Şimdi Ara

Kardeşimin Durumu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kardeşim bu sene lise sınavına girdi. Tercihlerden ilk başta Burak Bora'yı kazandı. Bu hafta Hüseyin Avni'ye nakille geçti yalnız ortamdan çok şikayetçi. Burak Bora'daki ortamdan sonra Hasal'a geçince gruplaşmaya takıldı, hiç arkadaş bulamadı yalnız kaldı ve şuan morali çok düşük. Annemler şuan üstünde anormal baskı yapıyorlar ve çocuk şuan Burak Boraya geri dönmek istiyor. Ben de zamanında çok benzer bir durumu yaşadığımdan kardeşime hak veriyorum. Annemin haberi yok bu karardan çünkü şuan teyzemiz doğum yaptı ve hastahanede. Kardeşim anneme tam dilekçeyi verirken haber etmek istiyor. (Aslında bu fikir bana ait ) Şuan bunu yapmalı mı? Kendisi şuan yanımda ve heyecandan uyuyamamış. Ben de buraya yazayım dedim. Belki cevap veren olur. Sonuçta bu iki okulda çok iyi okullar ve ikisinde de başarılı olabilir. Bu durumda ortam faktörü sizce de önemli değil mi? O ortamı ben de bildiğimden orada okumasını istemiyorum. Bu durumda ne yapmalıyız? Dilekçeyi hazırladık ve başımızı belaya sokuyoruz.

Edit: Neden konu dışı özele yazdın diye soran arkadaşlar olursa şuan lise hakkında bir şey sormuyorum. Anneme bu durumda emri vaki davranmak doğru mu, siz ortamın önemi hakkında ne düşünüyorsunuz bunu soruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liederjaeger -- 24 Ekim 2014; 1:09:41 >

• up
  • O okulda da yalnız olacak.Zaten girişken biri olsaydı diğer okulda da kendine göre birini bulabilirdi.Bence hiç değiştirmesin ha yine değiştirmeyi çok istiyorsa değiştirsin ama sosyal yönden bir fark olmayacak.Ben böyle düşünüyorum bir de radar'ı dinlemek lazım o daha iyi bilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • incir reçelşi kullanıcısına yanıt
    Eski sınıfında birbirleriyle ağlayarak vedalaştılar. Eski sınıfına verirsek yine eskisi gibi olur. Zaten telefondan hala haberleşiyorlar. Sadece çok soğuk bir sınıfa denk geldi. Dışlamamışlar ama bir söz söylediğinde de hiç takmadıklarını söylüyor. Kardeşim falan diye övmüyorum ama çok konuşkan bir çocuktur. Eski sınıfında da çok seviliyordu ve arkadaşları da geri gelmesini söylüyorlar. Tarafsız bir görüşe ihtiyacımız vardı o yüzden buraya yazıyorum.
  • Kardeşinde bazı şeyler eksik.Sen de zamanında aynı durumları yaşamışsın.Dediğim gibi çok istiyorsa değiştirsin zaten orada kendine iyi kötü bir ortam yapmış.Annesi baskı kuruyormuş klasik Türk aile yapısı işte alayından nefret ediyorum.

• incir beni haberdar etmiş konuyla ilgili görüşümü hemen belirteyim: eski okuluna dönsün ama bu, emrivakiyle olmasın. yani kastettiğinizden başka bir yol bulabilirseniz o şekilde yapın. sen kardeşinden kaç yaş büyüksün bilmiyorum ama kardeşinin, anne babanı bu konuda ikna etmesine yardımcı olabilirsin diye düşünüyorum. eğer ikna olmazlarsa, her ne kadar ortam önemli de olsa, kardeşinin bu şekilde aileni karşısına almasını doğru bulmam.

ben incire bu konuda katılmıyorum. evet kimi durumlarda ortam değişikliği pek bir fark oluşturmaz. ama bu konuda bahsedilen durum biraz farklı geldi bana. şöyle bir benzetmede bulunabiliriz: iki hasta vardır. birisi çok ağır hastadır ve en iyi imkanlara da sahip olsa, en yetenekli doktorlara da gitse ancak bir mucizeyle, allah'ın yardımıyla iyileşebilecektir. diğer hastanın ise durumu aslında o denli kötü değildir. yeni doktorları denemesi onun için kurtuluş vesilesi olmaya yetecektir. konu sahibinin söylediklerinden anladığım kadarıyla kardeşi, o kadar kötü durumda değil hatta kötü durumda değil. eski okuluna dönmesi moralinin düzelmesini / sosyalleşmesini -muhtemelen- sağlayacaktır.

toparlayayım: eski okuluna dönsün, lise hayatını asosyal biçimde geçirmesin ama bir şekilde anne veya babasını; eğer yapabilirse her ikisini de ikna ederek bu işi yapsın. kaçak göçek yollardan olmasın yani.

