Şimdi Ara

karel ms26 santral dahili yardım... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
17.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arakadaşlar bende de bir kael ms26 var. plastik kasa.
    dışarıdan aramalarda dahili telefonlar çalmıyor.
    kendim aradım, dahili telefon çalmadı, dahili telefonu açtığımda ise hat bağlandı.
    Yani herşey normal sadece dahili telefonlar çalmıyor.
    dahililer arasında 11 den 12 yi aradığımdada 11 de kulaklıkta çalıyor sesi geliyor fakat 12 dışarıya ses vermiyor.
    12 yi açtığımızda normalmiş gibi konuşuyoruz.

Ne yapmam lazım acaba bir ayarınını mı kurcaladık?
  • Merhabalar.MS26C santral kullanmaktayım ürünü yeni aldım toptancımız arenadan sonra kendim kurulumu yaptım.bir sorun yok.fakat bilmediğim bir şey var.örneğin biri dışardan bizi aradığında.telefona otamatik cevap verme özelliği nasıl bu santralde.bu özelliğin olduğu yazıyor.illaki robot konuşma sesi falan lazım değil.mesela direk müzik sesi çalacak ve örneğin arayan 12 yi tuşlarsa 12 ye bağlanacak 13 ü tuşlarsa 13 çalacak.bu özellik bu santralde yokmu var yazıyor ama ben yapamadım.nasıldır bu iş
  • merhaba büromuzda karel ms26 santral var fakat dışarıdan gelen aramalarda numara görünmüyor ekranda. bazen çıkıyor bazen çıkmıyor sebebi nedir acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BorckaArtvin

Merhabalar.MS26C santral kullanmaktayım ürünü yeni aldım toptancımız arenadan sonra kendim kurulumu yaptım.bir sorun yok.fakat bilmediğim bir şey var.örneğin biri dışardan bizi aradığında.telefona otamatik cevap verme özelliği nasıl bu santralde.bu özelliğin olduğu yazıyor.illaki robot konuşma sesi falan lazım değil.mesela direk müzik sesi çalacak ve örneğin arayan 12 yi tuşlarsa 12 ye bağlanacak 13 ü tuşlarsa 13 çalacak.bu özellik bu santralde yokmu var yazıyor ama ben yapamadım.nasıldır bu iş

gerekli Teknik bilgiyi de aşağıya klavuzdan ekledim lazım olursa diye ama kısaca sizin yapmanız geren

11 nolu operatör telefondan;

877777 ile programlamaya girin
    8070 + Dış Hat numarası + 9 + 1 i tuşlayın

Örneğin Santralin 01 nolu dış hattı istediğiniz gibi otomatik cevaplayarak arayan kişinin dahili noyu çevirip ilgiliye bağlanmasını sağlayabilmek için (80700191) tuşlanmalıdır.

