Şimdi Ara

Karda arkadan itişmi önden itişmi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
14.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kardes ön arka flan hikaye,işi bilen adam için hiçbir sorun yoktur

önden çekişli iyi olur diye biliyorum ama benim uno 70s e 14 lastik taksamda olacağını zannetmiyorum meret öle bi kayıyor ki en iyisi buz kar olunca binmemek

Yapma arkadaşım uno öyle ahım şahım bir araba değildir ama en üstün özelliklerinden biri karda ve buzda çok iyi yola tutunmasıdır.Ben 10 senedir bu arabayı Ankara gibi bir şehirde kullanıyorum daha zinciri 2 defa taktım.Sana tavsiyem orjinal lastiklerini kullan yani 155/70/13 ve iyi bir kış lastiği al bak gidemediğin yer kalacakmı.

Bu arada karda önden çekiş avantajlıdır ama daha önemlisi doğru lastik kullanmaktır.Eğer lastikleriniz kötüyse çekişin nerede olduğu çokta fark etmez.Heleki arabasına kış için hazırlık yapmayıp soför olan gider mantığındakilere deli oluyorum.
  • Bu sorunun cevabı aracın ağırlık dağışımına göre değişir. Aracın arkası ağırsa arkadan çeker olması daha mantıklı olur. Ancak şimdi üretilen bütün otomobillerin motorları önde oldukları için ağırlıklarıda önde bu aracı arka çeker yaparsan karda iyi yürümez ama kullanım zevki olarak önden çeker araçtan çok daha zevkli bir sürüş elde edilir.

en azından bir zaman afyon'da kar yağarken yolda kalan çok şahin-doğan-mercedes-bmw gördüm.
    bizde 93 vectra vardı;hiç bana mısın demeden çıktık gittik rampayı.
  • arkadaşlar haklı olduğunuz konu öndençekiş araçların kontrolü daha kolaydır buzda ve karda önden çekişli araçların arkadan itişli araçlara göre kontrol kolaylığı vardır ama dik bir rampada durup kalkmayı denediğinizde arkadan itişlinin helede kar lastikleri vede yük yada yolcusu var ise önden çekişlilerin zincirle çıkamadığı yerleri arkadan itişliler banamısın demeden rahaatca çıkabilir

bide denemenizde fayda var önden çekişli aracınızın 1. viteste ön ön çıkamadığı yerde geri vitesde geri geri çıkmayı deneyin vede deneyerek arkadan çekişlilerin karlı havalarda sizi yolda bırakmıyacağını anlayınn...

daha önce şahin 1986 aracım vardı..
    şuan siena ve transporter var transporter zaten hiç gitmiyor siena da rampanın sonuna kadar çıkıyo ama tam tepede kalıyo eski emektarım 1986 şahin ise dur kalk yapıp devam ediyordum rampada hiç banamısın demiyordu....

• bence ıslak hava önden itiş

triger
  • keşke dediğinizekatılıp sizlere hak verebilsem...

çünki ben hak versem araç üreticileri hak vermiyor neden otobüsler kamyonlar arkadan itişlidir önden çekiş bu kadar avantajlıysa arkadan itiş yapmannın hiçbir anlamı yokk bence...

ama gene sölüyoum yüklü bir önden çekişli aracın çıkamadığı dik bir yokuşu arkadan itişli vede yüklü bir araç çok rahat bişekilde çıkacaktır ....

bilgilerinizee...

• quote:

Orjinalden alıntı: murat067

keşke dediğinizekatılıp sizlere hak verebilsem...

çünki ben hak versem araç üreticileri hak vermiyor neden otobüsler kamyonlar arkadan itişlidir önden çekiş bu kadar avantajlıysa arkadan itiş yapmannın hiçbir anlamı yokk bence...

ama gene sölüyoum yüklü bir önden çekişli aracın çıkamadığı dik bir yokuşu arkadan itişli vede yüklü bir araç çok rahat bişekilde çıkacaktır ....

bilgilerinizee...

Şöyle bi durum var. Karda önden çekiş büyük avantaj. Niye diyeceksin yön veren tekerlek tahrik sağlıyor ve aracın hakimiyetini kaybetmiyorsun. Ama arkadan çekişte zaten sürtünme çok az olduğu için tekereleğin yönünün ne tarafta olduğu bi anlam ifade etmiyor araç dümdüz gitmeye devam ediyor.
    Gelelim kamyon otobüs olayına. Dik bir rampadan ister kamyon olsun ister küçük bir araba olsun, aracın ağırlık merkezi arkaya düşer ve arka tekerleklere daha çok yük biner. Bu durumda önden çekişli bi araç çok kolay patinaja düşebilecekken arkadan çekişli bi araç paitiye düşmeyecek ve yokuşu rahatlıkla çıkacaktır. Olay bu.

• Arkadaşlar vermiş olduğunuz bilgiler için sağolun. Kazasız günler dilerim

BEYAZ HONDA CIVIC ELAGANCE
  • kar alstikleri aracın çekişi neredense oraya takılır.ama karlı zeminlerde öncen çekişli araçlar daha avantajlıdır

Orjinalden alıntı: arseniCem

kar alstikleri aracın çekişi neredense oraya takılır.ama karlı zeminlerde öncen çekişli araçlar daha avantajlıdır

Aslında 4 tekerleğe de takılır ama bütçe yetersizse belki 2 tekerleğe de takılabilir. Ama karda amaç sadece yerinden kalkmak değil aynı zamanda da durabilmektir. Bu yüzden 4 tekrleğe de takılmalıdır kış lastiği.

Orjinalden alıntı: ecar limon

quote:

Orjinalden alıntı: arseniCem

kar alstikleri aracın çekişi neredense oraya takılır.ama karlı zeminlerde öncen çekişli araçlar daha avantajlıdır

Aslında 4 tekerleğe de takılır ama bütçe yetersizse belki 2 tekerleğe de takılabilir. Ama karda amaç sadece yerinden kalkmak değil aynı zamanda da durabilmektir. Bu yüzden 4 tekrleğe de takılmalıdır kış lastiği.

evet haklısın ama benim demek istediğin olan kış lastiği çekişlere takılmalıdıryani aslında 4 lastik olmalı ama dediğin gibi bütçe

• önden çekişli.
  • önden çekişli avantajlı...

Orjinalden alıntı: red a!ert

quote:

Orjinalden alıntı: joushkun

arkadaşım 2. el bir subaru bakabilirsin. hem önden hem arkadan, oldukça tatmin edecektir seni.

ne fesat bir milletiz ya adam masumca yazmış :):)

• bazen değişiyor galiba ama yüzde 90 önden çekiş daha iyi...

değişen bir duruma örnek..

göztepe eski oto pazarının yanında bir rampa var....
    yağmur olduğu zaman (genelde biraz da çamurlu oluyor orası)
    hemen ön tekerler patinaj çekiyordu çıkarken...(önden çekişli araç varken)
    ama şimdi 1 kere patinaj çekmedi arkadan itişliyle....
    çıkarken önde falan önden çekişli bi araç varsa hemen sardırıyo görüyorum....
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.