Şimdi Ara

Kardiyo antremanım ve tavsiyeleriniz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle fiziksel özelliklerimden bahsedeyim. yaş 20. boy 1.87. 104 kilo iken basladım fıtnessa. hedefim 85-88kg. kemik yapım iri ve boyum uzun gösterdiği içiin cokda şişman gözükmüyorum aksine yapılı sanki body yapıomus giibi göbeği az çekince dısardan bakılınca ama benım oturdugumda göbeğimin katlanması biyerden sonra tak dedi. fıtnessa basladım. tabiki kardiyo antremanı yaparak. sigara içiyordum , bıraktım. 2.5 haftadır spor yapıyorum sigara içmiyorum ve eskiden ekmek tüketen sürekli ben ekmeği ve yağ , şeker , tuzu eksilttim hayatımda. az yemek yiyorum.

öncelikle antremanımdan bahsediyim sonra sorunuma değineyim. ilk önce eliptik bisikletlerde günde 1 saat sabit kosuyorum. depa r + depardan daha az tempolu koşu olarak. tabi ayarları 8 e kadar 8 biraz ağır ilk 5 dakika 8 de sonra 3'e veya 1'e çekip o hızda koşuyorum.

daha sonra sopa hareketi var bel kısmı için sopayı boynuma alıp sağ sol yapıyorum 10 dakika.

sonra mekik. karın kası sehbasında yarım mekik 30x5 ve tam mekik 20x3. ardından yer mekiklerine geçiyorum. toplam 5 hareketim var ve onları da 15x3 veya 20x3 yapıyorum.

ve daha sonra ağırlık antremanına geçiyorum. bench pressde 15 kg ile 20x4 yapıyorım. daha sonra kanat aletine geçiyorum Lat Pulldown yani. ordada 20 kg da 20x4 yapıyorum. daha sonra Göğüs Sıkıştırma ( peck deck ) geçiyorum oda 15-20 kg arası 20x4 . bu bitince ardından oturup ayaklarımı kırıp kendime dogru iki elimle cektğim bi alet var adını bilmiyorum omuz ve gogus için . oda 20x4 15 kg da. bunlar bittiten sonra dambıl hareketlerine geçiyorum. önce halter cubuguna 5-5 toplam 10 kd da ensemden yukarı dogru 15x3 kaldırıyorum. ardından aynı şekilde aşşagıdan çeneme dogru 15x3 ver dambılla 5 er kg lıklarla kartal gibi açıyosun koılları işte oda 20x3 ve finaldede 20 dakika bisiklet. tüm antremanım bu toplam 2.30 saat sürüyo.

1 ay geçti fakat halen vucumda bi erime tam hissetmiyorum karnım dısında. basenlerim ve goguslerim halen bi toparlanma yok tam az içeri çekildi sadece . daha 5 kg atmıs vucudum. nerede hata yapıyorum ? ayda 10 kg atanlar var. testesteron hormonlarımda sorun oldugunu düşünmeye basladım. yada bazal metabolizmamda sıkıntımı vardır sizce ? hani görünüş olarakda sakallı kıllı bi adamım ama kilo atamamak kafama takıdıl. yorumlarınızı bekliyorum.

kimisi diyor işte ağırlık ve kardiyoyu ayrı günlerde yap. ben yağ yakarken kasta kaybetmek istemiyorum arkadaslar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Swarm. -- 13 Eylül 2014; 15:53:36 >

• Delikanlı bana kalırsa ağırlık ve kardiyo günlerini birbirinden ayır. Böyle salonda 2 saat geçirerek bir yere varmak çok güç. Bizzat kendim yaptım, ordan biliyorum - anca perişanlık oluyor.

