Şimdi Ara

Karanlık maddeyle higgs bozonu arasındaki fark ney beyler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Adam gibi anlatan türkçe kaynak yok ne yani bu ikisinin amacı ney

• Karanlık madde matematiksel evren modelinde olması gerektiği varsayılan, hiçbir ölçümle tespiti mümkün olmayan, evrenin boşluk olarak gördüğümüz yerlerini kaplayan şey. Higgs bozonu maddeye kütlesini kazandıran kuantum parçacığı. Hatta belki karanlık madde de bildiğimiz madde gibi ama frekans farkı var. Higgs bozonunun frekansı yeterince kaydığında duyu organlarımızla deneyimlediğimiz anlamdaki evrenin yok olacağı farz ediliyor. Tesla belki de doğru söylüyordu herşey frekanstır.

• Aralarında benzerlik yok ki zaten. Ama benim de bilgim pek anlatabilecek düzeyde değil.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Astrian kullanıcısına yanıt

higgs bozonu kanıtlandı ama karanlık madde niye kanıtlanmadı anlamadım ki farkı ney bunun

• Astrian kullanıcısına yanıt

ya gelsene sicim teorisi falan anlat bir şeyler bana ne biliyon bunlar hakkında

• HayatınıYaşayamayanAdam kullanıcısına yanıt
    Popüler bilim seviyesinde biliyorum hocam, üzgünüm.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Olm eski dh olsa makale yazardi bu soruya nolmus lan bu foruma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karanlık madde matematiksel evren modelinde olması gerektiği varsayılan, hiçbir ölçümle tespiti mümkün olmayan, evrenin boşluk olarak gördüğümüz yerlerini kaplayan şey. Higgs bozonu maddeye kütlesini kazandıran kuantum parçacığı. Hatta belki karanlık madde de bildiğimiz madde gibi ama frekans farkı var. Higgs bozonunun frekansı yeterince kaydığında duyu organlarımızla deneyimlediğimiz anlamdaki evrenin yok olacağı farz ediliyor. Tesla belki de doğru söylüyordu herşey frekanstır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  •  

forum akıllı taklidi yapanlarla dolu

ama asıl dertleri kız bulabilmek ve sivilce patlatabilmek

ne anlarsınız siz bozon dan 

bozonla alakanız olsa burada vakit kaybetmezsiniz

önce kız bulmayı becerin de

memlekete hayrı dokunacak gençler şimdi çalışıyor bazıları gibi boş muhabbette değiller 

• Eyvallah knk galaksi disinda yildizlar niye merkezde gibi hareket ediyor karanlik madde buna ne gibi katki sagliyor

• Karanlık madde elektromanyetik etkileşime girmeyen ve tespit edilemeyen, büyük patlamadan (aslında "büyük enflasyondan") bu yana evrenin genleşme sürecinde galaksileri ve bünyelerindeki yıldızları kütleçekimsel temelde etkileyen kimliksiz bir kütleye karşılık düşüyor. Higgs bozonu da bilinen tüm maddeye hızdan kütle kazandıran bir parçacık. Aynı isimdeki alanla etkileştiği parçacıkların hareket enejisinden kütle üretimine operatörlük ediyor. Diğer deyişle hızı azaltıp kütleleşmeye yol açıyor. Masif parçacıklar teşekkül edip menzillerinin (hareket alanlarının) ve hızlarının daralmasına yol açıyor. Higgs parçacığının tanımı belli ve standart modelde bir yeri var. Karanlık maddenin ise ne olduğuna, standart modele girecek kadar spesifik parçacıksal bir olgu mu yoksa kompozit bir kütle mi olduğuna dair kesin bir bilgi yok. Standart model Higgs bozonunu izah ederken karanlık maddeyi açıklayamıyor. Higgs bozonunu daha iyi anlayabilmek için parçacık fiziği ve standart modelini, ayar değişmezliği, simetri ve simetri kırılmasını, görsel olarak kıvrımlı vidanın hareketine karşılık düşen 0 spin ve 0 harici spinli olmanın parçacıklar üstündeki sonuçlarını öğrenmek gerekiyor. Higgs bozonu ve karanlık madde için Alfa'dan çıkan Higgs ve CERN kitabına bakabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Bu cevap cok iyi hocam

• Rica ederim. Bir de bu tarz başlıkları konu dışı yerine kültür bilime açmanız daha iyi olacaktır.

https://forum.donanimhaber.com/kultur-ve-bilim--f2077

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Hocam oraya konu acip yanit gelene kadar adamlar yeni bir boyut kesfeder

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.