmuştur. İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.







  • 2.soru cevabi: anladigim kadari ile tek agda 2 ayri ag baglamissiniz..bu sekilde sorun cikar..ayni agda 2 modeminiz oluyor o zaman...internet olmayan
    Modemin dhcp ozelligini arayuzden kapatiniz..farkli bi ip veriniz modeme...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.