Arkadaşlar bu yaz evlenmeyi planlıyorum eşimde bende çalışıyoruz. Eşi çalışan arkadaşlar maaş paylaşımını nasıl yapıyorlar bilgi verebilirler mi? Maaşları ortak bir hesapta toplayıp öyle harcamayı planlıyoruz fakat ben ona hediye fln aldığımda ortak paradan alacağım için pek bir anlamı olmayacak. Yardım lazım nasıl çözebiliriz bu işi:)
ikinizinde parası kendinde dursun ama ortak paranız olsun
ikimizinde paraları kendi hesabımızda, hiç gerek yok ortak kullanalım falan boşver...
Ortak hesap olayını kesinlikle tavsiye etmem. "Hediye alacağımda nasıl olacak" sorusu, sıkıntıların yanında ufacık kalacak emin olabilirsin.
Bir kadına kendi paranı kesinlikle emanet etme. Bu her kadın için geçerlidir, kötülemek için söylemiyorum, parayı gördüklerinde rahat duramazlar, harcamak isterler.
Kendi hesabında dursun onun parası, kendi parasına dokunma pek, zaten dokunduracağını sanmıyorum. Kadının kendi hesabı paylaşım için değildir, onun kişisel ihtiyaçları içindir. (Ama senin hesabın paylaşım içindir, ve kontrolü kesinlikle sende olsun )
Ben de pek ortak hesap olayına girme derim. Bir de onun ne düşündüğü de önemli burada
Bu mesele basina cok dert acacak ilerde bilesin
bence ikinizde ihtiyacı kadar alın artan parayıda ortak hesaba koyun onada hiç dokunmayıp ilerde ev araba alırsınız.
ortak hesap olmaz ne kadar harcıyosanız o kadar alın gerisinide biriktirin en mantıklı yol budur
sen daha çok kazanıyorsan sorun olmaz
Sanırsın şirket kuruyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Kıvan Ç
Sen ev için o kendi için harcıycak dostum
+999 Kadınların %99'u böyledir.Eğer o %1'lik kısımdaysa çok şanlısın.
Kendimden değil de annemle babamdan ornek vereyim. Ortak hesap olayı yok. Ama birbirlerinin şifrelerini bilirler. Mesela şu an ev taksiti ödüyoruz kimin maaşı önce yatmışsa o veriyor ondan sonra Ev için harcama kısmına geçildiğinde herkes kendi parası bitene kadar ödüyor ondan sonra ne kadar lazımsa birbirlerinden alıyorlar. Bu yaşıma geldim senin paran benim param gibi bir durum olduğunu görmedim. Ortak hesap çok saçma bence. Birbirinizin maaşından haberiniz olsun ama hesap sormayın birbirinize yoksa sorunlar çıkabilir. Dahası annem de son 2-3 senedir babamdan fazla kazanıyor eşinin fazla kazanması da bir problem olmaz bence
Dedemin bir sözü var...Bir ailenin birden fazla kesesi olmaz.Herkezin ayrı bir hesabı olmaması gerektiğini söyler ve bence de doğru...Ama neticede karar sizin...
Şimdiden mutluluklar
Bence bayanlarin calismasi bana gore dogru degil.Ama isteyen calistirsin.senin soruna gelirsek bence ortwk hesap gibi hisey olsun harcamalarinizda not edilsin.mumiunse kartla alis veris yapinki kim ne harcamis belli olsun.
senin paran sizin paranız, onu parası yine onun parası
Diyelim ki aylık gelir 5 bin.Sen bin al,o da bin alsın.Gerisini ortak hesaba yatırın.Ev giderlerini ortak falan hesaptan harcarsınız.
Arkadaşlar çok teşekkür ediyorum fikirlerinizin çok yararı dokundu. En son olarak kıza kendi maaşının 1\2 sini vereceğim istediğini yapsın. Geri kalanlarıyla ben evi geçindirmeye çalışacağım
Kimse de dememiş o nasıl bir kullanıcı adıdır diye....
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme