Arkadaşlar herkese iyi akşamlar. Öncelikle akıl hasta raporlu çocukların mesajlarının şikayet edileceğini,saçmalıklara bu konuda tahammül edemeyeceğimi belirtmek isterim.
Benim bir akrabam var.Ve gerçekten onu çok seviyorum.(Baba tarafından bir akrabam,annem gibi severim kendisini)Bir kızı ve bir oğlu var.Oğlu kardeşim gibidir.Zaten beraber büyüdük,her şeyimiz aynıdır ve gerçekten çok iyi anlaşırım.Neyse gelelim konuya.Kız gerçekten şımarık küçük kız modeli.4. sınıf öğrencisi.Ancak aile her istediğini yapınca birden kendini dünyanın merkez olmaya sabitlemiş durumda.Kız ile bazı sorunlarım oldu.Çocuktur falan diye idare ettim.Yeni aldığım pro. fotoğraf makinesini gizlice almalar,objektifte parmak izleri olması.iPod touch u unutmuştum onlarda sonradan farkettim bulamıyorum.Neyse dedim herhalde evde bir yerdedir.1,5 ay sonra o kızda olduğunu öğrendim.Virüs girmiş,yazılım çökmüş,arkası çizilmiş ve tuşu bozulmuştu.Neyse dedim garantiye yollarım bir şekilde mesele etmeye gerek yok,akrabam ve eşi(onu da babam gibi severim)kızlarını çok sevdiklerinden hem onlar ile takışmamak adına hem de huzuru bozmamak adına sustum. Netbook istiyordu bu kız.Neyse ekonomik durumlar nedeni ile alamıyorlar ve almak da istemiyorlar 4. sınıf öğrencisine.Bence Compaq MiniNote var.Neyse onu bir gün götürdüm ve birkaç işim vardı onları yaptım.Görmesi ile sinirlerim bozulmaya başladı.Önce benden rica etti bende verdim bilgisayarı oyun yok dedim,internet de yok dedim wireless yoktu çünkü.Neyse aldım herhalde bir daha istemez,ne de olsa oyun yok dedim.Neyse 1 hafta geçti benden istedi ancak olmaz işim var dedim.O olaydan 3 gün sonra o akrabama söyledi "Ver çocuğa da oynasın" dedi bende vermek zorunda kaldım.En kıl olduğum şeydir.Yani kişisel bir eşya...Neyse fark ettim ki dosyaları kurcaluyor.
Kötü bir içerik yok idi.Ancak sevmem öyle dosyalarıma girilmesini.Kim ister ki?2 hafta boyunca sürekli akrabama söyledi.Aldı.Söyledi.Aldı...Neyse dedim bak canım kardeşim oyun falan yok(klavyesine de çok sert basıyordu zaten)sen git içeride bebeklerinle oyna.Tamam dedi.1 hafta sonra(bugün)ödevim var diye akrabamın eşinden istemiş.Deliye döndüm.Eve gittim getirdim.Ancak şarj cihazını unutmuşum.Neyse verdim.Ona özel hesap açtım bakmasın bir şeye diye.Baktım ki dosyalara giriyor.Ben ve arkadaşlarımın fotoğraflarına bakıyor o akrabama gösteriyor,bana hesap sormaya kalkıyor.Dedim bu kadarı da fazla.Ödev için al ama dosyalarıma giremezsin dedim.Neyse ben aldım akrabamın oğlu ile oturduk müzik falan dinliyorduk.Benim gitmem gerekti.Dedim saat geç olmak üzere.Dedi ki ben şu kafeye gider bir çay içerim internete girerim olur mu dedi.Bende canımdan çok severim,kardeşimden öte bir insan benim için.Ayda yılda bir şey istedi,bende kırmayayım dedim işim olmasına rağmen verdim.
Evden çıkarken kız geldi alıyor musun bilgisayarı dedi.Bende alıyorum dedim.(Bıraktığımı söyler isem kardeşimi rahat bırakmaz.)O akrabama da yarın getiririm dedim.O da yok kalsın.Getirme bundan sonra lazım değil.Ben iş yerinden hallederim dedi.Sinirlendim çıktım evden.Bir şey demedim çünkü sinirlendikten sonra pişman olabiliyor insan.Sizce ne yapmam gerek acil yardım bekliyorum.
Okuyan ve bir yorumda bulunan herkese çok teşekkür ederim.İnanın zor durumda kalmasam böyle bir konu açmazdım.
Arkadaş lütfen yardım edin.
cok zor bi durum ya ailenin kızlarının sımarık olduklarını kabullenmesi lazım senlik bir durum yok ortada :(
quote:
Orijinalden alıntı: ®OoLaStoO®
cok zor bi durum ya ailenin kızlarının sımarık olduklarını kabullenmesi lazım senlik bir durum yok ortada :(
Öncelikle cevabın için teşekkür ederim ancak öyle bir durum çok zor.Bizim kızımız mükemmeldir ve hata yapmaz olayı var ne yazık ki.
Bende de bunun bi erkek versiyonu var . Akraba değil ama komşunun oğlu ve bu komşu benim 3 yıl öğretmenim'di .
Eve geliyor ben televizyon izlerken baktım dürtüklemeye başlamış , bekle diyorum azcık , yarım saat dalmışım TV'ye bir baktım açmış Bilgisayarım'ı , D diski savaş alanına dönmüş , 3-5 oyunu açayım derken dosyaların yerini değiştimiş , yakaladığımda fotoğraflara bakıyordu , bişey diyomiyorsun tabi aileden dolayı .
Daha öncede klavye'min bilek destek yeri var , klavyeyi düşürünce orası kırılmıştı baya içlenmiştim , yılların eskitemediği naçizane klavyem , onun canavar ellerinde saniyeler içerisinde kırılmıştı
quote:
Orijinalden alıntı: VoldroY
quote:
Orijinalden alıntı: ®OoLaStoO®
Öncelikle cevabın için teşekkür ederim ancak öyle bir durum çok zor.Bizim kızımız mükemmeldir ve hata yapmaz olayı var ne yazık ki.
vallaha hocam ne yapsan abez kacıcak en iyisi hiç bişey yapmamak sana söz hakkı düşünce konuşmak yani işte VoldroY böyle yaptı işte bi pc vermedi falan gibi bişeyler derlerse ki anlattıgına göre onuda demezler bunu annene falan anlat o daha cok yardımcı olur gibi geliyor bana
sende kabahat vuracaktın ağzının ortasına bir daha konuşabiliyormu Şaka maka biri ona fazla ileri gitmeden iyi bir ders vermesse ileride daha beter olur.
Çok kafana takıyorsun, Küçücük kız çek resti. Bu arada yaş kaç ?
Araya bir insan sokamam,annem de görüşmüyor o akrabam ile zaten.Durum biraz karışık.
O mininote olayı daha da büyüyecek.Benden daha fazla istemeye başladı ve bunu mesela X kişiye ben yok iken söylüyor ve o da bana geliyor,istiyor.Büyüğüm ve sevdiğim bir insan.Nasıl hayır dersin ki?
Ne işler ile uğraşıyoruz diyorum bazen ancak küçük çocuk gibi görünseler de gerçekten büyük birer sorun olabiliyorlar.Ki bazıları gerçekten de öyle...
Konuş akrabanla ben olsam kaçıncıya isyan ederdim yada dosyaları gizle bir şey yapamaz PC'de bırakır
Full erotik resim at utanır kullanmaz belki..
Ya da bi şekilde geçici olarak boz,çözünürlüğünü düşür filan..
erkek olana durumu söle böle böle arkdasm olmuo 2de1 de gitsin kız kardeşini kulagını ceksin
Kucucuk kiz ama benim ikinci ailem dedigim insanlar ile aramin bos yere acilmasina neden oluyorlar.Bu arada yasim 16.Gelecek cevaplar icin tesekkur ederim ancak o kiz alehine en ufak bir harf bile soylemem ne yazik ki mumkun degil.
Usta inşallah atlatırsın kolaylıkla işin zor:/
netbook un bozuk olduğunu servise gittiğini söyle o olay bir süreliğine çözülür(4. sınıfa giden kız netbook u nereden biliyor orası ayrı mesele) daha sonra akrabanı çek karşına konuş. anlayışla karşılayacaktır. ha baktın karşılamıyor ya aranız bir süreliğine bozulacak yada sen yine aynı şekilde devam edeceksin.
Herhalde bir sure sonra oyle demem gerekiyor.Hep bu reklamlar falan yapiyor boyle.Herseyi biliyorlar artik.Herkese yorumlarindan dolayi tesekkur ederim.
4. sınıf derken ilkokul 4. sınıf mı lise 4. sınıf mı?
bu durumlarda en iyi yapılıcak şey şudur kardeş anlamışki o küçük kız senden isteyemiyor artık büyüklerine söylüyor ondan istetiyor çünkü senin ona karşı çıkamayacagını biliyor yada sezmiş , anlamış bi şekilde işte, senin yapman gereken şey şu . o istediğinde işim var de , büyüklerinden biri istediğinde ders çalışıyorum ayagına yat çoçuktaki sinir katsayısı artıcak nasıl olurda vermez gibisinden ama elbet sonunda bunu kavraması lazım yapıcak birşey yok
1 olur 2 olur artık büyüklerinde anlar vermek istemedigini ama sana çaktırmazlar emin ol bu sayede o aile küçük kıza önceden vermedikleri egitimi geç te olsa vericekler yani her istediğinin olamayacagını geç te olsa ögrenmiş olacaklar . kardeş bunları kafana takma küçük şeyler bunlar biliyorum çok sıkıcı sıkıntı verici olaylar ama bunların hepsi o aile nin kötü şekilde çocuk yetiştirmesinden kaynaklanıyor (kusura bakma)
eğer bu çocuga bu düzgün şekilde ögretilmezse ileride hem psikolojik hemde sosyal alanda sorunlar açar onun başına......
yada bak aklıma ne geldi eger harbiden "yeter artık be.... ! "dedirtiyorsa o büyüklerine söyle açık açık veremiyicem kişisel şeyleri kurcalıyo fln de .... eger üstelerlerse baskı yaparlarsa vermen için kusura bakmayın beninde işim var bilgisayarla fln de.......
Odevim var diye istiyor ve adeta pusuya yatiyor.Kiz ilkokul 4. Sinifta.Ipod olayindan sonra dersimi aldim bundan sonra da oraya goturmeyecegim sanirim.Ilimli olayim diyorum ancak kisisel verilerimi kurcaliyor ve zarar veriyor.O ipod berbat durumda idi zaten...Kardesim gibi olana da soyledim ama nafile kiz resmen bencil bir sekilde yetistirilmis.
bulunduğu okul çevresinden özentiden artık yaşa bakmıyor bu tür şeyler.. çok kullanmıyorsan elindekini sat. yeni bir bilg al. yeni olduğu içinde veremiceni söle..