Haftada 3 gün ağırlık, arada kalan günlerde vaktin varsa 40-45 dk. kardiyo olabilir. Program için de düzgün bir yeni başlayan programı işini görür. En azından 2-3 ay bu başlangıç programına devam et.
  • güncel
  • Çok benzer bir programla benzer bi kilodaymışız ben 112 kilodan 2.5 ayda 86 kiloya düştüm eliptik yerine koşu bandına geç yoksa basenlerin daha da şişer ayrıca protein alımını yüksek tut diyete ağırlık ver biraz metabolizma açıkcası pek farketmez bu kilolu adam yalanıdır onu söyleyim fatsecret diye bir uygulama var onu indir her yediğini her yaptığın sporu gir doğruca 7.000 kcal 1 kg den yola çık yamuk olursa ki zannetmiyorum bi analize gir.
  • CooperTime C kullanıcısına yanıt
    basen bölgeleri ve popo kısmı erimedi pek zaten ama karın eridi alt kısmı nasıl halledicez ve dediğin programın linkini pmden atarmısın
  • kardes sen bunu bir hocadan mı aldın?bence başdan sona yalnış bir proğram.kilo alırsın çünkü yağı yakmadan kası agırlığını artırmıssın..ben 30 yaşındayım 1,88boy 110 kilo başladım.8 kilo verdim.direk spoara başlayınca vucut yağları yakmaya başlamaz.önce karbonhidrat yakımına başlar.kaslar ilk olarak karbonhidrata ihtiyaç duyar..sen 1 saat elıptıkıl yaparak kasların ıhtıyacı olan karbonhidratı harcıyorsun.antbremana 10/15dk ısınma için yürü koş yada orta tempo elıptıkıl yaparsın.kasların için karbonhidrat bırakırsın.bu sana gerekli atp mekanizmasını çalıştırır.atp mekanizması yeterli çalışmadığı sürece yağ yakımı gerekli olan hormanları ve vucut kasların hareketini veremez.buda akıntıya karşı yüzmek gibi olur.o yüzden önce ısın.tüm karbonhidratı cardiyoda harcama.sonra gögüs sırt biceps ve omuz triseps olarak antremanını 2 güne ayır.antreman öncesi 10/15 cardiyo orta tempo sonra agırlık ama dediğim şeklinde ayrılmış sonra 20 dk cardiyo..bu cardiyoda önemli olan sürekliliktir.kendini parçalamana gerek yok.20 dk koşuda kendini parçalayan ile orta tempodan biraz hızlı koşam arasına sadece en fazla 40kolarilık fark oynar.bu kalori yakma ama kendinide sakatlamzsın..devamlılık sporda ne önemli öğedir.2. cardiyodan sonra bölgesel çalışma benimkisi karın bölğesi.önce esneme yaparak karın kaslarını ısıt.böylece olumsuz etkılerden kurtul..sopa ile sağa sola dönüşlerin sağ 100 sol 100 setlerden olamak üzere 3 set yap.sonra öne sağ ayagına sol ayağına 50x3 setlerle esne..sonra mekık başla.ama karın sıkıştırma ve yere düz yatıp dizlerin karnına çekme 50x3 sertler sonra dizlerini 30x3 setlerle havada sağa sola hareketler ile çevirme ile ısıt karın bölğeni.sonra mekık yap.bu proğram hem kısa hem etkılı bir süreç olacaktir.mevzu salonda 2 saat koşturmak değil mevzu verimli ve devamlı çalışmak bunu unutma.günlük kalorini hesapla..yağ yakımı kilo vermek için günlük kalorinin üzerine 500 kalori yakman yeterlidir.ben herşeyi yiyorum ama kolari hesabını yapıyorum.herşey serbest sadece günün saatlerine dikkat et.akşam agır yeme.pide hamur işi tatlı serbest ama mıktar kalori hesabına göre.diyelım akşam 5 gibi salona gideceksen 2 gibi kıymalı pide yemek bile serbest.antreman sonrası çok az protein bile yemek serbest.yeşillik yemek serbest.su iç..gazlı içecekler 3 günde 1 bile içebilirsin ama antremandan 2 saat önce.herşeyi ye ama günlük kalorini aşmamaya dikkat et.benım mesala haftada 1 gün tüm serbestim var.o günlerde en az 5000kolari yiyorum ama gram kilo almıyorum.puaça açma serbest sabah yiyoum..önceeden 2 tane ise simdi 1 tane.tost yiyorum ama yağ sürdürmüyorum.bunun gibi kalori hesaplarını yap..dene bak 20 günde daha verimli kilo vereceksin.şunu unutma kası ısıtmadan çalışılmaz tüm kaslar aynı gün çalışmaz..antreman günleri 2 gün çalışma 1 gün dinlenme olsun.dinlenme gününde 45 dk tempolu yürüyüş bak koşo değil yürüyüş sana iyi gelecektir...sayğılaraımla.

• Program basitti aslında kilo verdiğim için bir bölgeye endekslemek istemedim kilo kaybını her antremanda her bölgemi çalıştırdım tabi bunun kas gelişimine katkısı düşük oluyor ama kasların tamamını ısıtıp kalori yakımını artırıyordum 1 günde 2-3 bölge kas gelişimi için ama asıl olayım diyette benim günde 500-750 kcal yedim ama protein ağırlıklı olduğundan kas kütlesinde azalma da görmedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Spor ve hamlık
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CooperTime

Program basitti aslında kilo verdiğim için bir bölgeye endekslemek istemedim kilo kaybını her antremanda her bölgemi çalıştırdım tabi bunun kas gelişimine katkısı düşük oluyor ama kasların tamamını ısıtıp kalori yakımını artırıyordum 1 günde 2-3 bölge kas gelişimi için ama asıl olayım diyette benim günde 500-750 kcal yedim ama protein ağırlıklı olduğundan kas kütlesinde azalma da görmedim.

Diyet listen varsa banada atarmısım benim düzenli bir diyetim yok herşey den az öz yiyorum hamurişi ekmek şekeri kestim bide o bahsettiğin programıda öğretirmsn nasıl kullanılıyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kahvaltı opsiyonlarım Special K(Light sütle) , ton balığı , salata vb. yani kurallar çerçevesinde diyet yapılmaz öğlen et ve protein bazlı yiyecek yemeye özen göster akşam 6 dan sonra sakın yemek yeme karnın acıkırsa su iç(günde 2-3 litre kesin iç hem de tok tutar) , meyveyle geçiştir akşamı da bu yani fatsecret de android telefonum var benim google play ya da apple storeden indirebilirsin yiyeceklerin kalorilerini hesaplamanı antremanlarını hesaplamanı sağlar.
  • CooperTime C kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler

• anlattığın adam benmişim gibi oldum ya resmen.

oturunca çıkıyır göbek ayakta içime çekince body yapıyomuş gibi.

ama 20 kilo fazlan var gibi gerçi kemiklerim kalınsa kemik olabilir bi kısmı ancak yinede 15 kilı vermelisin.

ve bence önce kardiyo yapıp kilo vermelisin.ideal kilona ulaşınca body yap.öbür türlü göğüs bölgesini eritmekte zorlanırsın.daha garip kötü hala görünümlü hale gelebilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.