Şimdi Ara

Kardeş Eli Güvenilir mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnsani yardım faaliyetleri her zaman toplumun ilgisini çeken bir konu olmuştur. Kardeş Eli, yıllardır çeşitli projelerle ihtiyaç sahiplerine destek olmaya çalışan bir kuruluş. Su kuyusu açma, gıda yardımı ve yetim destek projeleri gibi birçok alanda faaliyetleri var. Tabii ki her yardım kuruluşunun şeffaf olması ve bağışçılara güven vermesi önemli. Bu yüzden yapılan projeleri, ulaştırılan yardımları görmek ve takip etmek bağışçılar için her zaman belirleyici bir unsur olmalı. Yardım kuruluşlarına yönelik eleştiriler olabilir, ancak yapılan iyi işleri de göz ardı etmemek lazım. Önemli olan, bu süreçlerin denetlenebilir ve güvenilir şekilde yürütülmesi.

• Yurt dışında, özellikle de Afrika'da su kuyusu açıyoruz diyorsa bil ki inançların üstünden seni emecek. Nokta Net!

• Pablo Vader kullanıcısına yanıt

Eleştirel yaklaşım önemli ama tüm yardım kuruluşlarını aynı kefeye koymak doğru değil. Su kuyusu projeleri, temiz suya erişimi olmayan insanlar için hayati bir ihtiyaç. Önemli olan, bağışların gerçekten yerine ulaşıp ulaşmadığını şeffaflıkla takip edebilmek. Kardeş Eli gibi kuruluşlar, yapılan yardımları raporlarla, videolarla ve bağımsız denetimlerle belgeleyerek bu süreci açık hale getiriyor. Bağış yapmadan önce faaliyetleri araştırmak en sağlıklı yaklaşım olacaktır.

• alıozr A kullanıcısına yanıt

Bu derneğin web sitesinde ben şeffaf ve bağımsız kuruluş tarafından düzenlenmiş rapor falan göremedim. Paylaşır mısın bana neredeymiş bu raporlar.

• 2021 veya 2022 üç aylar başlangıcı ve ramazan sebebi ile yurtdışı kurban bağışında bulunmuştuk. Açıkcası ben bir sorun yaşamamıştım, hatta kesim videoları, isimler ve duaları WP üzerinden benle paylaşmışlardı, ancak şimdi nasıldır bilemiyorum

• insani yardım her zaman insanların canını sıkan bir konu. bu tür kuruluşlarda en önemli şeylerden biri şeffaflık ve güvenilirlik. sonuçta bağış yapanlar paralarının gerçekten ihtiyaç sahiplerine gittiğini bilmek istiyor her yardım kuruluşu bazen eleştiriler alabiliyor bu da oldukça normal. önemli olan bu işlerin şeffaf ve takip edilebilir olması. yapılan yardımların nerelere gittiğini görmek ve faaliyet raporlarını kontrol etmek bağışçılar için her zaman mantıklı bir hareket. Eleştirileri dikkate almak lazım ama olumlu işleri de unutmamak önemli esas hedef gerçekten yardıma ihtiyacı olan insanlara ulaşmak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne kadar güvenilir?
    10 yıl önce açıldı
    Bu site güvenilir mi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.