Şimdi Ara

Kardeşimi çok yanlış yetiştirdik :( (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
146
Cevap
0
Favori
3.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kendisi dayak yiyenler "ben yedim herkes yesin" gibi bencil bir düşüncede. Çocuk yetiştirmek başka birşey dayakla terbiye etmek başka. Çocuğu sirke verin hayvanların yanına dayakla terbiye olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tableti al elinden kulun köpeğin olur.

• Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karıncayiyen Yiyen Adam

Osmanlı zamanında böyle veletlere un eletip taş taşıtırdık biz. Hey gidi hey.

Osmanlıca 1 gün daha kalsaydı böyle olur muyduk ? Hey gidi.
  • Hocam mesela kötü birşey mi yaptı? Ceza verilecek. Tableti elinden al verme mesela. Dedesi harçlık vermesin mesela. Çocuk ne kadar ağlarsa ağlasın bu böyle devam edecek. Eğer çocuk ağladığında sussun diye istediğini verirseniz bunu alışkanlık edinir. Kendi küçük kuzenimden yola çıkarak bunları yazıyorum. Anne baba vs. Kim varsa bir olup yapmanız lazım bunu kimseden yüz bulmamalı saygısızlık yaptığında.

• Dayak at diyen arkadaşlar unutmayın ki dayak eşşeğe yakışır.
    Konu sahibi arkadaş bu yaşa kadar böyle geldiyse bundan sonra da bir şey değiştiremezsiniz boşuna ne kendini yor ne de çocuğun gururunu kır. Sözle uyar olmuyorsa yapmayın ağlar ağlar susar.

• Kardeşim bence hiç dayaktı falan uğraşma ilerde sonuçları çok ağır olabilir. Bence sen onu karşına çekip konuşmalısın eline birde çikolata al bak seni nasıl dinliyip adam oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Akane Tsunemori

Hocam benim kız kardeşimde 9 yaşında ağız burun yumruk allah ne verdiyse kafa karın hariç / dövüyorum / dayak yiyorum uzun zamandır. Çocuk zamanla aşırı güçlendi şimdi yumruk attığımda geri bana geçiriyor bir tane ağlamıyor kafa göz girişiyor ama saygısızlık yapmıyor çoğu zaman. Arada bir çok yanlız olduğu için bana sataşıyor o kadar. Ben dayak yiyerek öğrendim doğruyu yanlışı kardeşimde öyle

Yaş kaç acaba merak ettim ? 9 yaşında kıza girişiyorsun öyle bi de marifet gibi anlatıyorsun.

• benim 9 yaşında ki kuzenime iphone-tablet-laptop aldılar. Babası ve annesi hariç herkese saygısız. Dedeme bile neler yapıyo gözümün önünde banada bazen terbiyesizlik yapıyo tekme falan atıyo alıyorum bunu evire istiklal marşını okutuyorum dedem bana bağırıyo bir yeri kırılır bir şey yapma diye al işte burdan yak.

Senin durumunu daha iyi anlıyorum. Ama kardeşim olsa benim yanımda öyle hareketler yapamaz sonuçta babası farklı olunca sorun oluyo yengen ne olursa olsun uzakç
  • quote:

Orijinalden alıntı: KediTartaklayanBodyciFare

quote:

Orijinalden alıntı: Akane Tsunemori

Hocam benim kız kardeşimde 9 yaşında ağız burun yumruk allah ne verdiyse kafa karın hariç / dövüyorum / dayak yiyorum uzun zamandır. Çocuk zamanla aşırı güçlendi şimdi yumruk attığımda geri bana geçiriyor bir tane ağlamıyor kafa göz girişiyor ama saygısızlık yapmıyor çoğu zaman. Arada bir çok yanlız olduğu için bana sataşıyor o kadar. Ben dayak yiyerek öğrendim doğruyu yanlışı kardeşimde öyle

Yaş kaç acaba merak ettim ? 9 yaşında kıza girişiyorsun öyle bi de marifet gibi anlatıyorsun.

