Şimdi Ara

Kararsız Kaldım Acil Yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumu uzun süredir takip ediyordum çok yararlı bilgiler edindim ve kararsızlığım hakkında buradan doğru bilgiler edineceğimi düşünerek ilk konumu açmak istedim.

Yaklaşık 1 aydır piyasadaki tablet bilgisayarlara bakıyorum. Daha önce hiç tablet pc kullanmadım ilk defa alacağım ve 2 marka arasında kararsız kaldım. Bunlardan biri Artes i9701 diğeri ise Stormax t9701. Aslında ikisinin de özellikleri birbirine çok yakın ancak beni düşündüren Artes Cortex a8 tabanlı tek çekirdek Allwinner a10 işlemci kullanıyor. Stormax ise çift çekirdek Cortex a9. Sizce işlemci olarak hangisi daha iyidir. Arasındaki farklar nelerdir. Diğer farklı özellikleri ise Artes'in kameraları ön:1.3 arka: 5mpx pil:6500 mah Stormax ön:0.3mpx arka:2mpx pil:7000 mah. Bunun dışındaki bütün özellikleri gördüğüm kadarıyla aynı. Bana görüntü olarak Artes daha iyi geliyor. Fiyat olarak ise ikisinide aynı fiyata buldum tek sorun karar vermek. Sizce hangisini almalıyım? Cihazların artı ve eksileri nelerdir? Kullanan arkadaşlar varsa ne tür problemler yaşadılar? Teknik servis bakımından hangisinde daha iyi çözüm bulabilirim? Bir de uygulama uyumluluğu açısından bir problem yaşanabilir mi? Google playdeki tüm uygulamaları ikisi de sorunsuz çalıştırıyor mu?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

• Yardım edebilecek kimse yok mu?
  • İşlemcilerin mimarisini ve teknik özelliklerini detaylı olarak bilmiyorum ama tek çekirdek 1 ghz işlemci sizi üzebilir. 400 TL civarı bir tablet alacaksanız en azından çift çekirdek bir işlemciye sahip olsun derim. Tabi her şey çekirdek anlamına da gelmiyor belki allwinner dediğiniz işlemci daha iyidir bilmiyorum. Çünkü intel core i3 işlemcilerin 4-6 çekirdekleri amd işlemcilerini tokatladığını çok iyi biliyorum.
  • İnternette çok araştırdım işlemcileri ancak tam sonuç bulamadım bende. Bazı sitelerde Cortex a9 ile Cortex a8 arasında fark var diyor bazıları ise çok fark yok a9 çift çekirdek olmasına rağmen 500 mhz lerde çalışıyor diyor. Sonuçta allwinner a8 tabanlı bir işlemci ama biraz gelişmişi sanırım. O yüzden kararsız kalıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serseri_9_1 -- 20 Şubat 2013; 15:00:39 >
  • Valla hocam tableti eline alıp kurcalamadan insan karar veremiyor. Özellikleri iyi olabilir fakat donma kasma yapabilir belli olmuyor. Ekranı kötü olabilir diğeri daha canlı olabilir. Öteki türlü işin şansa kalır. Fakat artes kullananlar daha çok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strato026 -- 22 Şubat 2013; 15:03:56 >
  • İkisinide mağazaya gidip bakma şansım oldu. Takılma ya da başka birşeyle karşılaşmadım ancak bunlar kısa süreli kullanımdı tabi. Uzun süre kullanan arkadaşlar problem yaşıyorlar mı acaba. işlemci olarak çok bir fark yoktu cihazlarda ikiside aynı hızda diyebilirim ama Stormax ın çift çekirdek olması aklıma takılıyor. Yoksa benimde tercihim Artesten yana olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serseri_9_1 -- 20 Şubat 2013; 16:39:34 >
  • Bir de Artes i9701 (yanlış biliyor olabilirim) yaklaşık 1 yıldır var sanırım. Acaba uygulamalarda ve kullanımda yavaş ya da yetersiz kalıyor olabilir mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu konuyu incelemenizi öneririm.

http://forum.donanimhaber.com/m_62272748/tm.htm
  • Dostum bu konuyu incelemiştim yine de sağol önerin için ancak konunun sonunda yine işlemci olayı var. Tek çekirdek yerine A9 lu çift tercihi çıkıyor. Aklıma takılan da bu zaten. Arasında çok büyük fark var mı? A8 li allwinner lı Artes mi? yoksa A9 lu Stormax mı?

