Şimdi Ara

KARINCALAR GÖREBİLİYOR MU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
15.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet iddiaya girdim.Karıncalar kör mü? ben gözleri var ve görebiliyorlar diye biliyorum lütfen bu konuda bişeyler bilen yazsın

• valla görüyolarsa tebrik etmek lazım.
    göremiyolarsa da
  • antenleri sayesinde etraftaki cisimlerin görüntülerini oluşturuyorlar diye biliyorum bir bakıma görüyorlar ama gözle değil
  • Yani karıncaların antenlerini cımbızla çıkartsak kör mü oluyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Joke®™

antenleri sayesinde etraftaki cisimlerin görüntülerini oluşturuyorlar diye biliyorum bir bakıma görüyorlar ama gözle değil

nasıl yani?
  • Karıncalarda göz yoktur.Ancak eski zamanlarda bulunurmuş.
  • önüne bir şey koyun çarptıktan sorna geri dönecektir, yani göremezler. antenleri ile iletişim kurar ve etraftaki nesneleri tanımlarlar. ama bazı türlerin gözleri var sanırım. küçük siyahlardan bahsediyorsak, göremiyorlar evet.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu şirinler nasıl ürüyorlar
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • karıncalarda birbirine bağlı sayısız küçük lenslerden oluşan petek göz vardır. Karıncaların gözleri hızlı hareketleri tespit etmede iyi olsa da optik çözünürlüğü yüksek değildir. Ayrıca kafalarının üstünde ışık düzeylerini ve polarizasyonu ayırdeden üç küçük sade göz de bulunur.[24] Omurgalılarla kıyaslandığında karıncaların görüşü kötü ile orta düzey arasındadır, hatta yeraltında yaşayan bazı türler tamamen kördür. Alıntı
  • quote:

Orijinalden alıntı: fairplay33

karıncalarda birbirine bağlı sayısız küçük lenslerden oluşan petek göz vardır. Karıncaların gözleri hızlı hareketleri tespit etmede iyi olsa da optik çözünürlüğü yüksek değildir. Ayrıca kafalarının üstünde ışık düzeylerini ve polarizasyonu ayırdeden üç küçük sade göz de bulunur.[24] Omurgalılarla kıyaslandığında karıncaların görüşü kötü ile orta düzey arasındadır, hatta yeraltında yaşayan bazı türler tamamen kördür. Alıntı

Neden?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkPlayer00

Yani karıncaların antenlerini cımbızla çıkartsak kör mü oluyorlar

Fanteziye bak Tam bilimadamı olup deneyler yapacak adammışsın vesselam.
  • Hiç mi bir karınca incelemediniz? Siyah nokta halinde gözleri var. Antenleri de kendi aralarında haberleşmeyi sağlıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.