DISA / Robop Dış Hat Seçimi:
    Bir dış hattın DISA / Robop olarak işaretlenebilmesini sağlar. DISA olarak
    işaretlenmiş bir hat üzerinden yapılan aramalarda abonelere robot operatörün
    yardımı olmaksızın doğrudan ulaşılabilir. DISA hatları üzerinden arama yapan kişiye
    görüşmek istediği abonenin numarasını tuşlayabileceği 15 saniyelik bir süre tanınır.
    Bu süre zarfında arayan kişi DISA hatta özel bir ton alır. Robop hattan arayan kişiye
    ise bir EVM modülü üzerine kaydedilmiş mesajlar okunarak, arayan kişi istediği
    aboneye ulaşması için yönlendirilir. Bu program ile aynı zamanda, eğer dış hat
    Robop işaretlenmişse, bu dış hattan gelen çağrıların kaç çalmadan sonra Robop
    tarafından karşılanacağı da programlanabilir.
    8070 D P C
    Parametreler
    D : Dış hat erişim kodu
    P : 0 Dış hat normal kullanımdadır.
    : 9 Dış hat üzerinde DISA aktiftir.
    : 8 Dış hat üzerinde Robop kullanımına açılmıştır.
    C : 1, 2, 3, 4 Çalma Sayısı
    Başlangıç değeri
    Tüm dış hatlar için P = 0 ve C = 1’dir.
    Notlar
    1. DISA/Robop hattı üzerinden arama yapan kişinin abone numarasını
    tuşlayabilmesi için bir DTMF telefon seti kullanıyor olmalıdır.
    2. DISA hattı üzerinden arama yapan kişi kendine tanınan 15 saniyelik süre
    içerisinde bir abone numarası tuşlamazsa operatöre ya da çalma abonesine
    yönlendirilir.
    3. DISA hattı üzerinden arama yapan kişi
    - “*” tuşuna basarak özel DISA çevir sesini yenileyebilir. Bu yolla aradığı
    abone meşgulse veya cevap vermiyorsa bir başka aboneyi arayabilir.
    - “#” tuşuna basarak hattı düşürebilir.
    PDF created with pdfFactory Pro trial versionwww.pdffactory.com
    MS Serisi Programlama Kılavuzu
    55
    4. DISA hattı üzerinden aranan abone meşgulse veya cevap vermiyorsa sistem
    arayan kişiye başka bir aboneyi arayabilmesi için ilave bir 15 saniye daha verir.
    Bu şekilde dışarıdan arama yapan kişi 9 deneme yapabilir. 9 deneme sonunda
    bağlantı gerçekleştirilemezse çağrı operatör ya da çalma abonesine
    yönlendirilir.
    5. Operatöre otomatik olarak yönlendirilmiş çağrıların kaç kez çalacağı
    programlama ile ayarlanır.
    6. Operatör, Robop’u aktiflemezse Robop hatlar normal hatlar olarak çalışırlar.
    7. DISA / Robop olarak tanımlanmış dış hatta, TO tarafından kutup değiştirme
    özelliği verilmemişse, arayan kişi numara tuşlama aşamasında telefonunu
    kapatsa dahi, çağrı operatöre düşer ve operatör çağrıyı cevapladığında TO tonu
    ile karşılaşır. Ancak eğer TO bu hatta kutup değiştirme özelliğini vermişse, bu
    durumda arayan taraf telefonunu kapattığından hattın kutbu değişecek ve bu
    değişikliği algılayan santral, hattı bırakacaktır. Bu sayede, operatöre geçersiz
    çağrıların gelmesi engellenmiş olur.
    8. “C” parametresi sadece dış hat Robop işaretlendiyse geçerlidir. “C” parametresi
    ile tanımlanan süre sonunda arayan tarafa ”Açılış Mesajı” okutulur.

• Silinebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetbey. -- 6 Nisan 2017; 11:30:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetbey.

Merhaba,
    Karel santrallerde dahili hatların yerini değiştirmek için yani diyelim ki 13 ü 14, 14 ü 13 yapmak için nasıl sökülüp takılıyor?
    Santralin kapağını çıkarınca kartına ve giriş yerlerine ulaşılabiliyor.
    Yani hatlar belli fakat çıkarılıp yanındakine takılması lazım da bunu santral kapalıyken bilmeyen biri yapabilir mi?
    Hat girişleri nasıl yapılıyor fiziksel olarak?
    Teşekkürler.

Merhaba,
    santralin kapağını zaten açmışsınız. aynen dediğiniz şekilde kartın altından kabloların yerlerini değiştirerek işinizi halledebilirsiniz. orada hangi iki klemensin hhangi numaraya bağlı olduğu da yazıyor kasa üzerinde. santralin kapalı veya açık olması hiç problem değil.
  • Bir adet Karel MS26 sac kasa (yeni versiyon ms26s plastik kasa değil altta resmi mevcut) santralimiz, iki tane telsiz telefonumuz ve bir adet dış hattımız bulunmaktadır.

İki tane problemimiz var yardımlarınızı bekliyorum. ilgili ve bu konuda bilgili arkadaşlar cevap verirse sevinirim.

I. problemimiz

1 numaralı telefonumuz (santral:11) dışarıyı aradığımızda yaklaşık 25 saniye sonra kendiliğinden kapanıyor.

II. problemimiz

2 numaralı telefonumuz (santral:12) 9 u tuşladığımız da dış hat hiç almıyor.

şimdi 1. telsiz telefonumuzdan "877777" kodunu çeviriyorum ama program girişi yapamıyorum. santralimiz eski kasa olduğundan giriş kodumuz mu farklı yoksa telsiz telefon mu olduğundan anlamıyorum. yardımcı olursanız sevinirim.

mevcut santralimiz

karel ms26 santral dahili yardım...

• quote:

Orijinalden alıntı: fosist

Bir adet Karel MS26 sac kasa (yeni versiyon ms26s plastik kasa değil altta resmi mevcut) santralimiz, iki tane telsiz telefonumuz ve bir adet dış hattımız bulunmaktadır.

İki tane problemimiz var yardımlarınızı bekliyorum. ilgili ve bu konuda bilgili arkadaşlar cevap verirse sevinirim.

I. problemimiz

1 numaralı telefonumuz (santral:11) dışarıyı aradığımızda yaklaşık 25 saniye sonra kendiliğinden kapanıyor.