Birde pil problemlerinin olduğundan bahsedilmiş. Bu sorun giderildi mi acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serseri_9_1 -- 20 Şubat 2013; 17:03:10 >
  • Piranha Ultra Tab 7 '' de öneririm. Fiyatına göre iyi performansı var fakat oyun oynarken 2 saat anca dayanır.
  • 7" ekran olarak küçük kalıyor 9.7" bakıyorum
  • Vallahi hocam ne yalan söyliyim benimde pek bir fikrim yok bu konuda. Stormax kullanan pek yok galiba. Kararsızlığınızı anlıyorum. Bendede 2 adet tablet var Birisi Praktica Çift çekirdek A9 diğeri piranha tek çekirdek a8. Dediğiniz gibi çift çekirdek olmasına rağmen praktica menüde donmalar oyunda donmalar yapıyor fakat piranhada yapmıyor. Bende Prakticanın daha performanslı olacağını tahmin ettim fakat alıp kullandığımda pişman oldum. Diğer özellikleri aynı 1 gb ddr 3 ram ve 400 Mali. O yüzden tableti alıp oyun performansını benchmark yapmadan almak risktir. Belkide dediğiniz çift çekirdekli tablet daha performanslıdır. Fakat ben böyle bir olayla karşılaşınca çok şaşırdım. Çift çekirdekli daha iyi performans diye bize yutturuyorlar mı diye düşünmedim değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strato026 -- 20 Şubat 2013; 23:20:24 >
  • Ağzınıza sağlık valla aynen böyle bir karşılaştırma istiyordum. Sizde iki işlemcide varmış ancak tek çekirdek daha iyi çalışıyor diyorsunuz. Sanırım Artes kullanıcıları memnun takılma donma gibi birşeyle de ben kurcalarken karşılaşmadım. Tasarım olarak Artes daha güzel görünüyor.
  • Hocam bu olay diğer tabletlere göre değişebilir belki bu konuda birşey diyemem. Benim çift çekirdekli SAML model Stormax'ın RockShipmiş daha performanslıdır bence. Belirttiğiniz Artes modeli bir incelerseniz forumda, internette elbet vardır.

Ayrıca belirttiğiniz Artes'in şikayet konusu:http://forum.donanimhaber.com/m_63611360/tm.htm

Artes bu model için internet performansı kötü deniyor, internet kopmaları oluyormuş, oyun performansı iyi denmekte ayrıca bu konudahttp://forum.donanimhaber.com/m_63495121/tm.htm

Stormax hakkında pek bir bilgim olmadığı için birşey diyemicem donanimhaber ekibi incelemesini yapmış bunuda izlemelisiniz
    Bu konuda:http://forum.donanimhaber.com/m_66161154/tm.htm

Videoya baktığımızda Stormax baya iyi görünüyor. Artes için plastiği kötü denmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strato026 -- 21 Şubat 2013; 13:12:14 >

• Şu Artesi anlamadım gitti. Bir konuya bakıyorum yorumlar çok güzel alınır diyorum tam karar veriyorum almaya başka bir konuya bakıyorum çok kötü pili bitiyor internete girmiyor kasası kötü gibi yorumlarla karşılaşıyorum. Bu gidişle sanırım Stormaxa döncem bende
  • Şimdi de böyle bir tablet gördüm

Hi-Level HLV-T1001W

hepsinden mantıklı geliyor. Kafam çok karıştı
  • Hocam gerçekten zor karar vermesi dediğiniz gibi fiyatları birbirine çok yakın performanslarıda benziyor ama bir özelliği diğerinden iyiyken başka bir özelliği öbüründen kötü oluyor. Bu durumda insanda karar vermekte zorluk çekiyor. İnşAllah pişman olmayacağınız bir tablete sahip olursunuz.
  • Aynen oyle ya. Birinde islemci iyi digerinde kamera hepsi ayni tablette bulmak zor ama bu son buldugum Hi level guzel gibi. Tum ozellikleri iyi gorunuyor. Yeni tablet cikariyor ama piyasada uzun suredir olan firma. Alanlarda simdilik memnun gibi. HB indirimde yapmis. Suanki fiyati 400 lira. Aklima yatti acikcasi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet güzel bir tablete benziyor.
  • Bakalım bunda karar kıldım gibi. Biraz daha araştırırsam işin içinden çıkamaz hale geleceğim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.