Şimdi Ara

Karayolları 1.bölgede staj

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, ulusal staj kapsamında Karayolları genel müdürlüğünden staj teklifi geldi. Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim kendimi geliştirmem gerekiyor bu yüzden staj yerinin bana bi şeyler katmasını istiyorum. Bu kurumla ilgili bilgisi olan var mı? Staj sorumlusu kişiye mail attığımda strateji geliştirme başmühendisliğine gitmemi söyledi yarın yarım gün çalışıyorlar ve bana baya uzak bir konumda, kabul edip sonrasında iptal edebilir miyim? Bilgisi olan yazarsa çok sevinirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • KGM nin hangi birimi? Stajdan çok beklentiye girmek doğru olmayabilir ancak kgm nin illaki faydası olur, birim önemli.
    Gidip bilgi işlemde format atacaksan pek faydası olmayabilir. Ancak atıyorum misal planlama trafik ücretlendirme sinyal akıllı ulaşım vb konular ile ilgili bir bölüme gidersen faydalı olabilir. Staj için hangi birimden talep varsa orayı araştır. Staj sonrası işe devam edebilirsin orda. KGM bu ülkenin en güzide devlet kurumlarından biridir.

    Stajı yarıda bırakmak pek iyi olmaz. Ama tabi kabul edildikten sonra işe gitmezsen kimse peşinden koşmaz. KGM de staj iyidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 8 Temmuz 2022; 1:55:19 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt

    maalesef birimle ilgili bilgim yok strateji geliştirme başmühendisliğine gitmem gerektiği söylendi sadece


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman denk gelmiş, bir git mutlaka bir görüş en azından. Niyetin ne bilmiyorum ama eskiden birçok mühendis KGM de çalışmak için can atardı. Dediğim gibi devletin en önemli kurumlarından. Önümüzdeki dönemde önemi daha da artacak gibi duruyor. KGM, TCDD, DSİ, TPAO, Maden tetkik vb kurumlar devlet geleneği açısından önemli kurumlar. Ortamın tozunu yutmanın faydası olur elbet. Ama kariyer planında farklı konular varsa tabi bu kurumlar pek o yönde ilerlemende etkin olmayabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 8 Temmuz 2022; 2:9:0 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yani atıyorum misal yazılımcı geliştirmeci olacağım ya da oyun yapacam ya da ne bileyim işte atıyorum yerli telefon tasarlayacağım yada banka yazılımcısı olacağım vs diyorsan pek kgm uygun olmayabilir. KGM sonuçta güzide devlet kurumu ve çalışanlar da devlet memuru.

    Ancak başlangıç aşamasında stajla beraber devamında misal bölge yapılacak işler ile ilgili altyapı network iletişim sistemleri tasarımı, akıllı ulaşım, teknik şartnamelerde teknik detaylar vb işler karşına çıkabilecek işler. 1.bölge de marmara bölgesinde geniş bir ağa sahip. Başarılı olursan tutunursan sevilirsen de direk devlette iş networkün olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 8 Temmuz 2022; 2:22:22 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu gibi kurumlarda genel olarak stajyere ne iş öğretiyorlar ne de iş yaptırıyorlar tereddütüm bu yüzden aslında. Yarın gidip görüşmeyi düşünüyorum öğleden önce umarım hallederim. Cevaplarınız için teşekkür ediyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rosamund -- 8 Temmuz 2022; 2:42:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rosamund R kullanıcısına yanıt
    Hocam yaptıysanız staj nasıldı verimi miydi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.