Şimdi Ara

KARARAN CPU BLOK NASIL TEMİZLENİR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
2.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    su soğutma bloğu aşırı karardı nasıl temizleyebilirim?zımpara ile başa çıkılacak gibi değil tuzruhu falan görürmü acaba?

• kararma neyden kaynaklanıyor acaba =??

tuz ruhu gibi bir ürün belki işini görebilir yinede kesin emin değilim
  • Tuzruhu zarar verebilir. Ben bakırı parlatmak için metal cilası kullanıyorum ismi vikaul hırdavatcılarda bulabilirsin. 2 ytl ye almıştım pahalı değil yani. Oda yoksa biraz salakça gelebilir ama ketçap kullan gerçekten işe yarıyor bol bol sıkıp bir güzel sil .Yalnız ketçapla sildikten sonra yüzeyi bir güzel yıka yani üzerindeki ketçap sil yoksa oda karartı yapıyor bir süre sonra.
  • bu metal cilası temizleyici mi aynı zamanda, bide ketçap olayını ciddiye alsammı karar veremedim tam kararma da çeşme suyundan kaynaklamıyo olabilirmi
  • eskiden kalaycılay gezerdi clintbeng
  • zımparala..
    şafak'ın da (ottoman soldier) bloğu kararmıştı, zımparadan sonra eski haline döndü
  • ZIMPARA

sadece porçöz ile silin yeterlidir sonrada az bişi ıslak bez ile üstünden geçin zımpara tamamen yanlış cpu tabanı ile cpu block arasında hava kalmasına sebep olursunuz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bloğun tabanından ziyade suyun geçtiği kanallar çok kötü durumda porçöz ile deniyeyim sağolun.
  • hocam bide kontak spreyi denen şeyler war philips marka
    ama biraz pahalı yani porçöze gore felan 10 ytl felan
    kaliteli elektronikçilerde bulabilirsin
    ama mavi olanlardan al yağsız diye geçiyo
    gerçekten her işe yarıyo
    korozyonu,nemlenmeyi felan hemen sokuyo
  • cillit bang!! dedım dıkkate aldın sanırım!!
  • limon ve diş fırçası da parlatmakta yeterli olacaktır yani yakıcı maddeler asitli maddeler ile temizleyebilirsin
  • Kimyasallar tatmin etmezse su zımparası iyi iş görüyor. Sadece kararma varsa sorun değil ama benimkinde kalıplaşmış kireç de vardı. Zımpara ile ayna gibi oldu. Tabi ki blok tabanıyla ilgilisi yok zımpara kullanılacak yerin, bloğun içine.

Bakırdaki kararmaya sebep galiba suyun alüminyumdan da geçmesi. Lakin ben üç blok, bir radyatör kullanıyorum, radyatör ve iki blok alüminyum, tek blok bakır. Kararma olmuyor. Bu "adonize alüminyum" dedikleri olayla mı bir alakası var acep?

Tabi bir de şu var: bakır suyu zaten karartıyor normalde, üzerinde suya temas etmemesi için bir koruyucu kaplıysa ve biz zımparalayarak bu koruyucunun canına okuyorsak! Eskiden bakır, çinko güğümleri kalaylatırlardı, ama onlar da içini değil, dışını.

Alüminyum, bakır, kaplama falan filan. Yahu iyicene kafam karıştı, bilenler bi el atsın Allah rızası için.

• porçöz ii gelir ona
  • yav valla şaka değil sen bir ketçap dene olmazsa gel beni vur ÇOK CİDDİYİM!!!
  • otto' nun bloğu zımparalaması fikrini kim vermişti acep

ama iyi bir 400 lük zımparadan sonra eskisi gibi oluyor
  • önce ketçap konusunu açıklığa kavuşturmak için deniyecem olmazsa limon o da olmadı porçöz ucuzdan pahalıya doğru yani allahtan yarın tatil sök dağıt of ya
  • oto pasta cila ile yap....
  • Walla porçöz kireşlenme ve bakır yüzeyleri temizler ama dikkatli uygula korozyon olmasın arada...
  • Ya hocam al eline ketçapı dök temizle bakalım nasıl oluyor. Adamı deli etmeyin yav yaptım işte en iyi ketçap valla. Bu arada restgele bulunmuş bir fikir değil xtreme den biri yazmış bende oradan okuyup uyguladım.

Bu arada porçöz çok zarar verir düşüncesindeyim onuda radyatörü temizlemede ve eski bir boru parçasının pasını almak için kullandım metali epey bir aşındırıyor. Blok üzerinde hiç kullanmadım ama zarar verir düşüncesindeyim.
  • 2 saat porçöz içinde tutmayın tabi por çöz ile yıkayın parlayınca su ile durulayıp siliniz en ucuz ve etkili yöntemdir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.