• Radar sana bir örnek vereyim,mesela birbirlerine çok aşık iki kişi var ve beraber çok iyi vakit geçiriyorlar.Evlenmek istiyorlar ama gel gör ki iki aile de izin vermiyor ve ikisi de kendi istedikleri adayla evlenmesini istiyor.Bunlar,ailemizi karşımıza almayalım diye hiç istemedikleri halde onların dediklerini mi yapacak(mutsuz bir evlilik olacak ve haliyle bu durum çocuklara da yansıyacak)yoksa karşı gelip bir ömür mutlu mu olacaklar?Neden aile kavramını bu kadar abartıyoruz ki?Zaten aile aile olaydı izin verirlerdi.Demek ki problemliler ki olay çıkarıyorlar.Eğer senin dediğin gibiyse durum o zaman ailesini dinleyip mutsuz bir öğrencilik hayatı mı yaşayacak yoksa karşı gelip mutlu bir öğrencilik hayatı mı?
    Tamam ilk başta şanslarını bir denesinler ama yalan söylesinler.Mesela öğretmen eksiği var,kimya dersine fizik öğretmeni giriyor,sınıflar yüz kişi vb.Aksi halde,anne benim bu okulda arkadaşlarım yok ve ben diğer okulda daha mutluyum diyip annesi de,sen eğlenmeye mi gidiyorsun yoksa okumaya mı derse ne yapacaklar?Ben anne yapısını doğru bulmadım dolayısıyla bunu demesi yüksek bir ihtimal.
    Ayrıca radar senin dediğin gibi çevre sorunu olduğunu sanmıyorum.Bunun sınıfı anti sosyal değil ki baksana kendi aralarında anlaşıyorlar.Bu niye aralarına giremiyor?Sınıfı 30-40 kişi sayarsak hiç mi konuşacak birini bulamadı?undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi incir reçelşi -- 24 Ekim 2014; 10:51:54 >

• incir reçelşi kullanıcısına yanıt
    Şuan kardeşimin okuduğu okul İstanbul'un en iyi 5. okulu. Başarı listesinde ise Türkiye'de 2.sırada. Burak Bora ise İstanbul sıralamasında 10-11 de. O yüzden derslerin kalitesizliğinden şikayet edemez. Annem de bu başarısı yüzünden bu kadar ısrarlı. Neden çocuğun sorunlu olduğuna kapıldınız bilemiyorum ama bunlar ergenlik çağında. Sonuçta çocuk nakille onlardan düşük puanla gelmiş, herkes birbiriyle kardeş olmuş, dışlıyorlar. Kardeşim de bu duruma katlanamıyor çünkü bu zamana kadar hep çevresi olan biri ve ilk defa böyle bir durum yaşıyor.

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liederjaeger -- 24 Ekim 2014; 12:14:36 >
  • Ben burada sorunun ne olduğunu çözmeye çalışıyorum ve kendi fikrimi söyledim.Fakat kardeşinin anti sosyal olduğunu düşünmüyorum en azından şimdilik öyle görünüyor.Öncelikle eski okuluna dönmesi gerekiyor çünkü bu okulda geçirdiği her bir yalnız gün ona zarar veriyor.O okula devam edip de lise hayatı boyunca arkadaşları tarafından dışlanırsa ileride telafisi mümkün olmayan sorunlar yaratabilir.Öncelikle radar'ın dediği gibi ailesini ikna etmesi konusunda hemfikirim.Fakat sorun şu ki,annenizle anlaşmaya varmanız çok zor.Tahmin edildiği gibi okul başarısını önemsiyor ama asıl acı olan,yalnız geçireceği bir lise hayatı onu büyük ihtimalle başarısızlığa itecek.En azından sayısal alanı için bunu rahatlıkla söyleyebilirim.Hangi okulda olduğunu anlayamadım ama (Galatasaray,Istanbul gibi üst düzey liseler hariç)liseler arasında öyle aman aman fark bulunmuyor.Yani öbür okulda da gayet başarılı olabilir.Ben direkt emrivaki yapmanızı öneriyorum ama tepkilerini tahmin etmeniz gerekiyor.Nasıl aileniz var bilemiyorum ama normal şartlarda emrivaki sonrasında belli bir süre söylenirler sonra kabullenirler.Sen de abi olarak arkasında duracağın için çok fazla sorun yaratmazlar diye düşünüyorum.

• Başarı okulla değil öğrencinin motivasyonu ile olur. Mutlu, motivasyonu olan bir çocuğa zaten sevdiği konuyla ilgili ne verirsen alır. (adeta beyni sünger gibi emer)

Bu nedenle ben de sosyal çevresiyle mutlu olduğu okula gitmesini öneririm. Aksi halde incir in de dediğin gibi "O okula devam edip de lise hayatı boyunca arkadaşları tarafından dışlanırsa ileride telafisi mümkün olmayan sorunlar yaratabilir"

Ayrıca ilgili bir abi olduğunu düşünerek hem kendine hem de kardeşine şu sözü sık sık hatırlatmanı öneririm (özellikle geleceği ve meslek hayatı gibi konularda) :
    "Bir şeyi yaparken mutlu ve verimli olabiliyorsanız, o iş için dünyaya gelmiş olma ihtimaliniz yüksektir"
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.