16. dediğim gibi vurduklarım işlese zaten vurmam. O kadar cani değilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: 30 Seconds to Mars

Biraz önce farkettim. Daha 10 yaşında , bana kesinlikle saygısı falan olmadığı halde ona 8 yaşındayken tablet aldım. Çocuk her şeye ağlıyor. Çok cıvıdı . Birde evde sürekli onu pohpohlayıp koruyam babannem var bunun en büyük sorumlusu bu. Biraz önce dedem ona " oglum gidip benim telefona şarja soksana" dedi , verdiği cevap " her şeyi ben mi yapıcam yeaa ? " Harçlık aldığında ağzını yaya yaya dedeme " teşekkürlerr" demeyi biliyor ama gerizekalı. Ben bu çocuğa ne yapabilirim beyler ? Nasıl düzeltebilirim ?

Benim kuzenim öyle bir şey isterim yapmaz kardeşimle aynı yaşta beraber oynayın derim ukalalık yapar günde sekiz saat pc başında dışarı çıkmaz hemen annesine koşar annesi kardeşime seni döverim der kilolu şişko egoist bir şey halbuki abisi hiç öyle değil geçenlerde abisine sövdü bir tokat attı çocuk 3 gün konuşamadı , insandan insana değişiyor o çocuk dayak yiyor sakinliyor bnm kardeşim yiyor daha hiddetleniyor fakat istediği bir seyi yapınca senin dediklerini yapıyor

• Döveceksin bro biz az dayak yemedik abilik görevidir öyle cıvık kız gibi yabşak tiplerden olmasını istiyorsan ayrı tabi.

Sana hatası olursa affetme aileninde karşısına geç hayırdır de çocukla arkadaş olunmaz büyük diyebileceği otorite biri olmalı...

• Allah'a şükür hayatımda fıske bile yemedim. Ama hiç öyle çocuklar gibi olmadım. Bu işler eğitimden çok karaktere bakar. Çocukken yaşıtlarımın hepsi sokaklardaydı. Küfürün, kavganın, terbiyesizliğin bini bir para. Ama ben öyle olmadım. Tek eğlencem salonun ortasına legolarımı döküp oynamaktı.

Bu sadece o yaştaki çocuklar için değil gençler için de geçerli. Maalesef berbat bir nesil geliyor. Kardeşini dövmektense karşına alıp konuş, takip et. Hatta okuluna falan git bir gün, arkadaşlarıyla tanış, nasıl kişiler öğren. Başında bir diktatör gibi değil de abi gibi dur. Sen ona ne kafar saygı duyarsan o da sana o kadar saygı duyaaktır ve o saygı kötü yollara girmesine mani olacaktır

• Kuzenimde kardeşin gibi küçükken çok şımartılmış kuzenim 5 yaşında ama her istediğini yapıyorlar bence bunu düzelteceğiz saatten sonra

• Benim de 1.5 yasinda kardesim var bir aralar cok simarmis gibiydi her gordugunu istiyor alamayinca da aglamak yerine avazi ciktigi kadar bagiriyordu. Herkes gibi dovmek yerine ilgisini baska yerlere cekiyordum zaten 1.5 yasinda cocuk cok kolay oluyor cakmagi birakip peceteligi alsam havaya atip tutsam o da cakmagi birakip peceteligi istiyor. Sizin durumunuzla pek bi alakasi yok gibi ama demek istedigim dovmek bi cozum degil. 8 yasindaki cocuga da biraz kati davransan yeter elindeki oyuncak imkanlarini al guler yuz gosterme, max 15 dakika sonra gelip anlasmaya calisacaktir bir daha boyle yapmayacagina soz ver falan de sonrada oturun beraber oyun oynayin yeter bence

• Dayak abiden gelirse daha kötü olur zaten. Tercihim öğretmenler

• quote:

Orijinalden alıntı: Şehmistan

kardeşine benden bahset

Haklı. İbret alsın çocuk.

• Gelen yorumları okuyup ülkenin gelişmemişliği hakkında nedenler bulabiliriz

• quote:

Orijinalden alıntı: T Swiftiee

Belki bazıları kızıcak ama eğitimde dayak şart. Okullarda görüyoruz dayak yüzü görmemiş çocukların nasıl olduğunu.

Katiliyorum

• The Phoenix kullanıcısına yanıt
    BABAN SANA MOLPED ALSIN
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.