II. problemimiz

2 numaralı telefonumuz (santral:12) 9 u tuşladığımız da dış hat hiç almıyor.

şimdi 1. telsiz telefonumuzdan "877777" kodunu çeviriyorum ama program girişi yapamıyorum. santralimiz eski kasa olduğundan giriş kodumuz mu farklı yoksa telsiz telefon mu olduğundan anlamıyorum. yardımcı olursanız sevinirim.

mevcut santralimiz

karel ms26 santral dahili yardım...

hocam kusra bakma mesajda beni mention yoluyla haberdar etseydiniz hemen haberim olurda ancak şimdi denk geldim sorunuza. şimdi çözüme gelirsek.

öncelikle programa girememe sorununuz telsiz telefon kullanmanızdan kaynaklanıyor. telsiz telefon ile o işi ben yapabilirim belki ama konuyu bildiğim için yapabilirim. siz büyük ihtimalle yapamayacaksınız. eş dost dan bir tane masaüstü normal bir telefon edinerek 11 numaralı hatta takıp öyle işlem yapmanızı tavsiye ederim. kolaylık açısından yani. ben dahi etrafımda öyle bi telefon varsa hiç uğraşmadan direkt onu takıp öyle çözüyorum problemi.

yok ben ille de telsizle deniycem derseniz başlıyorum anlatmaya,
    şimdi telsiz telefonlarda iki çeşit var.

• panasoniic, philips gibi markalar yes tuşuna bastığınız anda kulağınıza çevir sesini veriyor. ve bu andan sonra artık bir masaüstü telefon gibi çalışıyor. ta ki no tuşuna basıncaya kadar. (masaüstü telefondaki ahizeyi kapatıncaya kadar gibi düşünebiliriz.)
    • fakat siemens (gigaset) gibi telsiz telefon markaları cep telefonlarındaki mantıkla çalışıyor. yani önce numarayı çevirin sonra yes tuşuna basıp arama yapın mantığıyla. bu da senin problemini ortaya çıkarıyor işte. elindeki telsiz telefon büyük ihtimalle bu tarz.

eğer telsiz telefonun birinci tipteki gibiyse veya telsizi söküp yerine masaüstü telefon bağladıysan yapman gereken;

yes tuşuna basıp (masaüstü telefonda ahizeyi kaldırıp) çevir sesini dinle.
    daha sonra programa girip (877777) yine çevir sesini dinle. çevir sesi geldiyse 8259 tuşlayarak reset işlemi yap. bu taşlamadan sonra kulağına yine düz bir çevir sesi verecektir. ve NO tuşu ile (masaüstü telefonda ahizeyi yerine koyarak) telefonu kapat. telefonu kapattıktan heme sonra santralden çıtır çıtır röle atma sesi dullacaksınız. santrale reset atıyor o anda merak etmeyin. bir dakika kadar sürer bu.
    bu işlem birinci probleminizi çözecektir çok büyük ihtimalle.

ikinci probleminiz zaten dış hat alma yetkilendirmesi meselesi.
    yani programa girdikten sonra yapmanız gereken şey;

887 + Dahili no + yetki seviyesi

burada yetki seviyesini
    0 yaparsanız o dahili dış aramalara kapalı olur.
    1 yaparsanız sadece şehir içi aramalara açık olur.
    2 yaparsanız şehir içir ve şehirler arası aramalar.
    3 yaparsanız şehir içi şehirler arası ve milletlerarası aramalara yani tüm yönlere açık olur.

Telsiz telefonun ikinci tipteki gibiyse yani zor tip ise aynı işlemi biraz daha uğraşarak yapacaksın. şöyle ki,

önce 877777 tuşlayıp sonra yes tuşuna basacaksın ve sonra 8259 yapıp NO tuşuna basarak kapatıcaksın. tabi bunları yaparken telefonu kulağına götürüp çevir sesi dinlemen gereken yerlerde dinleyeceksin.
    resetleme işleminden sonra yine 877777 tuşlayıp YES tuşuna bastıktan sonra kulağında düz çevir sesini dinleyip 887 ile başlayan dış hat yetki ayarlama programını yapacaksın.

• Arkadaşlar, selamlar
    Bir konuda yardımcı olursanız sevinirim.
    karel ms48s santralimizde bina içi aramada sorun yok, dışarıyı aramada sorun yok.
    dışarıdan arama kabul etmiyor.
    telekom geldi hatlarda sorun yok.
    burada girilecek bir kod var mıdır.
    cevaplarsanız sevinirim
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.